HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Aralık 2017 Salı - 14:34

Başkan Kocaoğlu'ndan kritik Ankara ziyareti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Ankara’ya gitti. Kocaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

Başkan Kocaoğlu ndan kritik Ankara ziyareti

EGEDESONSÖZ- Kongre süreci devam eden CHP’de İzmir örgütü ilçelerin tamamına yakınında seçimleri gerçekleştirdi. Partide yapılanma ve il kongresi sürecinde fotoğraf büyük oranda netleşti. Bu süreçte “tek aday” çağrısında bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Ankara’ya gitti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen Başkan Kocaoğlu yaşanan gelişmeleri masaya yatırdı.

Kılıçdaroğlu ile Kocaoğlu’nun ana gündem maddesini CHP’li belediyeler gelen müfettişler ve İstanbul Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden alınmasından sonra yaşanan gelişmelerin oluşturduğu öğrenildi.

Kılıçdaroğlu ziyaretinde Kocaoğlu’nun projeler, yatırımlar ve kırsal kalkınmaya yönelik çalışmalar hakkında da bilgiler vereceği belirtilirken hassas kongre sürecinin de değerlendirileceği belirtildi. İki isim İzmir’deki süreci masaya yatırırken son durum hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Kocaoğlu daha önce il kongre sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, “Kongre sürecinde ilçeler kendi yapılarına göre kongrelerini tamamlarlar. Şu anda benim kafamda il başkanlığı için hiçbir aday yok. Arkadaşlarla beraber, müşterek çalışma yapılmasını önemsiyorum. Belediye başkanlarıyla, ilçe başkanlarıyla, milletvekilleriyle çalışma yapılmasını istiyorum. Herkesle konuşuruz, mutabakata varırız. Mutabakata varamayacağımız arkadaşımız da çıkabilir. Duruma göre isteğimiz, dileğimiz tek aday, tek listedir.  Delegasyon yapısından tek aday çıkar. Bu kanaati taşıyorum. Siyasette herkesin yoğurt yiyişi farklıdır. Belli bir kitleyi kilitlemek için de aday çıkan olabilir. Bu da mümkündür. Ona bir şey diyemeyiz. Ben, İzmir il kongresinde bir problemin yaşanacağını sanmıyorum. Suyun akıp doğru yolu, mecrasını bulacağını düşünüyorum. İzmir’de geçen kongrede yapılan hatalar bu kongrede yapılmaz.  Bunda yaşananlardan ders alınması, kongrenin hemen milletvekili seçiminin ardına denk gelmesi gibi etkenler vardı. Şimdi durum öyle değil” ifadelerini kullanmıştı.

Kocaoğlu’nun Ankara ziyareti daha önce açıkladığı “tek aday” ve “uzlaşılacak isim” konusunda Kılıçdaroğlu ile ilk temas olarak yorumlandı. 

 
Milyonlarca tüketiciyi ilgilendiren haber!
 
Başkan Selvitopu: Önceliğimiz oy değil, insan!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ankara havası 12 Aralık 2017 Salı 22:57

Haberin son paragrafında yazıan sadece en son kelimesi asıl gerçeği anlatıyor. "yorumlandı" yani birileri yorumladı ama kim yorumladı? Genel başkan veya belediye başkanı "açıkladı" diye bir açıklama yok.Görüşülen konu başka birşey olamaz mı?

Yorumu oyla      11      5  
merhaba 12 Aralık 2017 Salı 22:15

yazma adabını bilmez, İzmir'in sarsıldığını söyler büyük harflerle :) Öbürü gönlünden geçenin kentlinin gönlünden de geçtiğini sanır, meydan okur :) Güzel kenttir İzmir, it ürür, kervan yürür her daim olduğu gibi!

Yorumu oyla      12      5  
Muhalif 12 Aralık 2017 Salı 20:49

Sen kimsin ki tek aday diye ortalarda dolaşıyorsun. Demokrasi anlayışın bu senin. Demokrasi demek çok demek farklı renkler farklı sesler demek. Ve sonun da o farklılıkların içinden herkese dokunan herkese hitap eden birinin seçimi kazanması demek. Sen alıştın istenmediğin halde aday olmaya ve istenmedikleri halde ilçe belediyelere kafana göre adam atamaya. Gerçi genel başkanın da aynı kafadan. Belediye başkanları kendi atayacakmış. Atasın bakalım atasın da bu onun da son genelbaşkanlığı olsun. CHP tabanı bıktı artık dayatma adaylardan. Bıktı sizin gibilerden. Son ilçe seçimlerinden ders çıkardın da defolun gidin şu partinin yakasından düşün. Yeter nemalandığınız.

Yorumu oyla      12      7  
İZMİR SARSILIYOR 12 Aralık 2017 Salı 19:39

BU GİDİŞLE İZMİR DE GİDECEK. HALK KOCAOGLUNU SEVMİYOR ABİ. CALISAN ADAM İSTİYOR SEHRE ARTIK. BU ADAM TARIM BAKANI GİBİ ORTADA DOLASIYOR, SEHRE HİÇ BİR FAYDASI YOK ARTIK.

Yorumu oyla      15      8  
Vatandaş 12 Aralık 2017 Salı 15:46

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İl Başkanlığına müdahele ediyor. Eğer demokrasi varsa isteyen çıkar aday olur. İllaki Belediye Başkanının işaret ettiği kişi İl Başkanı olacak diye bir kural yok.Öyle olunca İl Başkanı Belediye Başkanının etkisinde kalır . Genel Merkez bu konuyu iyi değerlendirsin.

Yorumu oyla      16      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genel Sekreter Gökçe'den dolandırıcı uyarısı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, sosyal medya ...
Atatürk bu gemide ünlü sözünü söylemişti... Karşıyaka sahip çıktı!
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, akıllara kazınan ...
İzmir'de kent turu zamanı... Yeniden keşfettiler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle merkeze uzak bölgelerdeki kadınlar ...
 
Bornova'da gençler iklim değişikliğine karşı buluştu
“Dünya İklim Similasyonu İzmir 2017” çalışması Bornova Belediyesi’nin ...
Buca’da öğretmenlere atık pil eğitimi
Buca Belediyesi, kent genelindeki okullarda eğitim veren 60 öğretmene ...
Büyükşehir'den süt üreticisine can suyu... En mutlu üretici İzmir'de
Süt fiyatları ülkenin pek çok bölgesinde 1 liraya kadar düşmesine rağmen, ...
 
Bu önlüklerin anlamı çok büyük
Bornova Belediyesi Konfeksiyon Eğitim Merkezi’nde eğitim alan kadınlar, ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bir tarih ayağa kalkıyor
Mehmet KARABEL yazdı... Bir tarih ayağa kalkıyor
Büyükşehir Meclisi’nde Narlıdere’nin o kararlarına 3’üncü fren!
Narlıdere Belediyesi’nin Gezi Olayları’nda yaşamını yitiren Berkin Elvan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva