HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
3 Nisan 2016 Pazar - 07:08

İzmir Nisan’da sanata doyacak!

İzmirliler birbirinden renkli kültür-sanat etkinlikleriyle tam bir bahar coşkusu yaşatacak. AASSM, ünlü sanatçı Fatih Erkoç ile ünlü Fransız piyano sanatçısı Pommier’i ağırlayacak. Ünlü tiyatrocu Genco Erkal’ın da yer alacağı konserler dizisinde Brodway müzikleri de var, tango gecesi de…

İzmir Nisan’da sanata doyacak!

İZMİR - Kentin en prestijli kültür-sanat mekanı olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), Nisan ayında birbirinden seçkin konserlerle İzmirliler’e bahar coşkusu yaşatacak.

FATİH ERKOÇ'DAN UNUTULMAZ PARÇALAR
6 Nisan Çarşamba günü, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, ünlü sanatçı Fatih Erkoç ile birlikte Senfonik Caz Orkestrası’nın konserine ev sahipliği yapacak. Saat 20.00’da Büyük Salon’da gerçekleşecek konserde Fatih Erkoç’a piyanoda Zafer Çebi, zurnada Halil Çokyürekli, trompette Tolga Bilgin, kemanda Gökçen Güngördü, davulda Bora Peynirci ve kontrabasta Osman Yıldız eşlik edecek. Programın ilk bölümünde Erkoç, Wonderful Tonight, The Singin Hand gibi unutulmaz yabancı parçaları seslendirecek. Programın ikinci bölümünde ise türküler ağırlık kazanacak.

BEETHOVEN GECESİ
7 Nisan Perşembe ve 11 Nisan Pazartesi günü,  Küçük Salon’da saat 20.00’da, ödüllü piyanist ve orkestra şefi Jean–Bernard Pommier, “Beethoven Tüm Piyano Sonatları” başlığı ile AASSM’deki konserler dizisinin 3. ve 4. konserini verecek. Sanatçı, 8 – 9 Nisan tarihlerinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ne başvuran piyona öğrencileri ile de bir araya gelerek deneyimlerini aktaracak.

12 Nisan Salı günü,   “Buenos Aires’ten İzmir’e Bir Tango Yolculuğu” isimli program tango severlere unutulmaz bir müzik ve dans ziyafeti sunacak. Dilek Türkan ile Tevfik Rodos’un solist olarak yer alacağı konserde, gitarda Ricardo Moyano ile Ali Öztürk, kemanda İlhan Çınar, kontrabasta Osman Yıldız, bandoneonda Gutsavo Batistessa yer alıyor. Altango dansçıları ise muhteşem tango gösterileri ile Küçük Salon’da izleyici karşısında olacak. 

19 Nisan Salı günü,  soprano Aytül Büyüksaraç, piyanoda Demet Eytemiz ile birlikte “Kadın Besteciler Konseri”nde müzikseverlerin karşısına çıkacak. Küçük Salon’daki programda Hülya Savaş anlatıcı olarak yer alacak.

GENCO ERKAL ADNAN SAYGUN'DA
20 Nisan Çarşamba günü, şef İbrahim Yazıcı yönetiminde “Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası”, “Peter ve Kurt” isimli konseriyle Büyük Salon’da izleyici karşısına çıkacak. Ünlü tiyatro oyuncusu Genco Erkal’ın anlatıcı olarak yer aldığı programda piyanoda ise solist olarak Tuna Bilgin yer alacak.

26 Nisan Salı günü, “Fly Me To Brodway”  isimli programda Brodway’de sahnelenen Cats, Caberet, West Side Story, Mamma Mia, Lady Be Good, Hello Dolly gibi müzikal tiyatro repartuvarlarının seçkin örnekleri İzmirli müzikseverlerle buluşacak. Soprano Zibelhan Dağdelelen’in solist olarak yer alacağı programda piyanoda Ali Aziz Dağdelen, gitarda Alpay Çiftçi, keman ve viyolada Ziya Güçkan, klarnette Onur Ustabaş, trambonda Kemal Hazar, saksafonda Valentin Conus, keybord ve piyanoda Efe Sezer, kontrabasta Ayça Kartari ve davulda Emre Kartari yer alıyor.  Konser, Küçük Salon’da olacak.

CAZ VE KLASİK SEVENLER İÇİN...
27 Nisan Çarşamba günü, trompet sanatçısı Tolga Bilgin “Jazz 6TET” konseri ile caz severlere keyifli bir program sunacak. Tolga Bilgin’e saksafonda Engin Recepoğulları, trombonda Bulut Gülen, piyanoda Fabio Goriler, kontrabasta Luca Curcio ve davulda Matia Barbieri eşlik edecek. Konser Büyük Salon’da olacak.

28 Nisan Perşembe günü, viyolada Pınar Dinçer, viyolanselde Serdar Mamaç ve piyanoda Paolo Susanni “Bir Shostakovich Akşamı” isimli programla izleyici karşısına çıkacak. Küçük Salon’daki programda 20. yüzyılın en önemli senfonilerini yazan Rus besteci Dimitri Shostakovich’in eserleri yer alacak.

AASSM’deki konserlerin biletleri www.aassm.org.tr ile www.izmir.bel.tr/Kultursanat adreslerinden ya da AASSM, İzmir Sanat ve İsmet İnönü Sanat Merkezleri’nden temin edilebilecek. Tüm etkinliklerin başlama saati 20.00.

TİYATRO GÜNLERİ DEVAM EDİYOR
Öte yandan, İzmir’de 26 Mart tarihinde başlayan “34. Uluslararası Tiyatro Günleri”  9 Nisan tarihine kadar devam edecek. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Tasarımı öğrencilerinin hazırladığı  ‘34. Dekor Eskiz Maket Sergisi’ de yine  9 Nisan’a kadar İzmir Sanat’ta sanatseverlerle buluşuyor.

 
İzmir’de sürü büyüyor, umutlar artıyor!
 
Kara tablo: Çocuğa cinsel istismar 5 yılda...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Nisan 2016 Pazar 13:31

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi güzel bir sanat merkezi ancak yeni kent merkezinde denize sıfır, dünya çapında bir mimariye sahip bir sanat merkezi olsaydı çok daha iyi olurdu. Maliyeti katlanırdı ama ortaya güzel bir eser çıkardı. Türkiye' de böyle bir sanat merkezini kaç kişi biliyor ? Ayrı opera binası da yapılmazdı. Opera, tiyatro , konser salonu olan dev bir kompleks yapılmalıydı. Sidney opera binasını gibi bir eser bizde niye yapılmaz? Tam gökdelenlerin önünde, denize sıfır. Bizde niye her şey küçük düşünülür anlamak mümkün değil. Stat yapılacak 15 bin kişilik saçma sapan statlar planlanıyor. Raylı sistem yapıyorlar ortaya izban çıkıyor. İhtiyaç İzban mı ? Şehrin eğlence ve iş merkezi Alsancak'da metro yok. Olacağı da yok. YKM' de de yok. İzban ile olacak iş değil.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Flütün tanrıçası’ İzmir’e geliyor!
İzmir’deki Olten Filarmoni Orkestrası 2015-2016 konser sezonununa 'flütün ...
BBŞT ‘Jeanne d’Aarc’la gala yaptı!
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Dünya Tiyatrolar Günü’nde, hem Jeanne ...
Urla’da Çanakkale Şehitleri anısına konser
Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası tarafından ‘Çanakkale Şehitlerini ...
 
Buca’da Gülsin Onay resitali
Dünyaca ünlü piyanistlerimizden Gülsin Onay, Bucalı sanatseverlerle muhteşem ...
SEFTİT ‘perde’ dedi!
Seferihisar’da, belediye bünyesinde eğitim gören 16-77 yaş arası amatör ...
Tiyatrolar Günü’nde salonlar doldu taştı!
Karşıyaka Belediyesi, Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında birbirinden güzel ...
 
'2’si 1 arada' tiyatro severlere iyi geldi
Dünya Tiyatro gününde Buca “ 2’si 1 arada” oyunuyla keyifli bir gün geçirdi. ...
‘Okulda Oyun Var’ 5 bin çocuğa ulaştı
Tiyatroyu çocukların ayağına götürerek, onların sanatla iç içe büyümelerine ...
İzmir'in tiyatro günlerine muhteşem açılış
Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri, Kültürpark’ta ünlü Hollandalı Sokak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva