HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Temmuz 2020 Cuma - 19:36

İzmir Kent Konseyi'den Soyer'e 'renkli kolon' desteği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ‘renkli kolonlar’ üzerinden yöneltilen eleştirilere İzmir Kent Konseyi yanıt verdi. Konsey eleştirilerin nefret, kin, ayrımcılık ve ötekileştirmeyi doğurduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

İzmir Kent Konseyi den Soyer e  renkli kolon  desteği

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi binası kolonlarının renkli boyanması AK Parti'nin LGBTİ renkleri eleştirisine yol açmıştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer arasında polemiğe yol açan tartışmaya İzmir Kent Konseyi de dahil oldu.

Kent Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada iktidar eleştirildi, Soyer'e destek verildi.

Yapılan yazılı açıklamada şunlara yer verildi:

"“Renklerin dinsel ya da politik motivasyonlarla içinin doldurulması doğrudan sembolik düşünmenin ve sembollere olan ihtiyacımızın getirisidir. Bu semboller üzerinden bağlılıklar ve karşıtlıklar, dost ve düşman yaratılması da en sık başvurulan iktidar stratejilerinden biridir. Son günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi kolonlarının renklendirilmesi üzerinden Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yöneltilen suçlamalar da şunları körüklüyor: nefret, kin, ayrımcılık ve ötekileştirme. Kent Konseyleri olarak dili, dini, ırkı, politik görüşü, toplumsal cinsiyeti, cinsel yönelimi ve cinsiyet kimliği ne olursa olsun hemşerilerimizin şiddet diline, dışlayıcı, ötekileştirici muameleye ve nefret söylemine maruz kalmamaları için mücadele etmek ve ortak yaşamın huzurunu sağlayan birlikteliği, mücadeleyi örgütlemek en doğal hak savunusu alanlarımız. Dezavantajlı toplumsal grupların temel insan haklarını yaşayabilmeleri, sosyal hizmetlere erişimlerinin, siyasal ve ekonomik katılımlarının en uygun yöntemlerle sağlanması, bu grupların karşılaştıkları ayrımcılığa, nefret dili ve nefret suçuna, şiddete maruz kalmamaları için toplumsal farkındalık çalışmalarının yürütülmesi ve kamusal alanda kendilerini nasıl ifade ediyorlarsa öyle var olabilmeleri ve temsil edilebilmeleri için zemin hazırlanması en önemli görevlerimizdendir.

İzmir Kent Konseyi olarak inanıyoruz ki, bize düşen de yaşamın çeşitliliğinden beslenmek yerine ikilikler arasında sıkıştırılmasına yönelik çabalara, eşitsizlik ve ayrımcılık içeren toplumsal adaleti zedeleyen her türlü davranışa karşı hayatı tüm renkleriyle ahenk içinde yaşamak arzusu ve çabalarını savunmak ve kucaklamaktır. Bu, bizim için İzmirli olmanın ama daha önemlisi insan olmanın bizlere getirdiği sorumluluktur. LGBTİ+ öznelerin cinsel yönelimi ve kimliği nedeniyle uğradığı ayrımcılığı, bunun yol açtığı eşitsizliği, şiddet ve nefret diliyle karşılaşmayı ortadan kaldırıp insan olarak hep birlikte yaşamak için mücadele eden sivil toplum kuruluşlarının, konseyimizin üyesi olsun olmasın, dayatma, ötekileştirme, şiddet, nefret ve sömürü içermeyen, demokratik yollarla eşit insan olma arzusunu ve çabasını dile getirebildikleri koşulları yaratmak için mücadele etmeye söz veriyoruz. Çünkü bizim yerimiz, renkleri ve toplumu şiddet ve nefret diliyle birbirine düşmanlaştırmaya direnen ve yalnızca birlikte ve insanca yaşamayı savunan toplumsal güçlerin yanıdır. Bir kez daha söylüyoruz, renkler üzerinden toplumsal ifsada yol açan nefret dilinin karşısında, hedef aldığı insanların yanındayız. Gökkuşağında olmayan tek renk nefretin rengidir. Yaşamı, siyah ve beyaz arasına sıkıştırmayı kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz.”

 
Salgında günün bilançosu: 17 vefat, 937 yeni vaka!
 
Ödemiş'te korkutan orman yangını!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Çeşme Projesi’ne karşı çıkmak vatana ihanettir’ sözü için açıklama: Konu bağlamından koparıldı!
Bir internet haber sitesinde "Çeşme'nin Turizm Projesine karşı çıkmak, ...
Çarşı projesinde söz Karşıyakalılarda!
Karşıyaka Çarşı’nın revizyonu için geçtiğimiz aylarda örnek bir iş birliğine ...
İzmir Kurban Bayramı’na hazır
İzmir Büyükşehir Belediyesi yedi taşınabilir kurban konteyneriyle Aliağa, ...
 
Bornova'da dijital sınıf farkı!
Koronavirüs salgını nedeniyle yüzyüze eğitime ara verilen dönemde Liselere ...
İzmir'in akarsularından zehir akıyor: Balık değil kamyon lastiği çıktı!
Kuzey Ege’ye hayat veren Bakırçay’a kamyonlarca dolusu hurda lastik atıldı.  ...
Kordon’a nostaljik tramvay: 9 Eylül'de yola çıkıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Alsancak Limanı viyadükleri ile Cumhuriyet ...
 
Örnekköy kentsel dönüşümde önemli adım
Örnekköy Kentsel Dönüşüm birinci etap kapsamında 130 konut ve 13 işyerinin ...
Başkan Kayalar’dan Ankara çıkarması
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Ankara’da ki temasları kapsamında ...
Gaziemir'de kadınlar için istihdam hamlesi
Kadına yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken Gaziemir Belediyesi, şimdi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva