HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ekim 2018 Salı - 10:00

İzmirli kadınlardan İnönü eylemi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam kampının kapanışında yaptığı konuşmada, 2. Cumhurbaşkanı ve CHP’nin 2. Genel Başkanı İsmet İnönü'nün fotoğrafını göstererek CHP'yi eleştirmesi İzmir’de tepkiye neden oldu.

İzmirli kadınlardan İnönü eylemi!

Konak Belediyesi’nin restore ederek geçen ay yeniden hizmete açtığı İsmet İnönü Anı Evi’nde gerçekleşen basın açıklamasına CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ilçe kadın kolları başkanları ile ilçe örgütlerinden kadınlar katıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kuruluşun ve kurtuluşun şehri İzmir’den, İsmet İnönü’nün doğduğu evden, ona olan saygı ve özlemi bir kez daha dile getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İsmet İnönü’nün ömrünü milli mücadeleyle geçirmiş, savaşlar nedeniyle babası ve oğlununun cenaze törenine dahi katılamamış bir vatansever olduğunu dile getiren Pekdaş, “Büyük Atatürk ve silah arkadaşı İsmet İnönü hakkında konuşanların önce aynaya bakıp, kendine gelmesi lazım” dedi.

ONLARA BORCUMUZ VAR
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün İnönü’ye olan güvenini O’nu Lozan Barış Görüşmelerine göndermesiyle görüldüğünü dile getiren Pekdaş, “Bağımsız bir ülke yaratmak idealiyle, ömrü cepheden cepheye koşarak geçenlerin yarattığı Cumhuriyet kazanımları bir bir satılıyor. Fabrikalar ve yaratılan değerler yok ediliyor. Kötü bir mirasyedi gibiler. O yokluk dönemlerinde ülkenin borcunu öderken, bir taraftan da yatırım yapanlar hakkında söz söylerken daha fazla dikkat etmeleri gerekiyor. Minnettarlıklarını söylemeleri gerekirken, onları küçük düşürecek şekilde yargılamaya kalkmak hiçbir vicdana sığmaz. Biz onları saygıyla ve minnetle anıyoruz. Onlar canlarını verdiler ve bu ülkenin bağımsız bir Cumhuriyet olması için çaba gösterdiler. Delikli kuruşun bile hesabını verdiler. Şimdi pervasızca harcama yapanlar, hesap veremeyenler bu tür açıklamalar yapıyor. Biz kadınlar Büyük Atatürk ve İsmet İnönü’ye aynı zamanda bir kadın devrimi gerçekleştirdikleri için de borçluyuz. Saygı ve minnetle anıyoruz. Bağımsız Cumhuriyet sonuna kadar yaşanacak. Yol kazaları olabilir, bu bir yol kazasıdır. Bu Cumhuriyeti yaşatmak da kadınların görevidir” diye konuştu.

BİZ YOLUMUZDAN DÖNMEYİZ
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsmet İnönü’ye söylediği sözlerin yüreğinde vatan sevgisi olan herkesin içini acıttığını söyledi. Atatürk ve İsmet İnönü’nün büyük işler yaptığını dile getiren Balcı, “Bu ülke için yaptıkları hiçbir zaman unutulmaz. Biz kadınlar için bunları unutmak mümkün değildir. Bugün biz burada toplanabiliyorsak, bu açıklamayı yapabiliyorsak, istediğimiz zaman, istediğimiz kişiyle evlenebiliyorsak bunları Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü sayesinde yapıyoruz. Bu nedenle bir kez daha diyoruz ki, biz yolumuzdan dönmeyiz. Asla ve asla kabul etmiyoruz. Onlarla birlik ve beraberlik içinde olacağımıza söz veriyoruz. Bundan sonra da hep birarada olacağız ve gerekeni yapacağız” dedi. Balcı ayrıca, İsmet İnönü’nün doğduğu Konak’taki evi restore ederek kente kazandırıp, gelecek kuşaklara  İsmet İnönü’yü anlatmayı sağladığı için Başkan Sema Pekdaş’a teşekkür etti. Basın açıklamasının ardından CHP’li kadınlar hep birlikte İsmet İnönü Anı Evi’ni gezdi.

 
Doğal Yaşam Parkı'na ziyaretçi akını
 
Bornova Belediyesi'nin 2019 bütçesi belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğal Yaşam Parkı'na ziyaretçi akını
Kapılarını 10 yıl önce açan İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nda ...
İsveçlilerden İzmir'e tramvay övgüsü
İsveç Konsolosluğu’nun etkinlikleri için İzmir’e gelen İsveçli şehir plancısı, ...
Ayakkabı ve çanta sektörü Shoexpo’da buluşacak 
Türkiye ayakkabı ve çanta sektörünün İzmir’deki buluşma platformu olan ...
 
Başkan Kocaoğlu: Partiyi değil, siyaseti bırakıyorum!
1 Ekim'de 2019 yılı için aday olmayacağını ifade eden Büyükşehir Belediye ...
Büyükşehir Meclisi'nde gündem ulaşım ve kötü koku!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde söz alan Ak Parti Grup Başkan Vekili ...
İzmir köylüsü Kocaoğlu için ayağa kalktı… Eskiyörük: 20 Ekim’de o alan dolacak!
Tire Süt Kooperatifi Başkanı Eskiyörük, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun ...
 
Efraim 2 Selçuklu okurlarıyla buluştu
SelçukSelçuklu Yazar İbrahim Becer’in Efraim 2 adlı kitabını okurlarıyla ...
Çiğli'de toplu sünnet şöleni
Sosyal projelerde öncü olan Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen sünnet ...
Başkan Selvitopu’ndan 'Hekimhan’ eleştirisine yanıt: Yapılan çok ayıptır!
Karabağlar Belediyesi bir proje için Hekimhan Belediyesi’ne 354 bin TL’lik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva