HABERLER>EKONOMİ
19 Mayıs 2016 Perşembe - 13:47

İzmir iş dünyası hem fikir: Yıldırım büyük şans!

AK Parti'nin Genel Başkan adayı olarak İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın adının açıklanması İzmir iş dünyasında sevinçle karşılandı. İzmir'de iş dünyasının önde gelen isimleri, Yıldırım'ın aday gösterilmesinin İzmir için iyi bir şans olduğunu ve bu şansın iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgul

İzmir iş dünyası hem fikir: Yıldırım büyük şans!

AK Parti'nin kurucularından Binali Yıldırım 1 Kasım 2015 seçimlerinde İzmir'den aday olup seçildi ve TBMM'ye girdi.

AK Parti Hükümeti'nde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yapan Yıldırım'ın adı, bugün AK Parti Genel Merkezi'nde 22 Mayıs'ta yapılacak kongrede Genel Başkan adayı olarak açıklandı. Binali Yıldırım'ın Genel Başkan adayı olarak gösterilmesi, İzmir iş dünyasında da sevinçle karşılandı.

ÇÖZÜM ODAKLI BİR BAŞBAKAN
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Yıldırım'ın yatırımcı ve yaptırımcı bir bakan olarak İzmir'e ve Türkiye'ye önemli hizmetler yaptığını dile getirirken şöyle dedi: "Çözüm odaklı ama hızlı çözüm odaklı bir Başbakan'a sahip olmak ülkemize yeni açılımlar ve fırsatlar getirecektir. İş alemi olarak çözüm odaklı bir Başbakan'a sahip olma fırsatını değerlendirmek istiyoruz. Ayrıca İzmir milletvekili olması bizim için ayrı bir gurur vesilesi. Binali Yıldırım, soyadı gibi yıldırım hızıyla sorunları çözer. Bu nedenle biz iki kez kendisine İzmir Ticaret Odası İzmir Şehrine Katkı Ödülü vermiştik. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak İzmir kendisini seçmediğinde dahi İzmir'den hiç kopmadı. Kentimizin en küçük sorunu ile dahi yakından ilgilendi. Bu karar moralimizi yükseltti. Çünkü Binali Yıldırım, uzlaşmacı, çözüm odaklı bir siyasetçi. Bu moralle, ülkemizi daha iyi noktaya götürmek için çaba göstermeliyiz, daha çok çalışmalıyız."

"BÜYÜK MEMNUNİYET DUYMAKTAYIZ"
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar şunları söyledi; "Yatırım yapan, üreten, katma değer oluşturan, istihdam sağlayan, döviz kazandıran bir kesimin başkanları olarak; bizleri dinleyen, anlayan ve çözüm odaklı sayın Binali Yıldırım’ın isminin açıklanmasından büyük memnuniyet duymaktayız."

"TÜRKİYE'MİZ AÇISINDAN SON DERECE SEVİNDİRİCİ"
İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Türkiye zor günlerden geçerken iktidar partisinin en iyi seçimi yaparak Binali Yıldırım'ı yeni Genel Başkan ve Başbakan Adayı olarak kamuoyuna açıkladığını ifade etti. Kestelli, şöyle dedi: "Bu karar büyük bir siyasi iradenin tecellisidir. Sayın Yıldırım'ın temayül yoklamasında aldığı yüksek oy da bunun kanıtıdır. Türkiye büyük hedefleri olan büyük bir ülkedir. Bu yolda ihtiyacı olan iki önemli güç, sağlam bir siyasi irade ve güçlü bir icraattır. Çünkü iş dünyası olarak biliyoruz ki bu topraklarda ancak güçlü bir siyasi duruş sergiler ve herkesten çok çalışırsak varlığımızı büyütebiliriz. Kentimizin milletvekili olan, İzmir ve İzmirlileri çok iyi bilen böylesi değerli bir ismin ülke yönetiminde daha büyük bir rol üstlenmesi Türkiye'miz açısından son derece sevindiricidir. Ülkemizin sayın Binali Yıldırım'ın Başbakanlığı döneminde, tıpkı küresel kriz öncesi yaşadığımız gibi yeni bir 'take off' (Havalanma) dönemine gireceğine inancımız tamdır. İş dünyası olarak bize düşen görev sayın Binali Yıldırım'ın icraatlarına katkı vermek olacaktır. Kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

"KENTİMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLACAKTIR"
Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Seda Kaya şunları söyledi; "İzmir için yaptığı projeler kendisinin kentimiz katında en önemli referanslarındandır. Gerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda gerekse İzmir Milletvekili adaylığı ile kentimize verdiği önemi göstermiştir. Her fırsatta İzmir için yeni projeler üreten, çalışkanlığı ve icraatları ile tanıdığımız Sayın Binali Yıldırım'ın Başbakanlığı kentimiz ve ülkemiz için hayırlı olacaktır."

İZMİR BU ŞANSI İYİ DEĞERLENDİRMELİ
Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Başkanı Kamil Porsuk bölgenin kurulduğu ilk günden bu yana Yıldırım'ın çok desteği olduğunu hatırlatırken, "İhtiyacımız olduğu her zaman bizim yanımızdaydı. Bakanlığı döneminde İzmir'e önemli katkılar sağladı. Başbakanlığı döneminde de hem ülkeye hem de milletvekili olarak seçildiği İzmir'e değerli katkılarının artarak süreceğine inanıyorum" diye konuştu.

"MUTLU OLDUK"
Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Başkanı Betül Elmasoğlu, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın Başbakan olarak hükümeti kuracak olmasından mutlu olduklarını ifade ederken, "Kendisi İzmir için elini taşın altına koyan, sürekli proje üreten ve sonuçlandıran bir isim. Başbakanlığı döneminde de İzmir'i unutacağını sanmıyorum. İzmir'in bu şansı iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

DENİZCİLERDE 'YILDIRIM' SEVİNCİ!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın Genel Başkan adayı olarak belirlenmesi, denizcilik camiasında büyük sevinç yarattı. 

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, AK Parti Genel Başkan adayı olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın seçilmesini denizciler ve İzmirliler olarak büyük bir memnuniyetle öğrendiklerini belirterek, 

“Sayın Binali Yıldırım, projeci ve icracı bir bakanımız. Kendisini çok seviyoruz. Bugüne kadar ulaştırma ve denizcilik alanında ülkemizde dev projelerin gerçekleşmesini sağladı. İzmir için çok önemli yatırımlara imza attı. Özellikle denizcilik alanında yolumuzu açtı. Türkiye, O’nun döneminde denizcilikte büyük yol aldı. Kendisi, İzmir ve Türkiye sevdalısı. Ülkemizin Sayın Binali Yıldırım ile beraber çok önemli bir atılım dönemine gireceğine ve her alanda 2023 hedeflerini yakalayacağına inanıyoruz”

 
K.Irak’a hava harekatı: 15 terörist öldürüldü
 
Yüksel ve Kocaoğlu'ndan 2 farklı 'Yıldırım' tepki!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
m.y. 19 Mayıs 2016 Perşembe 15:56

bakalım göreceğiz, izmirdeki başbakanlık ofisini ne kadar kullacak? izmirde kaç bakanlar kurulu toplayacak? sarayda kaç bakanlar kurulu yapacak?

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 19 Mayıs 2016 Perşembe 15:54

bende size gülüyorum.....:)))

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rusya kabağa resmen 'dur' dedi!
Rusya,Türkiye'den kabak ve bal kabağı ithalatını durduracağını resmi olarak açıkladı.
İzmir’in havalimanının ‘çevre’ gururu: İlk 20’ye girdi!
TAV Havalimanları tarafından işletilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı, ...
İzmir’in ‘patates ambarı’ fiyatlara müdahale istiyor!
İzmir’in 'Patates ambarı' olarak bilinen ilçesi Ödemiş'te fiyatların 20 ...
 
Pamuk devi Türkmenistan’dan İTB'ye işbirliği ziyareti
Dünyanın en büyük pamuk üreticilerinden biri olan Türkmenistan’dan bir ...
Patronlar İzmir’de kadınlar için toplanacak
“Kadının Çok Yönlü Güçlendirilmesi Projesi İzmir Toplantısı” 1 Haziran ...
Ege'nin tavuk devi batıyor mu?
Osmanlıca'da bir söz vardır: "Şüyuu vuukundan beter" diye. Kötü bir şeyin ...
 
Türkiye'de ilk kez yetiştirelecek
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi ...
Doğrucan Mobilya Balıkesirlilerle buluştu
Doğrucan mobilya; İzmir, Manisa, Aydın, Salihli, Denizli ve Uşak mağazalarının ...
Çelik: Turist küçük otelleri tercih ediyor çünkü…
Türkiye Küçük Oteller Derneği Başkanı Çelik, "İnsanlar büyük otellerde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva