HABERLER>YAŞAM
7 Eylül 2017 Perşembe - 18:45

İzmir Körfezi festivalle renklenecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Hem içindeyiz denizin hem de büsbütün kıyısında” sloganıyla Eylül ayında düzenlenecek İzmir Körfez Festivali, birbirinden renkli etkinliklere sahne olacak.

İzmir Körfezi festivalle renklenecek

Geçmişte uzun yıllar kirlilikle boğuşan İzmir Körfezi, Büyükşehir Belediyesi'nin peş peşe gerçekleştirdiği önemli yatırımlarla her geçen gün biraz daha temizlenirken, Körfez'e ilk "mavi bayrak" da geçtiğimiz ay içinde Urla'nın Kum Denizi Plajı'na çekilmişti. İç körfezdeki deniz suyu tahlileri de "yüzülebilir" değerleri yakalamaya başlayınca, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlileri körfezle yeniden barıştırmak için yürüttüğü etkinliklere hız verdi.

İzmirlileri denizle buluşturacak ve ilk kez bu yıl 22-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek İzmir Körfez Festivali, daha şimdiden bu etkinlikler arasında önemli bir yer alacağa benziyor. İzmirlileri denize ve körfeze doyuracak festival sayesinde, 3 gün boyunca tam bir görsel bir şölen yaşanacak.

İZMİR ARKAS KÖRFEZ YARIŞI
Ana sosyal sorumluluk alanlarından spor konusunda İzmir’e değer katan çalışmalar yapan ve özellikle yelken sporunu destekleyerek yatırımlarını artıran Arkas, Çeşme Site Spor, Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü ile İzmirlilere yelkeni sevdirmek ve bu sporun yaygınlaşmasını sağlamayı amaçlıyor. Arkas, son olarak Çeşme-Sakız rotasında düzenlenen ve Çeşme’nin ilk uluslararası yelken yarışı olan Arkas Aegean Link Regatta’nın ardından bu kez de İzmir Körfezi için harekete geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin ana etkinliği olacak “İzmir Arkas Körfez Yarışı” ile 6 yıl sonra Körfez ilk defa yelkenleri ağırlayacak.

23-24 Eylül’de İzmir Körfezi’nde düzenlenecek İzmir Arkas Körfez Yarışı ile heyecan, rekabet ve adrenalin Ege’nin masmavi sularından İzmir’in sahillerine taşınacak. olan Yarışta yaklaşık 30 tekne ve 300 yelkencinin katılımı ile izleyicilere de görsel bir şölen sunacak.

Yarışlar gün boyunca Alsancak Kordon boyunca; Gündoğdu Meydanı ve Alsancak Vapur İskelesi arasında, Göztepe Vapur İskelesi’nden Konak Pier’e ve Konak Vapur İskelesi’ne, Alaybey’den Bostanlı Vapur İskelesi’ne kadar sahil boyunca izlenebilecek.

İzmir’in de bir uluslararası yat yarışı olması gerektiğine inançla yola çıkan Arkas, Körfez yarışını her yıl düzenlemeye devam edecek.

24 Eylül akşamı ise yat yarışının ardından İzmir Arkas Körfez Yarışı için özel olarak tasarlanan kupalar sahiplerini bulacak. Ödül töreni sonrasında ise İzmirliler Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenecek Yaşar konseriyle festivale veda edecek.

Festivalin ilk günü 22 Eylül’de Karşıyaka’dan çıkacak hareketli salmalı teknelerin (optimist, laser)  yarışmaları ile Konak Pier Alışveriş Merkezi önünde yapılacak kano ve deniz küreği etkinlikleri, İzmir körfezine ayrı bir renk katacak. Çocuklar ise Kordon’da onlar için özel olarak hazırlanan aktivite alanlarında gönüllerince festivalin tadını çıkarabilecek.

Ayrıca festival kapsamında  İzmir’in tarihi ile sembollerinden Konak Pier Alışveriş Merkezi’nde Arkas’ın Çeşme’de düzenlediği  yelken  yarışı fotoğrafları sergisi ve “İzmir ve Deniz”i içeren bir söyleşiye de yer verilecek.

MARATON BU KEZ FOTOĞRAF ÜZERİNE…
Arkas İzmir Körfez Yarışı Foto Maratonu ile fotoğraf severler, kendi gözlerinden festivali anlatacak.  İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) işbirliği ile İzmir Körfezi ve tekne yarışlarına ilişkin farkındalık yaratmak üzere 23 - 24 Eylül tarihlerinde düzenlenecek yarışmada hem katılımcı hem de izleyiciler, deniz ve karada çekecekleri fotoğraflarla iki farklı kategoride yarışacak. Birinci bölümde profesyoneller ve halka açık olan yüksek kaliteli serbest konulu fotoğraflar kabul edilirken, ikinci kategoride ise cep telefonu ile çekilecek serbest konulu fotoğraflar instagram/arkasizmirkorfezyarisi hesabı altında belirlenmiş #arkasizmirkorfez ve #körfezyarisi hastagine yükleyenler yarışabilecek. Bu yarış için özel oluşacak havuzda toplanacak fotoğraflar, yarışma jürisi tarafından değerlendirilecek. Festival ve yarış ile ilgili detaylı bigiye http://www.izmirarkaskorfezyarisi.com/ ve https://www.izmir.bel.tr/ adreslerine ulaşılabilir.

ARKAS TURMEPA II ARKAS KÖRFEZ YARIŞI’NDA
Arkas Holding’in TURMEPA işbirliği ile başlattığı proje çerçevesinde ARKAS TURMEPA II adlı atık toplama teknesi de, İzmir Körfez Festivali kapsamında düzenlenen Arkas Körfez Yarışı’nda teknelere hizmet verecek.Yarış için özel olarak Çeşme’den gelecek olan ARKAS TURMEPA II, körfezin temiz kalmasına katkı koyacak.

 
Başkan Batur uyardı... 'Bu fırsat bir daha ele geçmez'
 
Alaçatı lezzetleri kitap oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da kalpleri ısıtan haber... Çaresiz biçimde ölümü beklerken hayata dönüş!
Bornova Belediyesi’nin veterinerleri 8 yaşındaki kangal kırması köpeği hayata bağladı.
İzmir’de 'kahvecilerin babası' hayatını kaybetti
İzmir’in tanınmış kahvehane işletmecilerinden Nevzat Mercan (Kahveci Nevzat) ...
Düğüne ambulansla gittiler, Kaymakama yakalandılar!
Samsun'un Bafra ilçesinde düğüne ambulansla giden sağlıkçıların kaymakama ...
 
Ünlü sosyolog Şerif Mardin hayatını kaybetti
Ünlü sosyolog ve siyaset bilimci Prof.Dr. Şerif Mardin hayatını kaybetti.
İzmir’de su borusu patladı, ‘Türk işi’ çözüm gecikmedi!
İzmir’in Karabağlar ilçesinde su borusunda meydana gelen patlak, 10 gündür ...
Vatan Şaşmaz'ın yerine sürpriz isim!
İş ve trafik kazalarına dikkati çekmek ve farkındalık yaratmak üzere sürdürülen ...
 
Ünlü şarkıcı bakanlığa danışman oldu!
Asıl mesleği doktorluk olan ancak konser yoğunluğu nedeniyle aktif cerrahlık ...
Türk Yıldızları paylaştı… ‘İzmirliler 9 Eylül'de geliyoruz... Hazır mısınız?’
Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi Türk Yıldızları, İzmir’in kurtuluş ...
İzmir'de dolunay tüm ihtişamıyla izlendi...
Akşam saatlerinde İzmir'de ortaya çıkan dolunay, seyirlik görüntü oluşturdu.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva