HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Haziran 2012 Çarşamba - 12:38

İzmir’in yeni fuar alanına itirazlara ret!

Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’de kuracağı, Ermit Mühendislik’in 259 milyon 690 bin TL ile kazandığı Yeni Fuar Alanı kompleksi ihalesine yapılan dört itiraz İhale Komisyonu tarafından reddedildi. Kamu İhale Kurumu’na (KİK) iptal başvurusu olmazsa sözleşme imzalanacak, yer tesliminin ardından Temmuz ayında inşaat başlayacak.

İzmir’in yeni fuar alanına itirazlara ret!

İZMİR -Yeni Fuar Alanı’nın 19 Nisan’da gerçekleştirilen ihale için 19 firma ihale dosyası almasına karşın 9 firma teklif sundu. İhale Komisyonu değerlendirmesinde 5 teklifi geçerli buldu. Komisyon, değerlendirme sonrası 259 milyon 690 bin TL teklif veren Ermit Mühendislik İnş. Ve Tic. Ltd. Şti.’nin ihaleyi kazandığını duyurdu. Bunun üzerine diğer dört firma AKM Yapı ve Özka İnş. Ortak girişimi, Öztaş İnşaat ve EMT İnşaat ortak girişimi, Varyap Varlıbaşlar Yapı ve İntes Grup İnş. ve Fema İnşaat ortak girişimi ihale sonucuna itiraz etti.
 
İhale Komisyonu itiraz gerekçelerini haklı bulmadı. Dört başvuruyu reddetti. Firmalara tebligatlar yazıldı. İtiraz eden firmalar başvurularının reddedilme gerekçelerini uygun bulmaz ve KİK’e itiraz ederse süreç uzayacak. İtiraz olmazsa Temmuz ayı başında Ermit Mühendislik’e yer teslimi yapılacak. İnşaatlar başlayacak.
 
 Toplam 337 bin metrekare üzerinde projesi hazırlanan Yeni Fuar Alanı’nda, sergi holleri, seminer salonları, geniş otoparkı ve sosyal donatı alanları ile uluslararası standartlarda olacak. Yeni fuar kompleksinde yapılacak seyir kulesi, fuar katılımcı ve ziyaretçilerine farklı bir ortam sunarken, amfitiyatro şeklinde hazırlanan meydanı, fuarlar süresince çekim merkezi haline gelecek. İlk etapta 110 bin metrekare alan üzerinde 7 sergi holü yapılacak. Yapılacak hol, tek ya da aynı anda birden fazla fuara hizmet verebilecek şekilde teras şeklinde tasarlanacak ve birbirlerine geçişleri olacak. Fuarda 93 bin metrekarelik kapalı otopark alanı yapılarak ziyaretçi ve katılımcıların hizmetine sunulacak. Fuar alanında ayrıca, 12 bin metrekarelik fuar sokağı, 865 metrekarelik seminer salonu yer alacak. Fuar alanı içinde 11 bin 300 metrekarelik alanda kafeterya, restoran ve idari binalar bulunacak. Toplam inşaat alanı 240 bin metrekare olacak. Yeni fuar kompleksi projesinde daha sonra gelebilecek talepleri karşılamak amacıyla, 2'nci etapta kullanılmak üzere 70 bin metrekarelik bir rezerv alanı oluşturuldu. Rezerv alanı haricinde ayrıca, 42 bin metrekarelik bir alan da ilerideki süreçte otel ve kongre merkezi yapılması amacıyla ayrıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 26 milyon lira kamulaştırma bedeli ödeyerek fuarcılık için hazırladığı komplekste '365 gün fuarcılık' hedeflendi. Şehir içi ulaşım, konaklama ve hizmet alanlarına yakın konumuyla, fuar katılımcılarının yanı sıra kentliler de yeni fuar alanına kolayca ulaşabilecek. Fuar Alanı inşaatı 550 günde tamamlanacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’de asfalt seferberliği
İzmir’in en hızlı gelişen ve nüfusuna her yıl yaklaşık 10 bin kişi eklenen ...
Fransız sanatçıların gözüyle Gediz Deltası
Karşıyaka Belediyesi Doğa Derneği işbirliğiyle Fransız fotoğraf sanatçıları ...
Karaburun en güzel kara keçisini seçiyor
Karaburun Belediyesi ve İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri ...
 
Bornova'nın genç kaşif sayısı 5 bin oldu
Genç Kaşifler Bilim Merkezi’nde üç aydır eğitim gören 350 öğrenci mezun ...
Anadolu Caddesi’ne 4 üst geçit daha geliyor
Büyükşehir Belediyesi; Girne Kavşağı, Karşıyaka Devlet Hastanesi önü, ...
Bergama'nın asansörleri uzmanlara emanet
Bergama Belediyesi asansörlerin yıllık kontrolleriyle ilgili bir protokol imzaladı.
 
Minik Defne'de Avrupa'yı dize getirdi şampiyon oldu
Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Satranç sporcusu 2012 yılı 9 Yaş ...
Güzelbahçe plajları denize girmeye hazır
Güzelbahçe Belediyesi, İzmirlilerin denizden daha fazla yararlanabilmeleri, ...
Konak'ın 15. semt merkezi Ballıkuyu'ya
Başkan Tartan, yıllardır kullanılmayan ve metruk halde kalan, şarapçıların ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva