HABERLER>GÜNCEL
16 Mart 2017 Perşembe - 15:09

İzmir polisi Denizli çetesini çökertti

İZMİR'in Bayraklı İlçesi'ndeki bir oto tamir servisinde çıkan ve 3 kişinin hafif yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı çatışmayla ilgili soruşturma başlatan polis, servise otomatik silahlarla saldıranların Denizli'de faaliyet gösteren bir suç örgütü olduğunu belirledi.

İzmir polisi Denizli çetesini çökertti

Denizli'den İzmir'e gelerek işyerinde silahlı çatışmaya giren ve güvenlik kamerası tarafından da görüntülenen çete üyeleri, İzmir polisinin Denizli'de düzenlediği operasyonla çökertildi. 1 uzun namlulu tüfek ve 2 otomatik tabancanın da ele geçirildiği operasyonda, suç örgütü üyesi olduğu belirtilen toplam 12 kişi gözaltına alındı. Zanlılar işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Bayraklı İlçesi'ndeki 37 yaşındaki A.B.'ye ait bir oto tamir servisinde geçen 11 Mart'ta çıkan silahlı çatışmada 3 kişi hafif yaralandı. Olayla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından soruşturma başlatıldı. İşyerinin güvenlik kamerası kayıtlarını da mercek altına alan polis, yaralılardan 30 yaşındaki O.C.K. ile 40 yaşındaki H.A.'nın Denizli'de oturduğunu, işyerini basmak için bu kentten bir grupla birlikte İzmir'e geldiklerini belirledi. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren polis, suç örgütünün üyelerinin Denizli'de faaliyet gösterdiğini, bu kentte bar, Bodrum'da 'beach club' işletmeciliği yaptıklarını, birçok suçtan emniyette kayıtlarının bulunduğunu tespit etti.

DENİZLİ'DE OPERASYON

Şebekenin deşifre edilmesi için oluşturulan özel ekip, şüphelilerin adreslerini belirleyip Denizli'ye gitti ve kentteki polislerle operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, Emrah A. (34), Nihat E. (32), Y.E.A. (30), E.T. (31), F.Ç. (32), G.G. (31), S.G. (28), S.G. (25) ve C.Ş. (27) gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, biri Sten marka İngiliz yapımı, diğeri Çek yapımı CZ25 marka 2 otomatik tabanca, 3 tabanca, 6 pompalı tüfek, tabancayla tüfeklere ait toplam 305 fişek, 5 bıçak, 30 gram kokain, 1 hassas terazi ve suçtan elde edildiği düşünülen 7 bin 960 TL para ele geçirildi.

ÇATIŞMA GÜVENLİK KAMERASINDA

Şebeke üyelerinin Bayraklı İlçesi'ndeki işyerinde silahlı çatışmaya girdiği anlar güvenlik kamerasına da yansıdı. Görüntülerde bariz şekilde görülebilen kalaşnikof tüfeğin ele geçirilmesi için de ikinci bir operasyon düzenlendi. Bu operasyonda ise H.S. (31) yakalandı ve kalaşnikof marka 1 otomatik tüfek, 2 pompalı tüfek ile bu tüfeklere ait 14 fişek ele geçirildi.

ÇATIŞMANIN SEBEBİ 10 BİN TL

Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandıktan sonra İzmir'e getirilip sorgulanan suç örgütü üyelerinin liderliğini Emrah K. ile Nihat E.'nin yaptığı, şüphelilerin tamir için lüks bir otomobili İzmir'deki servise getirdikleri, onarım ücreti olarak 50 bin TL'ye anlaşmalarına rağmen 40 bin TL ödeme yaptıkları ve geri kalan parayı vermedikleri, husumetin de bu nedenle oluştuğu ortaya çıktı. Suç örgütünün lideri olduğu belirtilen Emrah K.'nın yüzbinlerce lira değerindeki Maserati marka lüks otomobil kullandığı, ayrıca suç örgütünün üyelerinin de lüks bir hayat yaşadıkları öğrenildi. Operasyon kapsamında, olayda yaralanan O.C.K. ve H.A. da gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından gözaltındaki bu 12 kişi ile çatışma sırasında karşı gruba pompalı tüfekle ateş açan işyeri sahibi A.B. de adliyeye sevk edildi. (DHA)

 
Günün menüsü
 
Günün menüsü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya'dan Selçuk'a doğal gaz müjdesi
Selçuk’a doğal gaz gelmesiyle ilgili yapılan teknik toplantıdan müjdeli ...
İzmir merkezli PKK operasyonu: 44 gözaltı
Terör örgütü PKK'ya yönelik 3 ilde düzenlenen operasyonda 44 zanlı yakalandı.
FETÖ sanığı Ali Fuat Yılmazer'in kızı gözaltına alındı
Sakarya'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, eski Emniyet Müdürü ...
 
Tarihte bir ilk: İzmir’in fethi kutlanacak… İşte program
İzmir’in 1081 yılında Türkler tarafından fethi, İzmir Valiliği ve Türk ...
Doğan Medya işgaline ne ceza istendi?
FETÖ'nün darbe girişiminde Doğan Medya Center'ın işgal edilip yayının ...
İzmir'de faciadan dönüş: Eski evin duvarı...
İzmir'in Karataş semtindeki, sahipleri tarafından kaderine terk edilen ...
 
Ödemiş'te tarihi yapılar hayat bulacak
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, üç yıl önce yangından zarar gören Türkiye Cumhuriyeti ...
Gökçek yanlışlıkla paylaştı, ortalık karıştı!
Melih Gökçek sosyal medya hesabını aktif kullanan siyasilerden biri.. ...
Ege'de korkutan deprem!
Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva