HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Aralık 2018 Pazartesi - 09:38

İzmir'in vazgeçilmezleri için 10. yıl kutlaması

2008’de hizmete açılan İzmir Doğal Yaşam Parkı ile Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi, alanlarında Türkiye’nin en iddialı mekanları haline geldi. Park ve AASSM’nin 10. yaş günü, pastaların kesildiği mini törenlerle kutlandı.

İzmir in vazgeçilmezleri için 10. yıl kutlaması

Avrupa’nın en nitelikli hayvanat bahçeleri arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı ve İzmir’de sanatın kalbini yaşatan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 10. hizmet yılını geride bıraktı. Park ve AASSM’nin çalışanları, 10. yılı pasta keserek kutladı. İzmir Doğal Yaşam Parkı’ndaki mini törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, AASSM’deki törene ise Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan da katıldı.

Her zaman örnek

Doğal Yaşam Parkı’nda hayvanların hem bakımı hem de yaşamlarını sağlıklı sürdürebilmeleri için çok büyük emek verdiklerini söyleyen Gökçe, “Buradaki her hayvana sanki birer bebekmiş gibi bakılıyor. Bu yüzden İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, diğer yaşam parklarına da, hayvanat bahçelerine de her zaman örnek gösteriliyor” dedi. Bir işin başlaması kadar sürekliliğinin sağlanmasının da önemli bir meziyet olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, “Ülkemizin belki de en zayıf olduğu noktalardan bir tanesi, bakım ve sürekliliktir. Biz elimizdekine sahip çıkmaya ve bunu geliştirmeye çalışıyoruz. Bu yer bizim için ç ;ok kıymetli. Burası açıldığı günden daha görkemli daha çekici ve daha ihtişamlı, örnek hale geldiyse, bunu hem çalışanlarımızın hem de kentlinin sahip çıkmasıyla başardık” şeklinde konuştu. Buğra Gökçe, Doğal Yaşam Parkı’nın İzmir turizmi ve ekonomisi içinde önemli bir yer tuttuğunu da sözlerine ekledi.

138 türde 2600 hayvan

Barındırdığı 138 türden 2600 hayvan ile kentin cazibe merkezleri arasındaki iddialı yerini koruyan  İzmir Doğal Yaşam Parkı, yurtiçi ve yurtdışından gelen konuklarla her yıl ziyaretçi sayısını düzenli olarak artırıyor. Belgesellerde izledikleri hayvan türlerini yakından görmek isteyen ziyaretçiler,  buldukları her fırsatta adeta parka akın ediyor. 2016 yılının ilk 11 ayında 1 milyon ziyaretçi sınırını aşarak rekor kıran İzmir Doğal Yaşam Parkı, hizmete açılmasının 10. yılında da toplam  8 milyon 850 bin ziyaretçiyi ağırlamış oldu. Ayrıca Doğal Yaşam Parkı’nda 2010 yılından bu yana 862 yaban hayvanının tedavisi yapılarak doğaya salındı.

Sanatın zirvesindeyiz

Tıpkı Doğal Yaşam Parkı gibi 10 yıl önce Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından hizmete açılan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde de “mini” bir 10 yıl kutlaması yapıldı. AASSM çalışanlarıyla birlikte pasta kesen İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, kültür ve sanatta çok iddialı bir politika yürüttüklerini hatırlatarak, “Gecesi gündüzü olmayan sanatta halkımıza en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’nin gururu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli projelerinden Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), 1133 kişilik büyük salon, 243 kişilik küçük salon, 5 adet sergi salonu ve açık alan etkinlerine de uygun yapısıyla kısa süre içinde Türkiye’nin en nitelikli sanat merkezlerinden biri haline geldi. Özel vinçlerle hareket eden ses sistemleri, zeminden havalandırması ve asansörlü orkestra çukuru gibi teknik özelliklerin estetiklikle birleştirildiği salon, Avrupa standartlarında hizmet veriyor. Teknik ve akustik bakımdan da Türkiye’nin en iyi sanat merkezleri arasında yer alan AASSM’nin, akustik projesi Sidney Opera Evi ve Londra Kraliyet Opera Binası projelerini de t asarlayan ARUP firması tarafından gerçekleştirildi.

 
İzmir'de sadece vapura binmek istemişti: Önce şaşırdı, sonra tarihe geçti!
 
Seher Öğretmen’den Bornova Belediyesi’ne teşekkür
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de sadece vapura binmek istemişti: Önce şaşırdı, sonra tarihe geçti!
İZDENİZ’in taşıdığı yıllık yolcu sayısı, 2013 yılından bu yana 2,5 milyon ...
Bornova Down Kafe’de yeni yıl heyecanı
Bornova Belediyesi’nin Down Sendromlu bireylerin sosyal hayatın içinde ...
Kemalpaşa'da anlamlı yılbaşı buluşması
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, 15 Temmuz Kültür Sarayı’nda Şehit ...
 
Karabağlar'da yılbaşı kutlaması
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu 2019 yılına girerken Belediye ...
Balçova’da asgari ücret 2300 TL!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP’li belediyelerde ...
Bornova’da üç kuşak bir arada eğlendi
Çocuklar, gençler ve yaşlılar olmak üzere üç kuşak, Bornova Belediyesi’nin ...
 
Karşıyaka'da yeni yıl öncesi sıkı denetim!
Karşıyaka Belediyesi, yeni yıl kutlamaları öncesinde, vatandaşların alışveriş ...
Yatırım fırtınası koptu: 2018'e Büyükşehir damgası!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2018’de 2.5 milyar liranın üzerinde yatırım ...
İzmir'de ulaşıma yılbaşı ayarı: Seferler uzadı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 31 Aralık gecesi için tüm ulaşım araçlarında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva