HABERLER>GÜNCEL
24 Haziran 2017 Cumartesi - 13:07

İzmir şehitliğinde bayram öncesi acı buluşma

Ramazan Bayramı arifesinde, İzmir'deki mezarlıklar, ziyaretçilerle doldu taştı. Bu ziyaretlerde annelerin gözyaşlarının dinmediği yerlerden birisi de Kadifekale Şehitliği olurken, artık terörün bitmesi istendi.

İzmir şehitliğinde bayram öncesi acı buluşma

İzmir'deki mezarlık ziyaretlerinde, anneler Kadifekale Şehitliği'nde evlatlarının mezarlarının başında gözyaşı döktü. Çocuklarını terörle mücadelede kaybeden acılı aileler, sabahın erken saatlerinden itibaren şehitliğe geldi. Burada özellikle anneler, evlatlarının yitirmelerinin üzerinden kaç yıl geçerse geçsin dinmeyen acılarıyla, oğullarının mezarı başında gözyaşı döktü. Annler, şehit evlatlarının mezarlarını, büyük titizlikle, elleriyle temizledi. Mezara dikilmiş olan çiçeklerinin, fidanların bakımını yaptı, Kuran-ı Kerim okuyup, dua etti. Evlatlarının mezarlarını yıkayan anneler, mezar taşlarını öperek hasret giderdi.

Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı teknesinin 17 Ağustos 2016'da Sarayburnu açıklarında kuru yük gemisiyle çarpıştıktan sonra alabora olması sonucu şehit düşen er Sinan Göktaş'ın teyzesi Fadik Taçyıldız, "Annesi ziyaretine gelemedi. Kardeşimin oğlu, ben geldim.  İstanbul'da gemi kazasında şehit oldu. Babası o şehit olmadan 7 ay önce vefat etmişti. Peşine onu şehit verdik. Beklemediğimiz bir durumdu, başımıza geldi. Emir büyük yerden. Her bayram buraya geliyoruz. Şehidimizi yalnız bırakmıyoruz. Her zaman buradayız. Vatan sağolsun, yapacak bir şey yok. Ondan geldik, ona gideceğiz" dedi.

Ağrı'nın Hamur İlçesi'nde, 9 Eylül 1992'de teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Şehit Piyade Üsteğmen Mustafa Solak'ın mezarını ziyaret eden annesi Hatice Solak, terörün bitmesini ve artık annelerin gözyaşlarının durmasını isteyerek, "Bizim toprağımız olmayan yerlere askerimizi evlatlarımızı göndermesinler. Yavrularımıza kıymasınlar, ciğerimizi yakmasınlar. Bunları dile getiren yok, şehit annesi olarak buna çok üzülüyorum. Allah kimseye evlat acısı vermesin" diye konuştu.

'ŞAHİN'İM BAYRAMIN MÜBAREK OLSUN'
Hakkari Şemdinli'de 20 Ağustos 1995'te bölücü terör örgütü PKK'ya düzenlenen operasyon sırasında şehit düşen Jandarma Er Şahin Şimşek'in annesi 72 yaşındaki Ayşe Şimşek, Ramazan Bayramı öncesi oğlunun mezarını ziyaret ettiğini söyledi. Oğlunun mezar taşını öpen ve gözyaşlarını tutamayan acılı anne Şimşek, aradan 22 yıl geçmesine rağmen acısının dinmediğini belirterek, "Oğlum, Şahin'in, kuzum bayramın mübarek olsun. Taşlarına kurban olurum. Allah kimseye bu acıya göstermesin. Bayramlar gelince içimiz kan ağlıyor. Allah vatanımızı milletimizi korusun. Hakkari Şemdinli'de şehit düştü. Şimdi küçük torunumun orada askerlik yapıyor. Dayısının şehit olduğu yerde askerlik yapıyor. Ben her fırsatta gelmeye çalışıyorum. Yürüyemiyorum, damadım izne ayrılınca gelebiliyorum. Karşıyaka'da oturuyorum. Hiç değilse cuma günleri buraya bir araç kaldırsalar. Allah'ım devletimize zeval vermesin. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın, çok zor" dedi. (DHA)

 
İzmir için yapılan çirkin paylaşım için flaş karar: Düşünce özgürlüğü...
 
1 hafta kaldı, 427 TL ceza yiyebilirsiniz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir için yapılan çirkin paylaşım için flaş karar: Düşünce özgürlüğü...
10 Aralık günü İstanbul'da yaşanan terör saldırısının ardından “neden ...
Araç sahiplerine muayene müjdesi!
LPG'li ve LPG dönüşümü yeni yapılacak araçlar için araç muayenesi öncesinde ...
İstanbul Valiliği'nden 'Onur Yürüyüşü' açıklaması
İstanbul Valiliği, 25 Haziran’da gerçekleştirilecek olan ‘ Onur Yürüyüşü’ne ...
 
Vardiyalı çalışma trafikte 'can'a zarar
Doç. Dr. Salepçi, "İnsomnia ve uyku apne hastalığı olanların, vardiyalı ...
Türksat'tan Bayram müjdesi: İnternet bedava
Türksat'tan bayram promosyonu Türksat, kablo TV hizmeti verdiği müşterilerine ...
Alçaklar cesaret hapı alıp saldırmış!
Beşiktaş Vodafone Park’da 10 Ekim 2016’da oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçı ...
 
Elle tacize 2 yıl 1 ay
Zincirlikuyu metrobüs durağında 23 Mayıs’ta Avukat T.Y’yi elle taciz ettiği ...
İzmir'de mülteci operasyonu: Kamyonet arızalanınca...
İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, yol kenarında park halinde bulunan kamyonette ...
O ihalelerde 'gramaj' uyanıklığı!
Manisa’da zehirlenmenin ardından gözler yemek ihalelerine çevrildi. Kamu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva