HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Aralık 2017 Çarşamba - 09:42

İzmirlilere büyük müjde... Metroda artık daha az bekleyeceksiniz!

İzmir metrosunda enilenen sinyalizasyon sisteminin test ve geçiş çalışmaları nedeniyle 16 Aralık Cumartesi gecesi 23.00-00.20 ile 17 Aralık Pazar sabahı 06.00-12.00 saatleri arasında metroda yolculu işletim yapılmayacak. Yeni sistemle seferler ilerleyen süreçte 90 saniye aralıklarla yapılabilecek.

İzmirlilere büyük müjde... Metroda artık daha az bekleyeceksiniz!

İzmir Metrosu'nda daha hızlı ve konforlu ulaşım hizmeti vermek amacıyla başlatılan sinyalizasyon altyapı yenileme projesinde son aşamaya gelindi. Projenin son kısmında yapılacak test ve geçiş çalışmaları için Fahrettin Altay – Evka 3 metro hattının tamamında, 16 Aralık Cumartesi gecesi 23.00-00.20 ile 17 Aralık Pazar günü 06.00-12.00 saatleri arasında yolculu işletim yapılmayacak. Bu sürede yeni sinyalizasyon sisteminin test ve geçiş işlemleri gerçekleştirilecek. Metro seferleri, toplam 13 saat sürecek çalışmanın 7 saatlik bölümünden etkilenecek.

90 SANİYEDE BİR SEFER YAPILABİLECEK
İzmir Metrosu, trenlerin güzergah üzerinde sefer sıklıklarını belirleyip, güvenli yol almasını sağlayan sinyalizasyon sistemini revize ederek daha ileri bir teknolojik altyapı ile geliştirmek amacıyla 2 yıl önce bir proje çalışması başlatmıştı. Sahada uzun zamandır sürdürülen yoğun ve titiz çalışma büyük ölçüde tamamlandı. Sıra test ve sistem geçişi aşamasına geldi.

Metroyu gelecek yılların teknolojisiyle buluşturan ve yeni yapılacak hatlarla uyumlu çalışmaya hazırlayan proje, sonraki süreçte sefer sıklıklarının 90 saniyeye varan aralıklarda yapılmasına da olanak sağlayacak. Metro A.Ş. Genel Müdürlüğü, vatandaşların mağdur olmaması için, test çalışmalarının yapılacağı saatlerde ESHOT otobüsleri ile aynı güzergahlarda ilave seferlerin planlandığını duyurdu.

 
Bakan açıkladı... Otoyollarda flaş yenilik!
 
S-400'lerin satışı için son viraja girildi
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
memduh‘a cevap 13 Aralık 2017 Çarşamba 22:29

İzmir için hakkı olupta verilmeyeni istemenin siyasi görüşü olmaz istenilen vatandaşlık hakkıdır.İzmir‘e verilmeyenleri isteyen yorum yapan bazı kişiler Ak Partili.Aradaki fark onlar KAPIKULU değil İZMİRli.

Yorumu oyla      12      5  
menduh 13 Aralık 2017 Çarşamba 21:56

chp li troller dolusmus buraya. metroların onayları coktan geldi. 8 aydır neden narlıdere metrosu yapılmıyor. bornova merkez istasyonu neden yapılmıyor. bunları acıklayın da bilelim. chp cok kötü tokat yiyecek izmirde.

Yorumu oyla      12      9  
Teknik 13 Aralık 2017 Çarşamba 21:27

Raylı ulaşım konusunda uzman akademisyene "İzmir‘de metro sıklığı 90 saniyeye inecek" ne dersiniz diye sordum aldığım cevap "Raylar üzerinde hareket eden katararın ağırlığı, istasyon sıklığı en büyük etkendir.Yüksek teknoloji kullanılması gerekirBu süreye indirmek çok kolay değildirÇok sağlam altyapı varsa buna karar verilir..İzmir‘i kutlarım" dedi.Elçiye zeval olmaz.

Yorumu oyla      13      5  
Vaat ve proje 13 Aralık 2017 Çarşamba 21:16

Siyasetçiler her seçim öncesi bir sürü vaatte bulunurlar.Seçim bitince bunların bazılarının yapılamayağını bilirler bazılarını da unuturlar.Dilin kemiği olmadığı için vaadin sınırı yoktur.Ama bu vaatlerinden birisini yapmaya kalkınca önce proje yaparlar artık iş resmiyete dökülmüştür.Projeyi yapan ile onay makamı farklı görüşte ise bizim gibi ülkelerde metroyu böyle yaşarız.Etik değildir.Seçmen vaadi unutur ama proje yapıyorum dediğiniz zaman unutmaz.Vaat ile projenin arasında ki fark budur.Neden yapılmadığını projeyi yapana değil onay makamına sorulması isabetli olur.

Yorumu oyla      13      5  
Metrocular 13 Aralık 2017 Çarşamba 20:54

Angara havası ile yazan kişi gerçekleri yazmış ama eksik yazmış; çünkü belediye metro için onay alamıyor Ankara körfez geçişi önce diyor yapılacağıda yok..Belediyenin şehrin kuzeyi içinde, örnek Bornova‘dan Çiğli‘ye metro düşünmediğini kim iddia edebilir.Proje yapılır ama yıllarca onay alamazsan vatandaş belediye sözünü tutmadı diye yorumlar.Metro konusunu iktidarın İzmir milletvekillerine sık sık hatırlatmak lazım.

Yorumu oyla      14      6  
Zagor 13 Aralık 2017 Çarşamba 20:36

Buca Metrosunu diline dolayan AK Troller, bu Metronun Bakanlik yüzünden geciktigini nicin yazmiyorsunuz ? Izmir Belediyesi yapmaya kalktiginda, hayir biz yapacagiz cekil aradan diyen Hükümet degilmiydi ? 3 yil oyaladilar ve hayir yapmiyoruz diye aradan ciktilar. Suclu ariyorsaniz biraz arastirin öyle konusun. Trollükle olmuyor bu isler. Akli basinda kimse yemiyor.

Yorumu oyla      16      7  
Angara havası 13 Aralık 2017 Çarşamba 20:36

İzban‘da sefer sıklığının arttırılması Tcdd teknik sorumluluğundadır çünkü raykar ve süre sınırı onlara aittir. Gelelim metro konusunda belediye metro projesi hazırlar Ankara‘ya onaylanması için gönderir.Bakanlığın izini olmadan metro yapamazsın.İzmir belediyesinin onaylanması için gönderdiği projeler raflarda beklemekten beyaz olan renkleri sarıya döndü.Diğer bir konu büyükşehirlere hazineden metro ve hafif raylı sistem için hazineden yardım yapılıyor yardım yapılmayan tek il İzmir.Metro neden bu halde diye muhatap İzmir milletvekilleri bilginize.

Yorumu oyla      14      6  
Poyraz 13 Aralık 2017 Çarşamba 17:31

Buca'ya metro gelmeden oy vermeyeceğiz diyenler sizin Buca'ya troleybüs hattı döşeyen ve 5 senede sadece 37 belediye otobüsü alana oy verdiğinizi de gördük.

Yorumu oyla      12      6  
Bülent ışık 13 Aralık 2017 Çarşamba 16:50

Buca'ya metro gelmeden oy vermeyeceğiz demiş bazıları. Buca tramvayı için atıl durumdaki TCDD hatlarını belediyeye vermiyene mi oy vereceksiniz ?

Yorumu oyla      18      7  
karpuzman 13 Aralık 2017 Çarşamba 16:35

İzban hatları ile ilgili yorum yapan arkadaşlara: TCDD hatları aradan çıkmamalı. Zaten anahat ve yük trenleri ara istasyonlarda durmuyorlar. Bu trenlerin İZBAN trafiğini etkilemedigini öğreniniz.

Yorumu oyla      12      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Selvitopu: Önceliğimiz oy değil, insan!
“3. Geleneksel Seçilmiş Kadınlar Kahvaltısı”nda konuşan Karabağlar Belediye ...
Başkan Kocaoğlu'ndan kritik Ankara ziyareti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Ankara’ya gitti. Kocaoğlu, ...
Genel Sekreter Gökçe'den dolandırıcı uyarısı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, sosyal medya ...
 
Atatürk bu gemide ünlü sözünü söylemişti... Karşıyaka sahip çıktı!
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, akıllara kazınan ...
İzmir'de kent turu zamanı... Yeniden keşfettiler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle merkeze uzak bölgelerdeki kadınlar ...
Bornova'da gençler iklim değişikliğine karşı buluştu
“Dünya İklim Similasyonu İzmir 2017” çalışması Bornova Belediyesi’nin ...
 
Buca’da öğretmenlere atık pil eğitimi
Buca Belediyesi, kent genelindeki okullarda eğitim veren 60 öğretmene ...
Büyükşehir'den süt üreticisine can suyu... En mutlu üretici İzmir'de
Süt fiyatları ülkenin pek çok bölgesinde 1 liraya kadar düşmesine rağmen, ...
Bu önlüklerin anlamı çok büyük
Bornova Belediyesi Konfeksiyon Eğitim Merkezi’nde eğitim alan kadınlar, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva