HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Ağustos 2017 Perşembe - 11:31

İnciraltı Platformu, 'Yıldırım' adım bekliyor!

İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Ak Parti İzmir  milletvekili Atila Kaya arasındaki İnciraltı tartışmalarını olumlu bulduklarını açıkladı.

İnciraltı Platformu,  Yıldırım  adım bekliyor!

İnciraltı planlamalarıyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Ak Parti İzmir Milletvekili Atila Kaya arasındaki tartışmalarla ilgili İnciraltı 2. Nesil Platformu'ndan açıklama geldi.

Platform Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı planlamaları üzerinden yapılan tartışmaları olumlu bulduklarını, Hükümet ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çözüm için “Hazırız" açıklamalarından dolayı, çok mutlu olduklarını söyledi. Karabulut, 8- 9 Eylül günlerinde İzmir'e gelmesi beklenen Başbakan Binali Yıldırım'ın  tartışmaya, son noktayı koyacağına inanındıklarını belirtti.

İnciraltı planması üzerine yaşanan tartışmaların ardından İnciraltı toprak sahipleri ile Bahçelerarası'ndaki çiçek mezat alanında bir araya gelen Platform yönetimi değerlendirme yaptı. Platform Başkanı Tayfun Karabulut, 'İzmir Milletvekili' olan Binali Yıldırım'ın Başbakan olmasıyla İnciraltı'yla ilgili çözümün geleceğine hep inandıklarını söyledi. Karabulut “Bizlere, 'çok sabırsızsınız' diyenler oluyor ama İnciraltı 1991 yılında turizm bölgesi ilan edildiği günden beri bekliyor. Kasım 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ve İzmirli Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı ile başlayan planlama sürecinin tamamlanarak İzmir Körfez Geçişi'nin ihale tarihinin açıklanacağı ve ilk kazmanın vurulacağı tarih, İzmir'in düğün günü olacak" dedi.

“HÜKÜMET VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE GÜVENİMİZ TAM"
Hükümet ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne inançlarının ve güvenlerinin tam olduğunun altını çizen Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya'nın ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun açıklamalarına baktığımızda, zor olan planlama sürecini, diyalogla bir an evvel bitirmek için kararlı olduklarını gördük. Bu yapıcı duruşları bizleri ve tüm İzmirlileri çok mutlu etmektedir" dedi. İnciraltı'nın gökdelen imarsız ve çevreci olarak planlanmasının İzmir'i ekonomik anlamda sıçratacağını dile getiren Karabulut, İzmir Körfez Geçiş projesinin de bölge için çok önemli olduğunu söyledi.  Karabulut, "Bu süreçte Hükümetimiz ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile daha sıkı diyalog içinde olarak, biran evvel hayata geçmesi için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. İzmirli Başbakan Binali Yıldırım'ın her zaman kullandığı söz olan 'İzmir isterse yaparız' ifadesi artık yerini bulmuştur. Başbakanım, İzmir İnciraltı'nı ve Körfez geçişini istiyor.Şehrimize yapacağınız ziyarette çiçeğimizi vererek, gösterdiğiniz çabalar için teşekkür etmek istiyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da yakın zamanda İzmir'de görmekten mutluluk duyacaklarını belirten Karabulut, "Şehrimizin ve tüm siyasilerin bizlere sahip çıkmasından dolayı ayrı ayrı herkese çok teşekkür ediyoruz. Gelinen bu noktada sonuçlar alınmalı ve bizler, şehrimiz, ülkemiz artık kaybetmeden, kazanmalı" dedi.

Platform'un yaptığı toplantıya katılan İnciraltı toprak sahiplerinden Behice Şen (91) ve Fevziye Çulha (91) ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ı kahve içmeye davet etti. Şen ve Çulha, artık planlamanın bittiğini görmek istediklerini söyledi. (DHA)

 
MHP lideri Bahçeli'den Koray Aydın yorumu!
 
İzmir Fuarı'nda uzay deneyimi
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Esra 24 Ağustos 2017 Perşembe 22:54

Hayırlısı olur inşallah hükümetimize sayın başbakanımıza güveniyoruz İZMİR herşeyin en güzelini hak ediyor inciraltıda kurtulmalı denize sıfır bir yer çöl gibi duruyor yıllardır hiç yakışmıyor İzmir''e

Yorumu oyla      11      6  
sezarın hakkı sezara 24 Ağustos 2017 Perşembe 13:24

Şu projeden artık Binali Yıldırım hiç bahsetmiyor ya ona çok seviniyorum. İnciraltı arsa sahipleri . Arsalarına imar alabilmek için artık başka bir yol düşünmeleri gerektginin anlamalılar. SAyın başbakan bile bu projenin körfezi bitireceğini anladıgı için hiç bahsetmiyorken. arsa sahipleri halen daha Atilla kaya dan umut bekliyorlar. Şunu da düşünmüyorlar Atilla kaya izmir de neyi çözmüşki sizin işinizi çözecek? Eğer inciraltına imar almak istiyorsanız farklı bir yol seçin. Körfez geçiş projesini incelerseniz bunun sizin için karlı değil ,zararlı oldugunu anlarsınız. AYrıca istanbulda 3. köprü yapıl. ORada da arsa sahipleri benzer sorunları yaşadı ve halend aha yaşamaya devam ediyor. hiç bir şekilde yapılaşma olmadı. yani demek istediğim oki bu proje yapılsa bile en az 15 sene daha imar alamıyacaksınız.

Yorumu oyla      23      5  
Bitmez ! 24 Ağustos 2017 Perşembe 13:18

Bitmez kardeşim bitmez , bu şehirde istemezükçü gruplar olduğu sürece hiçbir şey bitmez. Adam Balçova arsa mağduru gidiyor karşıyaka tramvayına dava açıyor. Kişisel hırs, inatlaşma , çıkar ... lar yüzünden davalar açılıyor, projeler başlamıyor, iptal oluyor ya da geç bitiyor, olan şehre oluyor.

Yorumu oyla      16      5  
Meral 24 Ağustos 2017 Perşembe 13:11

9 Eylül''de Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım''ın İzmir''imize vereceği müjde ile hükümetimizin ve büyükşehir belediyemizin tartışmalarını bitirip son noktayı koymasını İzmirli olarak sabırsızlıkla bekliyoruz.

Yorumu oyla      11      13  
seçil özen 24 Ağustos 2017 Perşembe 12:45

Allah aşkına nedir bu İnciraltı işinin gerçeği. Bitsin artık İnciraltı planlaması'ki İzmir artık adından söz ettirsin..

Yorumu oyla      12      5  
istemezük 24 Ağustos 2017 Perşembe 12:41

Yapılmasın , ne gerek var, rant var, şehircilik ilkelerine aykırı ... :) yıllardır aynı nakarat.

Yorumu oyla      21      5  
tunalı 24 Ağustos 2017 Perşembe 12:19

İşimiz gene sallantıda desenize... ötelene ötelene bugüne kadar geldik...Çoğumuz rahmete kavuştu..İnşallah verilen sözler tutulur...Zira sayın Kocaoğlu verdiği çözüm sözünü 2007 yılından beri tutmadı,benim artık siyasilere hiç güvenim kalmadı..tüm İnciraltı sakinlerine kan kusturdular yıllardır...

Yorumu oyla      23      5  
24 Ağustos 2017 Perşembe 11:52

İnciraltı planlanıp, körfez geçişi de bir an önce yapılmalıdır. İzmir projelerde çok geç kalıyor. Yapılacak her proje 10 yıl sürüyor. İtirazlar, davalar, uzun süren tartışmalar ... Bizde itiraz edenler genelde proje şöyle yapılırsa daha iyi demezler, direkt yapılmasın derler. Her şeye bir itiraz var. Bilen de itiraz ediyor, bilmeyen de ...

Yorumu oyla      12      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İEF Karabağlar standında 30 Ağustos’a hazırlık
Bu yıl kapılarını 86. Kez açan İzmir Enternasyonal Fuarı 3 No’lu holde ...
86. İEF’de Karşıyaka rüzgarı
Karşıyaka Belediyesi, Evrensel Değerler Çocuk Müzesi ve projeye ait dev ...
Başkan Kocaoğlu 'tarihi ihale' için konuştu: Durmak yok, tırsmak yok
Başkan Aziz Kocaoğlu, "Türkiye’de opera amacıyla projelendirilmiş ilk ...
 
İzmir'deki o festivale rekor başvuru! Kura ile belirlendi!
Buca Belediyesi 2’ci Uyku Festivali katılımcıları belirlendi. Bu yıl 15-17 ...
Başkan Arslan kurban yeri denetiminde
Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılmasının ardından hizmetleri aksatmadan ...
Bergama Belediyesi'nden seferberlik: Evler, yollar...
Bergama Belediyesi’nin büyükşehir yasası sonrasında köylerden mahallelere ...
 
BELGEM'e geldi, hayalleri gerçek oldu!
Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi’nden (BELGEM) üniversiteye ...
Büyükşehir'den bayram temizliği
Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kurban Bayramı öncesi kentte bayram ...
İEF'de muhteşem görsel şölen (Bugünün programı)
86. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen sokak gösterilerinde  ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva