HABERLER>EKONOMİ
29 Şubat 2016 Pazartesi - 09:10

İzmirli müteahhitlerden birlik ve beraberlik mesajı!

İzmir Müteahhitler federasyonu (İMFED) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen birlik ve dayanışma yemeği bu yıl Selçuk’ta bulunan Richmond İnternational Hotel gerçekleşti. Dayanışma yemeğine çok sayıda müteahhit ailesi ile birlikte katıldı.

İzmirli müteahhitlerden birlik ve beraberlik mesajı!

İzmirli Müteahhitler birlik ve dayanışma yemeğinde buluştu. Müteahhitler tüm hafta sonunu aileleri ve meslektaşlarıyla beraber otelde geçirdi. İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da müteahhitleri yalnız bırakmadı. Cumartesi akşamı düzenlenen gala yemeğinde konuşan İMFED başkanı Ziya Dağlıer kendilerinin yalnız bırakmayan meslektaşlarına ve katılımcılara teşekkür etti.



BU GÜNÜMÜZ BARIŞ GÜNÜ OLSUN
Karşıyaka Yapı Müteahhitleri Derneği başkanı Niyazi Gültekin, geleneksel birlik ve dayanışma yemeğinde yaptığı konuşmada Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan çatışmalara değindi. Siyasi bir konuşma yapmak istemediğini ancak gelinen noktada bu konuşmayı yapmaya mecbur olduğunu belirten Gültekin, "Bugün siyasi bir konuşma yapmak istemezdim ama ne yazık ülkemizin dört tarafı ateşle çevrili. Şu anda askerlerimiz, polislerimiz ve sivil vatandaşlarımız canlarını kaybediyor. Geçmişte 35 yıl bunun pratiği yapıldı. Hiçbir sonuç alınamadığı gibi 70 bin insanımızı ve 350 milyar dolarımızı kaybettik. Tüm siyasilerin, STK’ların ve kanaat önderlerinin bu konuda sorumluluk alması gerekiyor. Derhal ülkenin refahı, barışı, birliği ve beraberliği için çözümler üretmeli. Her günkünden daha çok barışa daha çok birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu günümüz barış günü olmalı. Bugün herkes barışı haykırmalı. " dedi.

“MÜTEAHHİT ARKADAŞLARIMIZIN ŞEVKİNİ KIRIYOR”
Gültekin’in ardından mikrofonu eline alan İzmir Müteahhitler Federasyonu başkanı Ziya Dağlıer isim vermeden İzmir Mimarlar Odası başkanını eleştirdi. Mimarlar odasının İmar yönetmenlikleri ile ilgili tüm değişikliklerden şikayet ettiğini belirten Dağlıer, “Bu salonu dolduran, bu güzel günde bizleri yalnız bırakmayan herkese şükranlarımı sunuyorum. Senede bir defa bütün meslektaşlarımız bir araya geliyor. Sadece bir konuya değinmek istiyorum, İzmir mimarlar odası başkanı İzmir’e engel oluyor. Biliyorsunuz tek tip imar yönetmenliği hakkında dava açtı ve yürütmeyi durdurdu. Mimarlar Odası başkanı herkesin şevkini kırıyor. Ticaret odası başkanımızın şevkini kırıyor, Aziz (Kocaoğlu) beyin şevkini kırıyor, Binali (Yıldırım) beyin şevkini kırıyor, Müteahhit arkadaşlarımızın şevkini kırıyor. İzmir’in önünü kesiyor” dedi.

DEMİRTAŞ’TAN GÜLTEKİN’E DESTEK: BARIŞ VE HUZUR OLMADIKÇA…
İzmir Ticaret odası başkanı Ekrem Demirtaş konuşmasına Niyazi Gültekin’e destek vererek başladı. Barış ve huzur ortamının inşaat yapmaktan daha önemli olduğunu belirten Demirtaş şunları söyledi, “Niyazi Gültekin konuşmasına başlarken ülkenin barış ve huzur ortamından bahsetti. Biz istediğimiz kadar inşaat yapalım, iş yapalım, istihdam sağlayalım bu ülkede huzur ve barış olmazsa hiçbir şey olmaz. Onun için bütün isteğimiz ülkemizin bu savaş ortamından çıkması huzur ve barış ortamına kavuşmasıdır” dedi.

İZMİR İNŞAAT SEKTÖRÜ PATLAYACAK
Kentsel dönüşüm ile ilgili Ticaret Odasının çalışmalarından bahseden Demirtaş, “İzmir yüzde 90’ı gecekondularla kaplı bir şehrimiz. Bu şehrin yeniden imarı sizlerin elinde. Sizlerin yolu açılırsa, sizlere olanak sağlanırsa, nasıl hiçbir destek alamdan İzmir şehrini inşa ettiyseniz daha iyi bir şekilde inşa etmeye devam edeceksiniz. Şu anda maalesef kentsel dönüşüme başlayamadık. Bayraklı’da kentsel dönüşüm ofisi açtık ama engellendik. Maalesef ofisi kapatmak zorunda kaldık. Karabağlar’da da engellendik. Umarım bu sorunları aşıp kentsel dönüşümü başlatacağız. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. İzmir İnşaat sektörü çok yakında patlayacaktır ”dedi.

İMFED’in düzenlediği geleneksel birlik ve dayanışma yemeğinde birçok müteahhit meslektaşlarıyla buluşma ve ailesiyle birlikte tatil yapma fırsatı yakaladı.  Buluşmada İzmir’in inşaat sektörüne ilişkin kulisler de yapıldı.

 
Şahin’le Durak’ın ‘testi turu’ tam gaz: Başkanlara gittiler!
 
Bornova’da ‘sağlıklı’ buluşma!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mülazim PAHSA 29 Şubat 2016 Pazartesi 22:13

Sayın Ziya Başkanım siz Muhitler çok güzel Allah yolunuzu açık etsin.İşiniz, İşimiz Gayrimenkul ama resmi Emlakçılarla çalışmak istemiyorsunuz.bazılarının çözemediği işde Emlakçıyı devreye sokuyor işi bittimi bir bahane komisyon vermemek için sen yanlış yaptın diyor.Bu konularda Paylaşımı her sektör akıllı ve ortaklaşa paylaşsa daha güzel ve hak olacak düşünüyorum.çok mutahitten üzgünüm isimlerini açıklamıyacam ama sana özel gelecem.Ginede Gurubunu gördüm herkese selam.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 29 Şubat 2016 Pazartesi 12:59

mütaahitlere, biraz estetik olun, beton binalar değil, mimari özelliği olan binalar üretin.izmir geçmişi olmayan bir şehir değil, 8500 yıllık tarihi geçmişini yansıtın.şehrin tarihi bölgesini koruyun.daha çok kazanmak için değil, adınızın yaşaması için iş yapın.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir ve Aydın'ın inciri çözüm yok polemik var!
Aydın ve İzmir’de jeotermal tesislerin zehirli gazlarından olumsuz etkilenen ...
Patates üreticisinden kamuya çağrı!
Ülkenin patates ambarlarından Ödemiş'te çiftçiler, geçen yıl kilosu 5 ...
Bakanlıktan İzmir’de 2 şirkete ‘belge’ cezası!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, Aliağa ve Urla’daki ...
 
İzmir’de sardalya bolluğu: Kilosu…
İzmir’de hava sıcaklıklarının artması ve deniz şartlarının düzelmesiyle ...
15 bin liralık konut yardımının tüm detayları
Konutu olmayanların konut alımlarında devlet katkısından yararlanmalarının ...
Yeni AVM yönetmeliğine esnaf bakışı: Yetersiz!
Bakanlığın yeni AVM düzenlemesinde yer alan yüzde 5 kotasında ayrılan ...
 
Göztepe Başkanı Sepil ‘enerjisini’ sıfırladı!
Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Kuzey Irak’ta petrol yatırımları yapan, ...
Flaş! Fitch Türkiye notunu açıkladı
Fitch, Türkiye'nin BBB - kredi notu ve durağan görünümünü teyit etti.
Ve Yaşar Holding Dyo’yu Toyo Holding’e devretti
Yaşar Holding bünyesinde 1968’den beri sektörde hizmet veren Dyo Matbaa’nın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva