HABERLER>GÜNCEL
2 Ocak 2013 Çarşamba - 13:19

İzmir’in karakolları ve cezaevine Meclis markajı!

TBMM İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde faaliyet gösteren Cezaevleri Alt Komisyonu İzmir’de incelemelerde bulunacak. İzmir’e özel gerçekleştirilen ziyaretten sonra rapor hazırlanacak.

İzmir’in karakolları ve cezaevine Meclis markajı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yaptığı çalışmalar ve hazırladığı raporlar ile son dönemde gündemden düşmeyen Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyonu ve bu komisyon altında faaliyet gösteren Cezaevleri Alt Komisyonu’nun iki gün sürecek olan İzmir ziyareti yarın başlıyor. Komisyon Başkanı Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün’ün de katılacağı ziyarette komisyon üyesi milletvekili yer alacak. Son olarak polislere yönelik “Gözaltına alırsın ama kötü muamele yapamazsın. Sinirlerinize hakim olacaksınız, kontrollü olacaksınız” uyarısı ile gündeme gelen Üstün’ün başkanlığındaki ekipte Cezaevleri Alt Komisyonu Başkanı Başkanı Çorum Milletvekili Mustafa Yıldırım de bulunacak.
 
ÖNCE BİRİFİNG SONRA ZİYARET
Sabah saatlerinde İzmir’e gelecek olan heyet ilk olarak Vali Cahit Kıraç’ı makamında ziyaret edecek. Ardından İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay ile görüşerek karakollardaki son durum ve polisin uygulamaları ile ilgili bilgi alacak. Burada alınacak brifingin ardından Fevziye Cengiz isimli kadının polisler tarafından dövülmesi ile gündeme gelen Karabağlar Karakolu’na ziyarette bulunulacak. Bazı karakollar ve polis merkezlerine gidilerek şartlar yerinde incelenecek. Ziyaretin ikinci gününü ise cezaevleri oluşturuyor. Komisyon Cuma günü de İzmir Adliyesi’nde Başsavcı Durdu Kavak’ı ziyaret edecek. Daha sonra cezaevlerinden sorumlu başsavcı vekili ile birlikte Türkiye’nin en büyük cezaevlerinden biri olan Aliağa Yeni Şakran Cezaevi’ne giderek burada mahkumlarla görüşecek. Gün boyu burada yapılacak çalışmalarda cezaevlerinin kapasitesi, mahkumlara yönelik uygulamalar, yaşam koşulları ele alınacak. Cezaevleri yetkililerinin bulunmayacağı özel görüşmeler yapılacak sorunlar yerinde tespit edilecek.
 
KÖTÜ MUAMELE DEĞİL İNSAN FAZLALIĞI VAR
İnsan Hakları Komisyonu’nda aktif çalışmalar yapan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir ziyaretinden sonra geniş çaplı bir cezaevi ve karakol raporu hazırlanacağını söyledi. Karabağlar ve Bergama’dan gelen kötü muamele haberleri üzerine komisyonun İzmir’e gelmeye karar verdiğini belirten Dağ, “Cezaevlerinde kötü muameleden çok yaşam koşulları ve tutuklu sayıları ön plana çıkıyor. Artık işkence gibi insan hakları ihlalleri kalmadı. Son 10 yılda önemli değişiklikle yaşandı. Denetimli Serbestlik Yasası ile birlikte sayının azaltılmasına yönelik çalışma yapıldı. Meclisin gündemine gelen son denetimli serbestlik çalışmasında ise cezasının bitmesine bir yıl kalanın bırakılması öngörülüyor. Bu durum henüz tam olarak netleşmedi ama sayının azalması bekleniyor” dedi.

ESKİ ALIŞKANLIKLAR BİTTİ
Eskiden polisin suçluya kendi inisiyatifi ile ceza vermeye çalıştığını, bu durumun artık ortadan kalktığını dile getiren Dağ, “ Yıllar önce polis suçluyu yakaladığında ona ceza vermeyi kendisine bir hak olarak görüyordu. Şimdi ise öyle değil. Biz her defasında uyarıyoruz. Zaten emniyetin bilinç ve anlayış seviyesi de oldukça ilerledi. Onlar da ‘bu kişi bizim çocuğumuz, kardeşimiz olabilir’ diye düşünüyorlar. Eskiden İzmir’de Kantar Karakolu çok ünlüydü. Biz bile önünden geçerken kendi aramızda ‘buraya düşersen kötü olur, seni buraya göndeririz’ gibi espriler yapardık. Bu durum kalmadı. Algı çoktan değişti. Eski alışkanlıklar ve uygulamalar bitti” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PKK’nın ‘Amed sorumlusu’ öldürüldü
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde düzenlenen operasyonda öldürülen 10 PKK’lı ...
Satılık köy Lübbey belgesel oldu
Ödemiş’te 35 kilometre uzaklıkta olan ve 'Satılık köy' olarak tanınan ...
Otoyol kenarında boğazı kesilmiş bir kadın cesedi!
İstanbul Eyüp'te TEM Otoyolu kenarında boğazı kesilmiş bir kadın cesedi ...
 
Google Barış Manço'yu unutmadı!
Google, Barış Manço'nun 70'inci doğum gününe özel logo hazırladı.
ÖSYS'ye başvurular başladı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) yapılan yazılı açıklamaya ...
Suriyeli 50 komutandan Antep zirvesi!
Suriye'de mücadeleyi yürüten grupların temsilcileri, ilim adamları ve ...
 
'Pandora'dan 2011 YAŞ terfi listesi çıktı!
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, kadınları kullanarak askerî belgeleri ...
Profesörden öğrenciye 'evlenme' tecavüzü
Sakarya Üniversitesi öğrencisi genç kız, profesörünün kendisine tecavüz ...
İstanbul'da karbonmonoksit faciası: 5 ölü
Zeytinburnu'da şofbenden sızan karbonmonoksit gazı 5 can aldı. İGDAŞ tarafından ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva