HABERLER>SAĞLIK
12 Ocak 2017 Perşembe - 16:57

İzmirli annenin yardım çığlığı: Meleğimi kurtarın!

Kas hastalığına yakalanan İzmirli 5 aylık Kerem Korkmaz Türkiye’de bulunmayan ilacı bekliyor. Yoğun bakımda olan minik Kerem’in annesi Fatma Korkmaz, “İlaç getirilmezse yavrum ölecek” dedi. Milletvekilleri ve birçok kişi devreye girerken İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur da aile ile görüştü.

İzmirli annenin yardım çığlığı: Meleğimi kurtarın!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’nde yaşayan Korkmaz çiftinin ilk çocukları olan 5 aylık Kerem Kokmaz, tıpta bir tür kas hastalığı olan Spinal muskuler atrofi (SMA) hastalığına yakalandı. Hastalığın kaslar dışında giderek sinir sistemini de etkilemesinin ardından minik kerem Ege Üniversitesi Hastanesi’nde nöroloji çocuk yoğum bakımda tedavi altına alındı.

Her geçen gün vücut direnci düşen ve durumu giderek kötüleşen Kerem’in annesi ise yardım çağrısı yaptı. Sosyal medyadan çocuğunun durumu hakkında bilgiler paylaşan anne Fatma Korkmaz, tedavi için gereken ilacın Amerika’da olduğunu, bunun da ruhsatlı olmadığı için Türkiye’de olmadığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dan yardım isteyen anne Kormaz’ın çağrısı büyük yankı uyandırdı.

İzmir Milletvekili Necip Kalkan’ın ilk olarak müdahale ettiği durum yakın takibe alınırken Milletvekilleri Hamza Dağ ve Kerem Ali Sürekli de aile ile yakından ilgilendi. Annenin sosyal medya çağrısını gören Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın da aileyle temasa geçti.

Amerika’da üretimi yapılan “Nusinersan Spinzora” isimli ilacın Türkiye’ye getirilmesi için çalışmalar başlatıldı. Sağlık Bakanlığı İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü’nün konuyla ilgili çalışma yaptığı öğrenilirken ilacın kısa sürede hastaya uygulanması için bağış kampanyasıyla doğrudan ilacın getirilmesinin de sağlanabileceği belirtildi.



MÜDÜR AİLE İLE GÖRÜŞTÜ
Anne Fatma Korkmaz’ın yürek burkan çağrısının ardından İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Bediha Salnur da Ege Üniversitesi Hastanesi’ne giderek hastanın doktoru ve ailesiyle görüştü. Yoğun bakım servisinde doktorlardan bilgi alan Salnur, minik Kerem’in annesi Fatma Korkmaz’la bir araya gelerek, gereken desteğin verileceğini söyledi. Salnur, Sağlık Bakanlığı’nın ilgili birimlerinin gereken çalışmaları yaptığını, müdürlük olarak bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Salnur ayrıca, ilacın getirilmesi ya da izninin alınması konusunu da bizzat takip edeceğini vurguladı.



ÇOCUĞUM ERİYOR
Sosyal medya hesabından  “Meleğimi kurtarın” diyen anne Korkmaz, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada, “Çocuğum her geçen gün gözümün önünde eriyor. İlacın acil olarak uygulanması lazım... Ben para yardımı istemiyorum. Biz kendi yağımızda kavrulan insanlarız. Tek isteğim yavrumun kurtulması. Daha 5 aylık olan çocuğumun bünyesi artık dayanamaz hale geldi. Şimdi bizden doktorlar boğazının delinmesi için imza istiyorlar. İmza atmasam çocuğum ölecek. Müdahale ediliyor ama ilaç olmadığı için hızlı davranamıyoruz. Bakanlıktan yetkililer sorunun çözümü için çabaladıklarını söylediler. Herkese minnettarım. Lütfen yardım etsinler. Bin annenin feryadı duyulsun” dedi.

Anne Korkmaz, kendisine destek olanlara teşekkür ederken oğlunun cihaza bağlı fotoğrafını da paylaşarak, “Dayan yavrum dayan, ciğerparem çok iyi insanlar tanıdık. Dayan yüreğim geçecek” yazdı.

 
Otomobil üst geçitten düştü, 1 kişi öldü, ortalık karıştı!
 
İzmir’de gizli tanık FETÖ’nün darbe mesajlarını anlattı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kanserin yayılması yüzde 75 engellendi
İngiliz bilim adamları, laboratuvar ortamında cilt kanserinin akciğere ...
Konak’ta kan bağışı seferberliği
Kızılay’ın 'Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır' sloganıyla yürüttüğü kampanyaya ...
Sağlıkçılar Adliye Şehitleri'ni andı 
İZMİR Sağlık Sen 2 Nolu Şube yönetimi ve çalışanları, İzmir Adliye Sarayı ...
 
MEDULA çöktü, hastalar perişan oldu!
Sağlık Bakanlığı’nın SGK ile bağlantısını sağlayan MEDULA sisteminde yaşanan ...
İl Sağlık Müdürü’nden ‘salgın’ raporu: Nelere dikkat edilmeli?
İl Sağlık Müdürü Salnur, kentteki grip salgını hakkında, “Ne domuz gribi ...
Dr. Ülkümen Rodoplu'dan hayat kurtaran öneriler
Herkes İçin Acil Sağlık Derneği Başkanı Uzman Doktor Ülkümen Rodoplu, ...
 
İzmir’deki hain saldırıda yaralanan 4 kişi taburcu oldu
İl Sağlık Müdürü Bedia Salnur, İzmir Bayraklı Adliyesi'ne 5 gün önce düzenlenen ...
Konak Belediyesi'nden yaşlılara ücretsiz sağlık taraması
Konak Belediyesi'nin başlattığı sağlık taramalarından faydalanan 55 yaş ...
Mucizenin adı ‘Barış’ oldu
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen, daha önce de kalp ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva