HABERLER>EKONOMİ
24 Ağustos 2012 Cuma - 11:39

İzmir Körfezi'ne deniz taksi müjdesi

Kültür ve Turizm Müdürlüğü deniz taksilerin çalıştırılmasını öneren raporu Büyükşehir Belediyesi'ne sunuyor.

İzmir Körfezi ne deniz taksi müjdesi

İZMİR - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın ‘ İzmir Körfezi, deniz otoyolu gibi olacak’ sözü gerçeğe dönüşüyor. İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Körfez’deki ulaşım çeşitliliğinin ve trafiğinin arttırılması için düğmeye bastı. İl Müdür Abdülaziz Ediz. bugün Körfez’de ‘deniz taksi’ çalıştırılmasını öngören bir raporu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sunacaklarını açıkladı.

ULAŞIM RAHATLAR
Deniz taksilerin uzun zamandır kent gündeminde olduğunu belirten Ediz, raporun Büyükşehir’in uygun görmesi halinde hayata geçirileceğini söyledi. Körfez ulaşımının, deniz taksilerinin devreye girmesiyle hareketleneceğini ve kent içi ulaşımın rahatlayacağını sözlerine ekleyen Ediz, İlk etapta Karşıyaka-Üçkuyular arasında hizmet vermesi düşünülen deniz taksileri sayesinde sahil şeridindeki trafik rahatlayacak dedi. Ediz ‘ Büyükşehir Belediyesi’nden raporumuz doğrultusunda bu projeyi hayata geçirmelerini diliyoruz. Bize göre bu proje İzmir’in deniz ulaşımına alternatif getirir, trafiği rahatlatır. Dünya kentlerinin birçoğu deniz taksiyi kullanıyorsa, İzmir neden kullanmasın. Projenin uygulanmasının kent için yararlı olacağını düşünüyoruz’ dedi. İzmir’in son yıllarda kurvaziyer turizmde önemli gelişmeler sağladığını kaydeden Ediz, kente deniz yolu ile gelen turist sayısının her geçen gün arttığına dikkati çekti.

TURİZME KATKI SAĞLAR
Ediz Kurvaziyer gemileriyle limana gelen yabancı konukların deniz taksileri ile Karşıyaka-Üçkuyular hattı ile kısa sürede taşınabileceğini söyledi. Ediz ‘ İzmir’in deniz ulaşımından çok daha fazla faydalanması gerek. Bunun için deniz taksi projesi bir an önce hayata geçirilmeli. Bu sayede hem daha hızlı hem de daha rahat bir ulaşım alternatifi yaratmış oluruz. Büyükşehir’in hızla hareket edeceğine inanıyoruz’ dedi.

DOLOGH: BİZİM NEYİMİZ EKSİK
Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh da deniz taksilerin bir an önce kullanılmaya başlaması gerektiğini söyledi. Bu projenin er ya da geçirileceğini belirten Dologh, Üçkuyular-Karşıyaka olarak planan hattın genişletilmesi gerektiğini söyledi. ‘Sabit hat yerine İzmir’in birçok yerine gidilebilmeli. İstanbul’da yıllardır kullanılıyor, İzmir’in neyi eksik’ diye konuştu.

DENİZ ARAÇLARINA DESTEK
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün hazırladığı rapora kent önderlerinden destek geldi. İzmir Ticaret Odası(İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, deniz taksilerin önemli bir ulaşım aracı olduğunu söyledi. Projenin geçmişte de gündeme geldiğini vurgulayan Demirtaş, ‘Uzun zamandır konuşulan bir projeydi. Hatt İzmir bir yatırımcı prototipini yapmıştı. Ancak o dönem pek ilerleme kaydedilemedi. İTO olarak İzmir Körfezi’nin maksimum ölçüde, kullanılmasından yanayız, her türlü deniz aracına olumlu bakıyoruz. Deniz taksilere de deste veriyoruz’ dedi.(Fırat Soylu/Egeli Sabah)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Herşeyi bilenler! 24 Ağustos 2012 Cuma 16:34

Firma ve Deniz Ticaret Odası deniz taksileri kendi çalıştırsın. ( Bu arada Karşıyaka Belediyesine Deniz Ambulansı aldıranlar nerdeler ? )

Yorumu oyla      14      5  
Haktan 24 Ağustos 2012 Cuma 16:32

İstanbul Belediyesi niye deniz taksi çalıştırmıyor? O kadar karlı ve yararlı ise niçin izmir'de Belediye yapsın diye herkes kenara çekiliyor? Gelsin firma 3 ay kendi çalıştırsın !!

Yorumu oyla      15      5  
DEMOKRAT 24 Ağustos 2012 Cuma 15:36

BUCA"ya Çalıştırmayı Hiç Düşündülermi Acaba.Bence Düşünseler İyi Olur.

Yorumu oyla      15      6  
Işık Dikicigil 24 Ağustos 2012 Cuma 14:11

RENGİNİ AÇIK SARI YAPIN

Yorumu oyla      14      5  
Komisyon.. 24 Ağustos 2012 Cuma 12:07

Bu Deniz taksileri kaç para? kime ait? kaç paraya İzmir'de çalılşacak? Halen Büyükşehir tarafından yapılan Karşıyaka-Üçkuyular seferlerinde kaç yolcu taşınıyor ? İzmir körfezinde bir yerden bir yere hızlı gitmek isteyenlerle ilgili araştırma yaptırdınız mı?

Yorumu oyla      19      6  
10.Köy 24 Ağustos 2012 Cuma 12:04

Hangi trafik rahatlayacak!! En yoğun trafikde Karşıyaka'dan Üçkuyular'a 20 dakikada aracıyla giden niçin , keyif almayacağı , bir deniz seyahatine fazla para versin.. Sayın Dologh şu sorulara cvp verirmisin; 1) Niçin bu , çok gerekli projeyi sen yapmıyorsun? 2) Geçdiğimiz yıllarda yapılan Karşıyaka-Göztepe Deniz Otobüsü seferleri niye bitti? 3) İstanbul nüfusu ve trafiği ile izmir'in nüfusu ve tarfiği aynı mı? 4) belediye zarar ederse zararı sen mi karşılayacaksın?

Yorumu oyla      18      7  
... 24 Ağustos 2012 Cuma 12:00

Sayın Dologh , niçin oda olarak kendiniz böyle bir projeyi uygulamaya sokmuyorsunuz!! Örnek gösterdiğiniz İstanbul'un şartları ( nüfus-ticaret hacmi-coğrafik koşullar vb.) ile İzmir'in şartlarını karşılaştırdınız mı? 2 sene önce de Karaburun seferleri diye bağırdınız durdunuz, 1 ay zorla yapılan seferlerin akıbetinide açıklasanıza !! Siz önce istanbul Deniz Ticaret Odasından ayrı bir kurum olmayı başarın..Denizciliğin gelişmesi için gerekli önceliklerden çok uzaksınız:((

Yorumu oyla      20      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AvivaSA’nın sosyal sorumluluk ağı çığ gibi
AvivaSA Emeklilik ve Hayat, bölge yöneticilikleri aracılığıyla Anadolu’da ...
ABD’den Bodrum için ‘emlak balonu’ uyarısı
New York Times'ta yer alan uluslararası emlak sektörüne yönelik bir makalede ...
Zam yağmuru: Benzin 4,5 lirayı aştı!
Benzine bir ayda yapılan üç zammın ardından litre fiyatı 4,57 liraya çıktı.
 
Banvit’ten 21 milyonluk rekor kar
Banvit, 2012 yılının ilk 6 ayında bir önceki yıla göre satışlarını arttırarak ...
Tam 6 bin çift maaş için boşandı!
SGK, şu ana kadar 6 bin sahte boşanma vakasını ortaya çıkardı. 50 bin ...
Limanda ‘izin’ krizi Körfez’de kuyruk!
TCDD İzmir Alsancak Yönetimi ile Liman-İş Sendikası'nın anlaşamamasına, ...
 
Egeli ihracatçılar dünyaya ‘oyunla’ açılacak
Egeli ihracatçı KOBİ’ler dünyaya açılmak için elektronik ortamda dış ticaret ...
Vestel her alanda tam gaz büyüyor
Alanında Türkiye’nin önde gelen üreticilerinden olan Vestel Beyaz Eşya, ...
İmece Evi İzmirliler'i doğal yaşama davet ediyor
Kaz Dağları'nda 2007 yılında, yüzde 100 doğal yaşam hedefiyle, kendi evlerini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva