HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Temmuz 2019 Çarşamba - 10:18

İzmir Madımak'ı unutmadı

Madımak katliamı 26’ncı yılında Bayraklı, Buca, Foça ve Karabağlar'da gerçekleştirilen etkinliklerle anıldı.

İzmir Madımak ı unutmadı

Sivas katliamı 26’ncı yılında Bayraklı’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı. İlk olarak sabah erken saatlerde belediye binası önünde 2 Temmuz 1993’te Madımak oteldeki yangında katledilenler anısına resim sergisi açıldı. Öğlen saatlerinde de 2 Temmuz Anıtında düzenlenen törende Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve katılımcılar anıta karanfil bıraktı. Akşam saatlerinde ise "Faili Meçhuller, Siyasi Cinayetler, Katliamlar” başlıklı panel gerçekleştirildi, müzik dinletisi sunuldu, semah dönüldü.

KATLİAMLAR SON BULSUN
2 Temmuz Anıtı önündeki etkinliğe Başkan Sandal’ın yanı sıra CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Anıta karanfiller bırakan Sandal, “Ülkenin aydın, çağdaş, demokrat ve ilerici insanlarına süreç dahilinde belirli aşamalarda bu tür baskılar, zulüm ve katliamlar hep yapıldı. Umarız bundan sonra son bulur. Buradan Türk-Kürt, Alevi-Sünni kardeşliklerine zarar verecek her şeyin karşısında el birliğiyle duracağız. Sivas’ta yanan sadece Alevi vatandaşlarımız değildi. Bu ülkenin birliğinden, demokrasiden, cumhuriyetten, aydınlıktan yana olan yurttaşlarımızdı. Ve bunu yapanlar Alevi-Sünni kavgasını büyüteceklerini, devşireceklerini düşünüyorlarsa; yanılıyorlar. Çünkü biz bunun Alevi vatandaşlarımıza karşı değil, ülkenin aydınlık insanlarına karşı yapılmış bir insanlık suçu olduğunu düşünüyoruz. Vicdanlarımız halen kanıyor. Faillerinin bulunmaması, yargılanmaması, belirli aşamalarda korunmuş olmaları hepimizin için burkan ve bizi gerçekten derinden yaralayan bir durum. Yurttaşlarımızın, aydınlarımızın göz göre göre bir kent meydanında kolluk kuvvetlerinin de bulunduğu bir ortamda yakılmasının hiçbir şekilde izahı yok. Bu ülke hepimizin. Cumhuriyet hepimizin. Biz bu ülkenin birliğinden, dirliğinden, bölünmez bütünlüğünden yanayız. Cumhuriyetten, Mustafa Kemal’den yanayız. Ve bu kavgamız dün olduğu gibi bugün de devam edecek. Yitirdiğimiz canlarımızın anıları önünde saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.

İsmail Saymaz ile Hidayet Karakuş’un konuşmacı olarak katıldığı "Faili Meçhuller, Siyasi Cinayetler, Katliamlar” panelinde ise vatandaşlar anlatılar karşısında duygu dolu anlar yaşadı. Panele Başkan Sandal, eşi Aylin ve oğlu Yağız Sandal, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, İyi Parti İlçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu, CHP Merkez Yürütme Kurulu Kadın Kolları üyesi Meltem Ergün ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gazeteci-Yazar İsmail Saymaz ve Şair-Yazar Hidayet Karakuş’un konuşmacı olduğu panelin moderatörlüğünü İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen yaptı.

KARAKUŞ, “BİRLİKTEN, AYDINLIKTAN, LAİKLİKTEN YANA OLMAK ZORUNDAYIZ”
Madımak Otelindeki yangın günü olay yerinde eşiyle birlikte yaşadıklarını anlatan Karakuş, “Bu katliam olaylarını yaratan güçlerin 1923’te Türkiye Cumhuriyetini teslim alamayan emperyalistlerin oyunu olduğunu unutmayalım. Emperyalistler, Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi; gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde olan işbirlikçi yönetici iktidarlar buldular, yarattılar. 1980 darbesi çok bilinçli hazırlanmış bir darbedir. Sokaklarda insanların birbirini vurduğu, aydınların, Alevilerin, öğretmenlerin, sanatçıların, solcuların, devrimcilerin, ülkücülerin birbirine girdiği, insanların yataklarında öldürüldüğü o dönemin bilinçli olarak yaratıldığını ondan sonra böyle bir darbeye yol açıldığını, o darbeyi başaran generallere de, Amerikan emperyalistlerinin ‘ bizim çocuklar başardı’ diye sevindiklerini unutmayalım. Bugün de emperyalizm ırkı, dini, mezhebi, inançları gerekirse komünizmi bile kullanıyor. O yüzden hangi inançta olursak olalım; bilincimiz her daim aydınlıktan, bilimden, laiklikten yana olmak zorunda. Kardeşçe yaşayabilmenin temel koşulu laik bir düzende yaşamaktan geçiyor” dedi.

SAYMAZ, “SİVAS ÖNCESİNDE DE, SONRASINDA DA ZULÜM SÜRDÜ”
Sivas katliamı sırasında 12 yaşında olduğunu belirterek, zaman içinde olayları öğrendiğini ve Sivas katliamı öncesinde de sonrasında da Alevi vatandaşlara çeşitli illerde ve zamanlarda sürekli baskı, zulüm ve katliamların sürdüğünü ifade eden, geçmişten günümüze faili meçhul katliamları anlatan Saymaz ise, “ Aleviler solcudan, solcular da Alevi’den sayılarak bugüne kadar çok zulüm gördü. Bütün farkların ezen ile ezilenle birlikte ortadan kalktığı, Türk, Kürt, Alevi, Sünni ayrışmasının ortadan kalktığı, tam anlamıyla herkesin mümkün olabildiğince insan doğası el verdiğince eşit olduğu bir güne kadar mücadelemiz devam edecek” diyerek Tokat, Erzurum, Erzincan, Sivas, Kahramanmaraş, Çorum’da yaşanan olayları, zulümleri, katliamları, siyasal sebeplerini ve faillerinin neden hala bulunamadıklarını anlattı.

BAŞKAN SANDAL, ANI DEFTERİNİ İMZALADI
Konuşmaların ardından Başkan Sandal anı defterini imzalayarak şu ifadelere yer verdi: Sizler ülkenin aydın yurttaşları olarak 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta müziğinizi, şiirini, sanatınızı anlatmak istediniz… Ama onlar, Sivas Madımak Otel’inde acımadan sizleri katletti. Bugün 26’ncı yılı aramızdan ayrılışınızın… Sizleri unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bizler bu katliamın ülkenin aydınlık insanlarına karşı yapılmış bir insanlık suçu olduğunu biliyoruz. Vicdanlarımız hala kanıyor. Yıllarca süren ve hala tamamlanmayan yargı süreci ise her geçen gün acımızı bir kat daha artırıyor. Umuyor ve diliyoruz ki, ülkenin aydın, çağdaş, demokrat ve ilerici insanlarına çeşitli dönemlerde, çeşitli şekillerde yapılan baskı, zulüm ve katliamlar artık son bulur. Bu ülke hepimizin. Hepimiz Cumhuriyet’ten, hepimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten, hepimiz bu ülkenin aydınlık geleceğinden yanayız. Bu vesile ile bugün Bayraklı’da gerçekleştirdiğimiz tüm anma ve etkinliklerle bir kez daha anılarınız önünde saygıyla eğildiğimi belirtmek istiyorum. Sizleri unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Sandal’ın ardından Semah ekibi sahne aldı. Etkinliğin finalinde ise Kardeşler Muhabbeti müzik dinletisi sundu. Başkan Sandal, katılımcılara plaket ve çiçek takdim etti.

BUCA
Katliamın 26’ıncı yıldönümünde Buca Belediyesi, Kasaplar Meydanı’nda anma töreni düzenledi. Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç’ın katıldığı etkinlikte Türk Halk Müziği Sanatçısı Tolga Gül, türkülerini Madımak için söyledi. 

SİVAS NE İLK NE DE SONDUR
Tören, Madımak anısına hazırlanan görüntülerin gösterimiyle başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını gerçekleştiren Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Feryat Bakan, ”Sivas ne ilk ne de sondur. Kerbela’dan bu yana katliamlarla yakıldık. 33 aydınımız tekbirler eşliğinde, devletin gözü önünde katledildi. Alevi halkına ve tüm ilerici, aydın kitlelere baskı, bugün hala devam ediyor” şeklinde konuştu. 

MENEKŞE VE KORAY’IN ANNESİNİN HALA GÖZÜ YAŞLI
Bakan’ın ardından konuşmasını gerçekleştiren Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “ Tam 26 yıl önce 16 yaşında bir çocukken televizyonlarda izlemiştim bu vahşeti. Kana susamış canilerin ateşe verdiği bir otel, seyirci kalan yetkililer ve değerlerini büyüdükçe daha da anlayacağım aydınlar… Televizyon hayatını kaybedenlerin isimlerini açıkladığında 14 yaşındaki Menekşe Kaya ve 12 yaşındaki Koray Kaya’yı gördüm. Bir insan 12 ve 14 yaşındaki iki kardeşten ne isteyebilir ki? Hangi vicdan, hangi mantık 2 çocuk ve birbirinden değerli 33 aydını katleder? Bugün Sivas Madımak katliamının üzerinden tam 26 yıl geçti. Madımak’ın ateşi hala sönmedi. 35 canımızı katleden Cumhuriyet düşmanları, bugün hala serbest, katliamın arkasındaki güçler hala gün yüzüne çıkarılmadı, Menekşe ve Koray’ın annesinin hala gözü yaşlı” ifadelerini kullandı. 

DEMOKRATİK BİR ÜLKEDE…
Katliamın yargı sürecini hatırlatarak adalet çağrısı yapan Başkan Kılıç, “Dünyanın neresine giderseniz gidin insanı dehşete düşüren, tartışmasız katliam olan bu olay, tarihimizin kara lekelerinden biri olarak vicdanları kanatmaya devam ediyor.  Neden mi? Çünkü demokratik bir ülkede bu tür bir katliamın sorumluları büyüğünden küçüğüne tespit edilir ve bu acıların bir daha yaşanmaması için en ağır biçimde cezalandırılır” dedi.

SİVAS’I KATLEDENLER, KILIÇDAOĞLU’NU LİNÇ EDENLERDİR
Başkan Kılıç, “Biz bu senaryoyu maalesef Türkiye tarihinde defalarca gördük.   26 yıl önce türkü söylemekten, Anadolu kültürünü yaşatmaktan başka hiçbir amaçları olmayan birbirinden değerli aydına yapılan saldırı basit bir saldırı değildir.  2 Temmuz’da Madımak’ın katileri, Menemen’de Kubilay’ı şehit eden, Maraş’ta evlere çarpı işaretini koyan, Çorum’da çocukları katleden,  1977’de 1 Mayıs’ı kana bulayanlardır.  O katiller; şort giyen kadına tekme atanlar, el ele tutuşan sevgilileri darp edenlerdir.  Şehit cenazesinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu linç etmeye çalışanlardır! Bugün kendinden olmayanı terörist ilan eden, hukuku kendi çıkarları için silah olarak kullanan bir zihniyetle nefret tohumları ekilmeye devam ediyor.   Bizler, Madımak’ın katilleri yargılanana kadar, Türkiye’de barış ve kardeşliği sağlayana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Sivas bitmedi. Eğer Sivas bitmediyse, bizler de ‘Sorumlular gerçekten yargılansın’ demeye, vicdanımızın sesini dinlemeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

KARABAĞLAR
Sivas Madımak Katliamı’nın 26'ncı yıldönümünde,  hayatını kaybedenler Karabağlar’da düzenlenen etkinlikle bir kez daha anıldı. Uzundere Rekreasyon Alanı Murat Çobanoğlu Amfi Tiyatro'da düzenlenen gecede Murat-Özlem Sincer çifti konser verdi. Deyişler ve ağıtların seslendirildiği konsere Karabağlarlılar yoğun ilgi gösterdi.Başkan Selvitopu anma töreninde yaptığı konuşmada birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları vererek, “Hep birlikte insanı yok etmeye çalışan zihniyetleri bu ülkeden yok etmeliyiz;  dostluğu, sevgiyi, kardeşliği hakim kılmalıyız.” dedi.

Konsere Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve eşi Fügen Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte konuşan Başkan Muhittin Selvitopu katliamı bir kez daha kınarken,  Sivas'ta hayatını kaybedenlerin anısı önünde saygıyla eğildiğini ifade etti.

Bunları yapanları lanetliyoruz
Bundan 26 yıl önce ülkemizde göz göre bir katliam yaşandığını belirten Selvitopu, “Herkesin gözü önünde insanlar yandılar. Bizler de yandık. O acıyı yüreğimizde hissettik. Ama birileri bundan mutlu oldu. Böyle mutluluk insana yakışmaz. İnsan olan kim olursa olsun her canlıya üzülür, onların yaşam hakkına sahip çıkar. Ama bizim ülkemizde birileri bunları büyük bir coşkuyla seyrederek kutlamalar yaptılar. Buradan o insanları yakanları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.” dedi.

Bu katliamlara dur demeliyiz
Bu katliamı yapanların insanlık içinden ayıklanması gerektiğini, insana olan saygı ve sevgiyi hakim kılmak gerektiğinin altını çizen Selvitopu,  “Hep birlikte insanı yok etmeye çalışan zihniyetleri bu ülkeden yok etmeliyiz;  dostluğu, sevgiyi, kardeşliği hakim kılmalıyız. Biz bunun için buradayız. Biz orada yananları rahmetle minnetle anıyoruz. Anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Dünya durdukça onlar unutulmayacak. Onları yapanlar da lanetle anılacak. Bizler de bu acıyı hiçbir zaman unutmayacağız. Dünyanın neresinde olursa olsun insanlık adına yapılan bu katliamlara dur demeliyiz. Hep birlikte el ele omuz omuza karşı durmalıyız” dedi

Bu coğrafyada her şey çok güzel olacak
Son olarak Anadolu topraklarının Mevlana’ları, Hacı Bektaş’ları, Pir Sultan’ları, Yunus Emre’leri ve bir çok insani felsefenin yüce insanlarını çıkardığını hatırlatan Selvitopu,  “Böyle bir coğrafyadayız, bu coğrafyada insanlık, sevgi, saygı hakim olacak. Bu katliamlar eninde sonunda yok olacak. Ve bu coğrafyada eninde sonunda her şey çok güzel olacak.” diyerek sözlerini noktaladı.

Konser sonunda Başkan Selvitopu,  Murat ve Özlem Sincer çifti ve ekibine teşekkür ederek çiçek verdi.

SELÇUK
Foça Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi ve Alevi Kültür Dernekleri Foça Bağarası Şubesi işbirliği ile düzenlenen; ‘‘Sivas 93; 2 Temmuz Vahşetini Unutmadık, Unutturmayacağız’’ isimli anma programı, dün akşam Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Saat 20.00’de başlayan programa, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, CHP Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım, Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şube Başkanı Şeniz Ararat, Alevi Kültür Dernekleri Foça Bağarası Şube Başkanı Binali Odabaş, Belediye Meclis Üyeleri, onur konuğu olarak Şair-Yazar Hüseyin Yurttaş ve halkımız katılım sağladı.

2 Temmuz 1993 günü Sivas’da yaşanan vahşetle ilgili olarak Yılmaz Mızrak’ın hazırlayıp uyguladığı programda; ADD Foça Şubesi Başkanı Şeniz Ararat ve Alevi Kültür Dernekleri Foça Bağarası Şube Başkanı Binali Odabaş’ın yaptığı konuşmaların ardından; Hüseyin Yurttaş, Madımak Katliamı ile ilgili duygu ve düşüncelerini anlattı. ADD Foça Şubesi Şiir Korosu, katliamda can veren şairlerin şiirlerinden örnekler sundu. Hayrullah Dağ bağlamasıyla şiirlere eşlik etti. Alevi Kültür Dernekleri Foça Bağarası Şubesi ekibi semah döndü.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz konuşmasında; ‘‘26 sene geçmesine karşın, acımız ilk günkü gibi duruyor. Adaletin bir gün tecelli edeceğine inanıyoruz. Bu bizler için, sizler için, ötekileştirmeden yaşayan bütün insanlar için çok önemli. Bu programa katkı koyan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.’’ dedi.

Mukaddes Yarba’nın sunuculuğunu yaptığı anma programın ADD Foça Şubesi Şiir Korosunda; Ayla Aksoy, Erkan Barışık, Sevhan Beğendi, Cem Eden, Süel Öztürk, Yılmaz Mızrak ve komuta masasında Hakan Ararat görev aldı.

SELÇUK
Sivas’ta hayatını kaybeden 35 aydın, katliamın 26.yılında;Amfi Tiyatro’da Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi'nin hazırladığı, Selçuk Belediyesi’nin katkı sunduğuprogramda anıldı. Gecede konuşan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, hukukçu olarak Madımak Katliamı’nın bir insanlık suçu olduğunun altını çizerek; "İnsanlık suçunun zaman aşımı olmaz" dedi.

Sivas’ta hayatını kaybeden 35 aydının anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anma programının açılış konuşmasını Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi Başkanı Haydar Yurdakul yaptı.  Yurdakul konuşmasında Sivas Katliamı’na zemin hazırlayan süreci anlatarak, katliamı kınadı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı anma etkinliğine Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, CHP Selçuk İlçe Başkanı Mehmet Karanfil, CHP'li Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Belediye Meclis Üyeleri ile ilçe örgütü de yoğun katılım gösterdi.

ONLAR YÜREKLERDE IŞIK OLDULAR
Toplum vicdanında kapanmayacak bir yara bırakan Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden aydınların anıldığı gecede konuşan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Sivas Katliamı’nın bir insanlık suçu olduğunu ve bu sebeple asla zaman aşımına uğramayacağına dikkat çekerek; “Sözcüklerin tükendiği bir gecedeyiz. Büyük acılarla ilgili bütün diller dilsiz olur. Küçük acıları ise konuşmak çok daha basit olur. Ama büyük acılar her daim sessizliği daha fazla içine atar ve 2 Temmuzlar türkülere yaraşır, şiirlere yaraşır, 2 Temmuzlar bir arada durmalara yaraşır. Her 2 Temmuz bize kardeşçe yaşamayı çağrıştırır. Her 2 Temmuz bize bu ülkeden faşizm, yobazlığın, gericiliğin bize sebep olduğunu hatırlatır. Her 2 Temmuz yiten aydın canları yâd etme günüdür ve onları tekrardan anma, anlama günüdür” dedi.

İNSANLIK SUÇUNUN ZAMAN AŞIMI OLMAZ
Hukukçu olarak Madımak Katliamı’nın bir insanlık suçu olduğunun altını çizen Başkan Sengel; “İnsanlık suçunun zaman aşımı olmaz. O gün o otelde yakılanlar yüreklerde ışık oldular. Hepimizi de aydınlatıyorlar.  Ruhları şad olsun” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Konuşmaların ardından Sivas’ta hayatını kaybeden aydınların anısına şiirler okundu, deyişler ve türküler söylendi. Halk Ozanı Tekin Karadağ’ın ardından  sahneye çıkan Efe Tül’ün yan flüt performansına Kahraman Tuğrul Karnıca şiirleriyle eşlik etti. Hülya Yıldırım ve Ceylan Araz tarafından söylenen türküler de katılımcıların beğenisini topladı.

Sivas Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin anıldığı etkinlik Ercan – Gökhan Çağıran kardeşlerin söylediği duygu yüklü türkülerin ardından son buldu.

 
Ege ihracatı Mayıs ayında vites düşürdü!
 
Doğum günü kutlaması dönüşü kaza: 2 yaralı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
narlıdereli 3 Temmuz 2019 Çarşamba 12:35

Orantısal olarak en çok alevi yurttaşın yaşadığı Narlıdere'de, belediye herhangi bir anma etkinliği düzenlemedi, bizler de komşu ilçe Güzelbahçe'nin anma etkinliğine katıldık...

Yorumu oyla      5      6  
Z.B 3 Temmuz 2019 Çarşamba 10:50

MADIMAK; Türkiye'de vicdanlarda sonsuza kadar kanayacak utancın adıdır.

Yorumu oyla      9      10  
ahmet 3 Temmuz 2019 Çarşamba 10:47

bilge insan temel karamollaoğlu'nu çağırmayı unutmuşsunuz canlar...

Yorumu oyla      10      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tire’de CHP’li meclis üyesinden flaş öneri: Stadyum millet bahçesi olsun!
Tire Belediyesi’nin Temmuz ayı meclis toplantısında söz alan CHP’li Görkem ...
Bornova'da moloz seferberliği
Bornova Belediyesi temizlik ve hijyen konusunda taviz vermiyor. Rutin ...
Karaburun’da kadın dayanışması
Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği’nin Temmuz ayı toplantısı, ...
 
Başkan Kırgöz Midilli’den gelenleri karşıladı: Ya sas Kalos irtes (Merhaba Hoş geldiniz)
Dikili ile Midilli Adası arasında başlayan vapur seferlerinin ilki gerçekleşti. ...
Aliağa'daki yangın sonrası Büyükşehir'den flaş hamle!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret eden Aliağa Organize ...
Torbalı'ya yeni 'kardeş' geldi
Torbalı Belediyesi, Karaman’ın Sarıveliler ilçesinin tek beldesi olan ...
 
Urla'ya Rusya'dan 'kardeş' geliyor
Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Başkurt Türkleri'nin yaşadığı Başkortistan ...
Foça taşları, takıya dönüştü
Foça El Emeği Takı Grubu 10. Takı Sergisi Şenliğinin açılışı, Foça Belediyesi ...
Kemalpaşa'da 'Halk Günü'ne yoğun ilgi
Kemalpaşa Belediyesi’nde her hafta salı günleri düzenlenen  'Halk Günü' ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva