HABERLER>İŞ DÜNYASI
30 Kasım 2023 Perşembe - 13:46

İzmir'in simge kitabevinde milyonluk zarar!

İzmir’in simge kitap evlerinden Yakın Kitabevi’nde geçtiğimiz gün yaşanan su taşkını dolayısıyla 1 milyon TL’lik zarar meydana geldi. Kitap evinin sahibi Levent Salıcı, “Pazar gününden bu yana hem iş kaybı meydana geldi hem de bir sürü ürünümüz zayi oldu.  Bir yandan felaket gibi değerlendiriyorum. Bir taraftan da yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. İzmirliler kitapevimize sahip çıkmaya çalışıyorlar” dedi

İzmir in simge kitabevinde milyonluk zarar!

Diren ÇELİK- Büşra ÇETİNKAYA/ EGEDESONSÖZ- Alsancak’ın simge yerlerinden olan ve 21 yıldır İzmirlilere hizmet veren Yakın Kitap evi geçtiğimiz Pazar günü deniz taşması sonucu sular altında kalmıştı.

Yaşanan taşkın dolayısıyla Kıbrıs Şehitleri’ndeki birçok dükkân gibi yaklaşık bir haftadır kapalı olan kitapevinde temizlik çalışmaları devam ederken birçok İzmirli yazar ve okur sosyal medyada hesaplarından kitapevinin fotoğraflarını paylaşıp destek çağrısında bulundu.

Su taşkınının yaşandığı gece ve sonrasında yaşananları Egedesonsöz’e anlatan Yakın Kitabevi’nin sahibi Levent Salıcı, maddi kayıplarının olduğunu ancak yaşanan felaketin ardından kitapevine sahip çıkan okurların olduğunu vurguladı.



İZMİRLİLER SAHİP ÇIKMAYA ÇALIŞIYOR
İşletme sahibi Salıcı, yaşanan zarar dolayısıyla maddi kayıplarının büyük olduğunu ifade ederek, “Su taşkını dolayısıyla yaptığımız tespitte yaklaşık 1 milyon TL’lik bir zararımız olduğunu gördük. Aslında cumartesi akşamı bütün önlemlerimizi almıştık. Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki giriş kapımıza bariyer ve kum torbaları yerleştirdik. Diğer kapıya ise kum torbaları ve kepenklerin önüne lastikli bir koruma koymuştuk. O gece buraya geldiğimde buralar 70 santimetre su doluydu. Su yavaş yavaş içeriye sızmış içeriye girdiğimizde de 40 santimetrenin üzerinde su gördük. Belediye gelip yardım etmek istedi ancak deniz çekilmediği için su da geri çekilemedi çünkü deniz seviyesindeyiz. Pazar gününden bu yana hem iş kaybı meydana geldi hem de bir sürü ürünümüz zayi oldu.  Bir yandan felaket gibi değerlendiriyorum. Bir taraftan da yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. İzmirliler kitapevimize sahip çıkmaya çalışıyorlar. Ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Birçok insan kitapevimizin fotoğraflarını paylaşıp destek çağrısında bulunuyor. Dayanışmayı çok önemseyen biri olarak böyle bir günde bunu görmek beni çok mutlu etti.  Kim ne yapabiliyorsa var olsun” dedi.



KİTAPLAR GERİ DÖNÜŞÜME GİTTİ
Salıcı, selden zarar gören kitapları geri dönüşüme gönderdiklerini aktararak, “Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası ve 21 yıldır aksatmadan yaptırdığımız sigortamız var. Üçü bir araya gelince zararımızın tazmin olacağını düşünüyorum. Su altında kalan kitaplarımızı Konak Belediyesi’ne bağlı bir şirkete verdik. Deniz suyu yükselmesinden dolayı kirlenmişti. Kimseye kitapları verip sağlığını riske atamazdık. Toparlayıp geri dönüşüme gönderdik” ifadelerine yer verdi.



ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE KAMPANYA BAŞLATACAĞIZ
Kitabevi açıldıktan sonra, bir kampanya başlatacaklarını kaydeden Salıcı, kitaplarda indirim de yapılacağını söyledi. Salıcı, “Önümüzdeki günlerde dostlarımızın girişimleriyle beraber de ortak bir kampanyamız olacak. O durumda bir indirim açıklayacağız. Kitapevimizde temizlik, lojistik alt yapı işleri yapılıyor. Yarın yeniden hizmete geçeceğiz. Ülkede enflasyon dolayısıyla ekonomik sıkıntılarla uğraşıyor biz herhangi bir çağrıda bulunamayız ancak okurlarımız hassasiyet göstermiş. Kitapevleri toplumsal alanlar. Kitapevleri sadece kitabın satıldığı yerler değil kamusal alanlardır.  İnsanların paylaşımda bulunduğu yerlerdir. Bir kitapevinin de bir karşılığı varmış bu da bizi mutlu etti” diyerek sözlerine son verdi.

 
Fuhuş operasyonu: 67 gözaltı
 
Muğla'da rüşvet baskını: 2 gözaltı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sezar 1 Aralık 2023 Cuma 09:31

Büyük geçmiş olsun, umarım ileri zamanlar için tedbir almayı ihmal etmezsiniz...

Yorumu oyla      2      3  
Azmi Bakdur 30 Kasım 2023 Perşembe 22:07

Buruk geçmiş olsun .Kitapevleri kamusal alanlardır. Uygun zamanda haberdar ederseniz Kitap alarak destek olmaya çalışıriz.

Yorumu oyla      4      3  
sigorta 30 Kasım 2023 Perşembe 19:10

Okumuş insanlar olarak sitapları sigorta ettirdiğinizi düşünüyorum. Hasar gören kitapları bir an önce ayıklamak için liseli ve üniversiteli gönüllüleri örgütlemenizi öneririm. Daha önce denendi mi bilmem ama yıpranmışları, bir cilteviyle anlaşarak yeniden ciltletmenizi de öneririm.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
IF Wedding Fashion İzmir'i 18 bin kişi ziyaret etti
Avrupa’nın en büyük moda fuarlarından IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, ...
Kestelli'den tarım sektörü çıkışı: Büyüme sürdürülebilir olmalı!
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir ...
Kordon esnafından iş dünyasına teşekkür!
Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, geçtiğimiz gün meydana ...
 
İzmir'in içme suyunda 'nikel' tehlikesi!
İzmir’e içme suyu sağlayan Gördes Barajı havzası sınırları içerisinde ...
Brent petrolün varil fiyatı yükseldi!
Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 83,25 dolardan işlem görüyor.
TÜİK İzmir rakamlarına açıkladı… 3,3 milyarlık dış ticaret fazlası!
TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre İzmir’de ekim ayında ithalat ve ihracat ...
 
Dudak uçuklatan fiyat: Domino's satılıyor
Türkiye'de de zincir mağazaları bulunan Domino's paylarının çoğunluk hissesi ...
Özgener'den asgari ücret yorumu: Enflasyonda belirleyici olacak!
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener asgari ücret ile ilgili değerlendirmelerde ...
Başkan Özgener duyurdu: Taşkınzedelere 15 milyonluk destek!
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, "TOBB kaynaklarından Odamıza ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva