HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Kasım 2016 Pazartesi - 09:18

İzmir toplu taşımada zirve yaptı!

İzmir, kent içi toplu ulaşımın en cazip olduğu kentler arasında ilk sıraya yerleşti. İzmir 3 büyük şehir arasında yapılan değerlendirmede, kişi başı toplu taşıma yolculuk ve kişi başı raylı sistem oranlarında İstanbul ve Ankara'yı geride bıraktı.

İzmir toplu taşımada zirve yaptı!

Farklı ulaşım Alternatifleri, uygulanan 90 dakika aktarmalı sistem ve tam entegrasyonla birlikte İzmir, kent içi toplu ulaşımın en cazip olduğu kentler arasında ilk sıraya yerleşti. İzmir üç büyük şehir arasında yapılan değerlendirmede, kişi başı toplu taşıma yolculuk ve kişi başı raylı sistem oranlarında İstanbul ve Ankara'yı geride bıraktı.

130 km uzunluğundaki raylı sistem hattı, yenilenen körfez gemileri ve modern otobüs filosuyla İzmir, toplu ulaşımın en yaygın kullanıldığı kentler arasında İstanbul ve Ankara'yı geçerek ilk sırada yer aldı. 90 dakika aktarmalı sistem sayesinde tek biletle sınırsız yolculuk yapabilen İzmirliler, metro, banliyö, otobüs ve deniz ulaşımı arasındaki entegrasyondan faydalanarak ekonomik seyahat imkanı elde ediyor.

Kişi başına yolculuk oranları
Toplu taşıma ile yapılan günlük yolculuk sayısının kent nüfusuna bölünmesiyle oluşturulan endekse göre, üç büyük kent arasında toplu ulaşımı en fazla İzmirliler kullanıyor. İzmir'de kişi başına toplu taşıma yolculuk oranı 0,58 iken, bu rakam Ankara'da 0,47, İstanbul'da ise 0,42 olarak gerçekleşti.

İzmir raylı sistemde fark attı
Aliağa-Torbalı arasında hizmet veren 110 km uzunluğundaki İZBAN ve 20 km'lik metro  hattıyla toplamda 130 km raylı sisteme sahip olan İzmir, devam eden tramvay yatırımları ve Selçuk İZBAN hattının yanı sıra hazırlıkları süren Narlıdere ve Buca metrolarıyla birlikte bu alanda tartışmasız liderliğini perçinleme hedefinde.

1000 kişiye düşen raylı sistem oranları değerlendirildiğinde İzmir yine İstanbul ve Ankara'nın açık ara önünde yer alıyor. 130 km raylı sistem uzunluğuna sahip olan İzmir, bu alanda 0,0331 oranıyla ilk sırada bulunuyor. İzmir'i 57 km raylı sistem uzunluğu ve bin kişiye düşen 0,0108 oranıyla ikinci Ankara, 145 km raylı sistem ve bin kişiye düşen 0,0098 oranıyla İstanbul izliyor.


 

 
Türkeş'ten çarpıcı mesajlar: İdama karşıyım!
 
İzmir sahnesi Alim Qasımov’u bekliyor!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Kasım 2016 Salı 09:26

Egekent-BornovaEvka3 metro projesi neyi bekliyor? Kuzey felç durumda.

Yorumu oyla      11      5  
20 yıl 28 Kasım 2016 Pazartesi 23:55

hadi ya , İzmir konya ovası gibi değildir ancak 1996'da açılan otogara "20 yıldır" hala daha metro yapılacak. 4,4 km cik bir hat. otogar-halkapınar arası bizim bilmediğimiz dağlar mı var? Türkiye'nin 3.büyük şehrine 20 yılda 20 km metro yapılmış adam bunu da savunuyor. Konya ovası, uçan tren diyor. Şaka mısınız? Şehir merkezindeki ulaşım banliyö ile çözülmeye çalışılıyor. Şaka gibi. Ödemiş'e de metro yapalım. Her evin önünde duran uçan trenlere ihtiyacımız yok. Adam gibi metro ağına ihtiyacımız var. Yıl olmuş 2016 20 yıldır konuşulan metro hatlarının projeleri daha yeni yapılıyor. Buca ' nın projesi var deniliyordu. Varsa bir daha zevk olsun diye mi proje yapılıyor? Narlıdere hattının yapılacağı yeni bir olay değil ama projeleri yeni yapılıyor. Neyse ki bitmiş, onay bekleniyor. Artık yer altı sularının da olduğu bölgede NATM ile tünelleri açarlarsa 10 yılda biter. Buca'da neyse ki son anda vazgeçilmez ise TBM kullanılacak. Hayret.

Yorumu oyla      11      5  
hadi ya 28 Kasım 2016 Pazartesi 19:35

Metro kötüdür, Izban dahada kötüdür, Ucan trenler yapilmali. Söyle her evin önünde durabilen. Insanlar hic yürümemeli. Izmir Konya ovasi gibi zaten.Her sokaga ray dösesen caninmi cikar Belediye ? Söförler Insanlari sirtina alip evine kadar cikarsa kötümü olur. Siz ne ise yariyorsunuz ? Baska istegi olan varsa yazayim.

Yorumu oyla      11      5  
ege 28 Kasım 2016 Pazartesi 18:12

ADNAN MENDERES TCDD bitiremedi diye bişey yok tcdd rayları verdi belediye tren vagon ve istasyonları yaptı ne iş bölümü belli yarım kalmışta tcdd yolları bitirmişte alice harikalar diyarı devam

Yorumu oyla      11      5  
28 Kasım 2016 Pazartesi 15:51

İZBAN'a belediye başladı ama bitiremedi, hükümet geldi tamamladı diye bir durum yok. Uydurmayalım. Proje Piriştina' nın projesi. TCDD ile ortak yapılacağı daha en baştan belli. Ayrıca İstanbul, Ankara gibi şehirlerde banliyö hattını modern hale getirmeye çalışan TCDD'dir, İzmir' de ortak yapılıyor. İzmir rumuzlu arkadaşım. İstanbul'da metrobüs günde 900 bin kişi taşır ama proje yanlıştır. Ne istatistiğinden bahsediyorsun ? Banliyö sistemi adından da anlaşılacağı üzere banliyöleri şehre bağlar. Ödemiş-Basmane gibi. Banliyö treni ile şehir içi yolcu taşırsan sıkıntı çıkar ki çıkıyor da. Günde 300 bin kişi taşıması o sistemin doğru olduğunu göstermez. Metro ihtiyacı olan yere metro yaparsın, tramvay ihtiyacı olan yere tramvay yaparsın, otobüs ihtiyacı olan yere de otobüs koyarsın. Yolcu olmayan güzergaha metro yaparsan zarar edersin , yoğun yolcu olan yere de otobüs koyarsan yine zarar edersin. ESHOT her yıl zarar ediyor. Şehirde doğru düzgün raylı sistem yok. İZBAN'ı doğru düzgün yolcu olmayan yerlere uzatıp duruyorlar. Kolay iş, sonucunda şu kadar raylı sistem var deniyor ama hala daha şehirde otogara metro yok, en büyük iki ilçede metro yok.

Yorumu oyla      11      5  
ADNAN MENDERES 28 Kasım 2016 Pazartesi 14:05

110 KM İzban hattını,belediye ile ortak DDY yaptı,Aziz'in başarısıymış,tamamlayamadı,hükümet tamamladı,hadi dağılın..

Yorumu oyla      11      5  
izmir 28 Kasım 2016 Pazartesi 14:04

isimsiz rumuzlu arkadası biraz matematiksel dusunmeye istatistiki rakamlara davet etmek gerekir , kapalı gozluk kosarsan varacagın yer ancak korler noktası olur.

Yorumu oyla      11      5  
Hangisi 28 Kasım 2016 Pazartesi 13:44

İzmir'de toplu ulaşım çok iyi bu yüzden halk tercih mi ediyor yoksa İstanbul, Ankara'ya göre insanların ekonomik durumu kötü , bireysel araç sayısı az, bu yüzden toplu ulaşıma mahkum durumu mu var ?

Yorumu oyla      11      5  
28 Kasım 2016 Pazartesi 13:41

İZBAN yanlış projedir diye boşuna demiyoruz. Metro olsa yaparsın sinyalizasyonunu 1,5-2 dakika aralıklarla tren gelir. İZBAN 'da bu mümkün değil. Hem hat bağımsız değil hem de Alsancak olayı var. 6 yıldır 5 dakika olacak deniyor. 7. yıla giriyoruz 5 dakika olayı yine yalan oldu. TCDD neyi bekliyorsa! İZBAN 'da orta vadede yapılacak iş bellidir: Yeni bir sinyalizasyon yapılması ve de tramvay bittikten sonra trenler Alsancak' a girmemelidir. Kemer-Hilal-Halkapınar şeklinde devam etmelidir. Tabi bunun için yapılmış olan Hilal Aktarma İstasyonu revize edilmelidir. Uzun vadede ise; belirlenen yerler yeraltına alınmalıdır. Başta Bayraklı Gökdelen Bölgesi olmak üzere hattın bazı bölümleri yeraltına alınmalıdır. Uzun vadede diğer yapılacak işlerin başında ise istasyonların yeniden tasarlanıp baştan yapılmasıdır. Her biri şehre yakışacak şekilde tasarlanıp iyi bir işçilik ile yapılmalıdır. Şu an istasyonlar resmen dökülüyor. Ucuz , iş görsün diye yapılmış. "2 hatlı hatta" yük, bölgesel, ulusal tren çalıştırıp üstüne de İZBAN'I yapanlara buradan selam ... 10 dakika üstü sefer aralığı yeter diye hesaplama yapanlara da buradan selam ...

Yorumu oyla      11      5  
karşıyakalı 28 Kasım 2016 Pazartesi 12:05

izmirim toplu ulaşım sistemine laf eden yok zaten gayet güzel ama geliştirilmesi gereken başlıca noktalar var. Tramvaylar bitirilmeli , buca metrosu acil olarak yapılmalı bu arada izban seferleri de en azından 2 katına çıkarılmalı. İzmiri ciddi anlamda rahatlatacak bir proje döngüsü olur bu.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da ortak akıl sergisi
Bornova Belediyesi’nin ‘ortak akıl’ ilkesiyle üniversitelerle başlattığı ...
‘Sesin İzi’ Buca’da yükseldi
Buca Kasaplar Meydanı’nın ardından modern bir meydana daha kavuştu.Buca ...
Konak'ta kadına şiddet tiyatroyla anlatıldı
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı ...
 
Karşıyaka’ya yeni saha müjdesi
Karşıyaka’nın ‘Spor Kenti’ kimliğine güç katan Karşıyaka Belediyesi, yeni ...
Gençlere davet: Bir çocuk değişir, İzmir değişir!
“Abla-Ağabey-Kardeş” projesi ile 7 bin kardeşe ulaşan İzmir Gönüllü Takımı, ...
Sahilevleri’ne altın dokunuş!
“İzmir Deniz” projesi çerçevesinde kentin sahil bandını elden geçiren ...
 
İzmir’de ‘zeytin’ buluşması: Başkan 4 cümleyle anlattı
Urla’daki Köstem Zeytinyağı Müzesi’ndeki panelin açılışında konuşan Başkan ...
Yeni hizmet üssüne Başkan’da ‘kırsal’ mesaj: Bu misyon Türkiye adına üstlendik
Büyükşehir, Güney Bölgesi’ne hitap edecek K.Menderes Bölge Şantiyesi’ni ...
Bornova Stadı bu kez Altınordu'yu ağırlıyor!
TFF 1. Ligi’n İzmirli temsilcisi Altınordu, Bornova Stadı’ndaki ilk maçına ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva