HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Ağustos 2017 Perşembe - 13:47

İZULAŞ’ta Atatürk resmine tutanak! Büyükşehir'den flaş hamle!

İZULAŞ’ta sefer yapan bir otobüste Atatürk imzası, posteri ve nazar boncuğu bulunduğu için tutanak tutulması tartışma yarattı. Büyükşehir Belediyesi ise olaya el koydu.

İZULAŞ’ta Atatürk resmine tutanak! Büyükşehir den flaş hamle!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İZULAŞ A.Ş’de bir otobüste yer alan Atatürk fotoğraflarına soruşturma açılması tartışma yarattı.

Halkapınar - Yamanlar hattında çalışan 35 DB 1102 plakalı aracın içine ve dışına orijinalinde bulunmayan Atatürk imzası ve posteri, nazar boncuğu gibi nesnelerin yerleştirilmesi sonucunda tutanak tutuldu.

Yaşar Ural isimli personel disipline sevk edilirken sendikanın iş yeri temsilcisi Cem Aydın ise Egedesonsöz’e önemli açıklamalarda bulundu.

ORADA VAR BURADA NİYE YOK?
ESHOT’taki uygulamayı örnek gösteren Aydın, “Sabah arkadaşımıza rapor yazılmış. Disiplin kuruluna sevk edilmiş. Genelde herhangi bir incik boncuk yapıştırılmasını istemiyorlar, doğrudur ama ESHOT’taki araçlarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi hazırladığı Atatürk stickerları (çıkartma) var. O araçlarda yapıştırılmış. İZULAŞ A.Ş’de de arkadaşlarımız Atamızı sevdiği için yapıştırmış. Kalkıp bize böyle bir uygulama yapılması saçma. İkisi de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirket. Orda var burada niye yok? Bir uyarırsın, bunlar yasak dersin. Direk disiplin sevk diyorsun. Bunun ceza alması var, dosyanın eklenmesi var. Olay çok farklı yerlere çekiliyor” dedi.  

İZULAŞ İŞÇİLERİNE BASKI KURUYORLAR
Aydın, “Ben temsilci olmadan önce o araç bendeydi. O Atatürk yapıştırmalarını oraya yerleştiren benim. O araç 2 yıldır öyle. Uygulama şoförün üstünde baskı kurmak için yapıldı. Bizim geçmiş dönemde bir tediye muhabbetimiz vardı. Biz yasal olarak kazandık. Bunu ortaya çıkaran İZULAŞ işçileri oldu. Şu an İZULAŞ işçilerine baskı kuruyorlar. Adam ufak bir kaza yapmış bunun raporu yazılmış bir ay sonra bakıyorsunuz başka bir yerine bir daha rapor yazılmış, para kesilmiş. Bizde puantaj sistemi var. Yaptığınız kazayla, yediğiniz tutanaklarla puantajınız düşüyor. O zaman da istediği gibi işten çıkarma şansına kavuşuyor. Bunu da böyle bahane yapmışlar. Atatürk imzası resmi diye kocaman yazmış bir de tutanak tutmuş. Onu görünce cinlerim tepeme çıktı” diye konuştu.

KAMYONCULAR GİBİ ÇIPLAK RESİM ASARSIN…
Aydın, “ Ankara’da cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarını asıyorlar otobüslere kimse sesini çıkarmıyor. Sen Atatürk asıldı diye niye rahatsız oluyorsun? Şahsi fotoğraf olur, hatun resmi olur, kamyoncular gibi çıplak resim asarsın ne yapıyorsun derler. Astığımız insan bu cumhuriyeti kuran insan. Niye zorunuza gidiyor?” ifadelerini kullandı. 

“ATATÜRK FOTOĞRAFI SORUŞTURMA KONUSU OLAMAZ”
İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşım şirketlerinden İZULAŞ, bir otobüse asılan Atatürk fotoğrafıyla ilgili soruşturma açıldığı yönündeki iddianın doğru olmadığını bildirdi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, yıllardır sürdürülen bir uygulamaya dikkat çekilerek, "Şoförlerimizin görev tanımları içinde yer alan 'araçların orijinal donanımlarıyla ilgili hiçbir değişikliğe gitmemek; sticker, fotoğraf, amblem, bayrak ve benzeri aksesuarları otobüse İşletme Müdürlüğü'nün talimatı dışında takmamak' maddesi çerçevesinde bir işlem yapılmıştır. Ancak bu maddeye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün de dahil edilmesi ve ifade tutanağına bu şekilde yansıtılması, kesinlikle kabul edilebilir bir şey değildir. Otobüse asılan Atatürk fotoğrafıyla ilgili açılmış disiplin soruşturması yoktur, olmayacaktır da.. İfade tutanağını bu şekilde hazırlayan personele gerekli uyarı yapılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

 
İzmir'de trafik kazası kurbanı gencin ailesi isyanda!
 
İzmir'de yaşlı adama büyük tuzak: 200 bin lira gitti!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali 25 Ağustos 2017 Cuma 13:08

Boş boş yorum yapmayın. İzmir büyükşehir Belediyesi ataturk ten en son rahatsız olacak belediye dir.fuarda ücretsiz Atatürk temalı fotograf çektiren hizmet binasına Atatürk fotoğrafı monte eden bu Belediyedir

Yorumu oyla      13      5  
25 Ağustos 2017 Cuma 09:15

Atatürk'ün resminden bile rahatsız olan mahluklar, İzulaş'a da sızmış demek...

Yorumu oyla      16      5  
Demokrat 25 Ağustos 2017 Cuma 08:15

Böyle bir tutanağı hazırlayanı işten atmak lazım.İnadına bütün otıbüslere Atamızın posterleri asılsın...

Yorumu oyla      16      5  
Cenap Börühan 24 Ağustos 2017 Perşembe 23:13

Tutulan tutanak Atatürk resmi ile ilgili değil.Yapmayın bunları,hiç hoş değil..

Yorumu oyla      11      9  
24 Ağustos 2017 Perşembe 22:21

Belli ki birileri birilerini siyaseten hırpalayacak diye güzel Atam bu işlere alet edilmiş, kim sebep olduysa elleri kırılsın. Atatürk bu ayak oyunlarına alet edilir mi. Sendikaymış, yönetimmiş bilmem tanımam, aranızdaki sorunları bu memleketin yegane sevgilisi canım Atatürk'ten uzakta görün.

Yorumu oyla      20      6  
chp li 24 Ağustos 2017 Perşembe 21:22

aziz kocaoğlu nerde nerede nerede

Yorumu oyla      17      6  
ahmet 24 Ağustos 2017 Perşembe 16:30

tıpış tıpış gidecek,chp'ye oy vereceksiniz...

Yorumu oyla      15      8  
Öncesi sonrası 24 Ağustos 2017 Perşembe 15:31

Önce gül şener hakkınızı mahkemede arayın biz mahkeme kararı olmadan kimseye ne kadro ne de para vermeyiz dedi (bazı işçiler sadece kadro istiyor bütün kazandığı tazminatları hibe etmeyi kabul ediyor tıpkı karayollarında olduğu gibi) Sonra davalar açıldı mahkeme işçi yi haklı buldu hepsinden önemlisi işçi kadroludur dedi ve tazminat ilave tediye eksik yatan sigorta primleri eksik olan ikramiye farkları düzeltilip işçinin statüsünün şirket işçiliğinden çıkarılıp 4â kadrosunda çalıştırılmalıdır dedi ve bunu yargıtay onadı şimdide sudan(örnek:Atatürk posteri)sebeplerle işçiler işinden atılmakta tutanak tutulmakta sürgün edilmekte ve her türlü zulme maruz kalmaktadır En kötüsü vatan haini bile ilan edilmektedir aziz bey 396 yılla ve hainlikle yargılanırken yanında duran secimde kazansın diye gecesini gündüzüne katarak çalışan işçisi hain ilan edebilmektedir ama suç aziz beye bu işi doğru anlatmayan yönetici bürokrat ve her kim varsa doğru anlatmamasından kaynaklanıyor . Ama o bürokratlar bu sefer baltayı taşa vurdular çünkü izmir halkı Atasına dil ve el uzatan her kim varsa kafasını kopartır .......

Yorumu oyla      17      6  
Mumin 24 Ağustos 2017 Perşembe 15:16

Bu tutanağı tutan tutabilecegini düşündüğüm tek şef ,ATATURK ve işçi düşmanı Hüseyin seften başka birisi olamaz diyorum.

Yorumu oyla      18      6  
Bornovalı 24 Ağustos 2017 Perşembe 15:06

Bürokratını seçemeyen adam aziz kocaoğlu sen bu bürokratları hizaya sokmazsan ilk secimde halk sizi çıkmamak üzere sandığa gömecek Chp parti yönetimi başta olmak üzere tüm sosyal demokrat sözü geçen her kim varsa aziz in bu saçma sapan icraat ve tutumlarını düzeltmesi için baskıda bulunmaya davet ediyorum umarım başta izmir millet vekilleri bu saçmalığın düzeltilmesi için bir çalışma yaparlar yoksa biz ler ilk secimde yapacağımızı biliyoruz

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in o ilçesinde su kesintisi!
İZSU Genel Müdürlüğü, Karabağlar Eski İzmir Caddesi pazaryeri inşaatı ...
Gaziemir'in şampiyonlarından fuarda muhteşem gösteri
86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yer alan Gaziemir Belediyesi standı ...
Karşıyaka'dan Tayvan'da büyük başarı
Karşıyaka Belediyesporlu milli okçular Ecem Cansu Coşkun ve Demir Elmaağaçlı, ...
 
İzmir Fuarı'nda uzay deneyimi
İzmir Enternasyonal Fuarı'nda (İEF) açılan 'Yıldızlararası Uzay Sergisi' ...
İnciraltı Platformu, 'Yıldırım' adım bekliyor!
İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, İzmir Büyükşehir ...
İEF Karabağlar standında 30 Ağustos’a hazırlık
Bu yıl kapılarını 86. Kez açan İzmir Enternasyonal Fuarı 3 No’lu holde ...
 
86. İEF’de Karşıyaka rüzgarı
Karşıyaka Belediyesi, Evrensel Değerler Çocuk Müzesi ve projeye ait dev ...
Başkan Kocaoğlu 'tarihi ihale' için konuştu: Durmak yok, tırsmak yok
Başkan Aziz Kocaoğlu, "Türkiye’de opera amacıyla projelendirilmiş ilk ...
İzmir'deki o festivale rekor başvuru! Kura ile belirlendi!
Buca Belediyesi 2’ci Uyku Festivali katılımcıları belirlendi. Bu yıl 15-17 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva