HABERLER>POLİTİKA
2 Mayıs 2018 Çarşamba - 12:03

İzmirli genç avukat AK Parti'den vekil adayı

İzmir’de genç yaşında mesleğindeki başarıları ile dikkat çeken, 18 yaşından bu yana AK Parti’de çalışan avukat Koray Battal, AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili aday adayı oldu.

İzmirli genç avukat AK Parti den vekil adayı

İzmir’in genç yaşında tanınan avukatlarından olmayı başaran Koray Battal, 18 yaşından itibaren teşkilatlarında farklı görevler aldığı AK Parti’den, İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu. 24 yaşındaki Koray Battal, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gençlerin siyaset yapmasının yolunu açması sayesinde bugünlere hazırlandığını vurgularken; “18 yaşımdan bu yana büyük bir onurla çeşitli görevlerde bulunduğum kutlu davamda, Adalet ve Kalkınma Partisi 27. Dönem Milletvekili aday adaylığı için müracaatımı gerçekleştirdim” dedi.

AK Parti’nin yenilikçi, tabuları yıkan, seçmenlerle arasına duvar örmeyen bir siyasi parti olduğunu belirten Koray Battal; partisinin kurulduğu günden bu yana millete hizmet etmeye adanmış isimlerin birlikte hareket ettiği, temel bir özellik taşıdığına işaret etti.

İzmir’de sivil toplum örgütleri, iş dünyası ve şehrin kanaat önderleriyle, sıcak bir iletişimi bulunan Koray Battal, neden aday olmak istediğini ise şöyle açıkladı:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çok zorlu badireler atlattık. ‘Güçlü Lider, Güçlü Türkiye’ diyerek, çıktığımız bu yolda, 24 Haziran’daki seçimleri kazanarak, Başkanlık Sistemi’nin gereği, Türkiye’nin umudu Recep Tayyip Erdoğan’ı, Başkan olarak göreceğimize inanıyorum. Hep birlikte yeni hedeflere ulaşmak, bu yolda canla başla çalışıp, daha iyi hizmet edebilmek için, Milletvekili aday adayı oldum”

Türkiye’de daha önce seçilme yaşının 25 olduğunu anımsatan Koray Battal, “Gençler olarak 18 yaşında oy kullanabiliyorduk ancak milletvekili seçilemiyorduk. Adeta siyasi yasaklıydık. Bu yasağı Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti kaldırdı. 24 yaşında bir genç olarak Cumhurbaşkanımıza seçilme yaşını 18’e indirilmesinde gösterdiği özveri için teşekkür ediyorum. Gençliğimizi milletimize hizmette kullanacağız. Her şey Türkiye için.” dedi.

Ege Bölgesi’nin ve İzmir’in Türkiye için çok özel bir önemi olduğunu kaydeden Battal, “İzmir, Türkiye’nin en değerli, kentlerinin başında geliyor. İzmir ilklerin kenti. Genç yaşım ve enerjimle bu ilklerin bir parçası olarak, bu kente hizmet etmek en büyük arzum.” dedi.

Koray Battal, AK Parti’de yaşadığı çalışma sürecine değinirken, şunlara dikkat çekti:

“AK Parti’de çeşitli görevler üstlendik. Uykusuz gecelerimizi, kazandığımız seçimlerle ve yapılan iyilikleri görerek unuttuk. Bunları tüm AK Parti kadroları ile birlikte yaşadık. Şimdi ise milletvekili aday adaylığı başvurumuzun sonucu ne olursa olsun, biz millete hizmete devam edeceğiz. Bize ne görev verilirse, en iyi şekilde yerine getireceğime inanıyorum. Bu görev ister milletvekilliği olsun; ister il yönetiminde, ister gençlik kollarında, isterse sandık kurullarında olsun; hangi görev verilirse, onu en iyi şekilde yerine getirmek için çalışmaya devam edeceğim.”

KORAY BATTAL KİMDİR?
Koray Battal, 1993 yılında doğdu. Girit Göçmeni olan Dilek Battal ile Rize Kalkandereli  Selim Battal’ın, ikinci çocuğu. 2011 yılında üniversiteyi kazanan Koray Battal, üniversite yıllarından itibaren, AK Parti’de çeşitli görevler üstlenmeye başladı.

İzmir İl Gençlik Kolları’nda yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı gibi görevleri başarıyla yürüttü. Ayrıca 2012 yılından itibaren milletvekili danışmanlığı yaptı. AK Parti Karşıyaka İlçe teşkilatında, İl Delegesi olan Koray Battal, iyi derecede İngilizce biliyor. Koray Battal, kendi hukuk bürosunda avukatlık mesleğini yapıyor.

 
Emeklilerin ilk ikramiyesini ne zaman alacağı belli oldu
 
İzmir beşik gibi: Art arda depremler!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
N.Hülya Aydoğan. 2 Mayıs 2018 Çarşamba 17:14

pırıl pırıl bir genç .bilgi birikimi ve Enerjisiyle İzmir için Başarılı olacağına inanıyorum..Başarılar sana.

Yorumu oyla      9      6  
Hür Düşünce 2 Mayıs 2018 Çarşamba 12:42

İyi İngilizce bilmesi çok önemli- Avrupa Birliğine girdiğimiz zaman o ülkelerdeki avukatlar-temsilciler ile iyi ilişki kurar.

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İttifaka alerjisi olanlar ittifak yaptı'
MHP lideri Devlet Bahçeli, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, ...
CHP İzmir’in Başkanı Yücel: Önceliğimiz örgütten gelenlerin vekil olmasıdır!
İl Başkanı Yücel, “Önceliğimiz ön seçim olmasıydı. Ama zaman buna el vermiyor. ...
AK Partili Kaya'dan muhtarlarla zirve: O ilçeye doğalgaz müjdesi
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca'daki mahalle muhtarlarını ...
 
Hükümetten 4 partili ittifak için ilk yorum
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 4 partinin ittifak kararına ilişkin, ...
AK Parti aday adayı Kırkpınar'dan ilçelere çıkarma
AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek, Milletvekili ...
4 parti anlaştı: İttifak protokolü imzalanıyor!
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti kuracakları ittifakla ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Baykal'a 'aday' ziyareti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ı ziyaret etti. Görüşmede ...
Siyasette sıcak gelişme: 4 Parti ittifak kararı aldı!
Siyasette uzun süredir devam eden ittifak trafiği sonuç verdi. Akşam saatlerinde ...
Erdoğan tarihi görüşme için bu yorumu yaptı
Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'i, Kuzey Kore ile yapılan görüşme ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva