HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ekim 2021 Pazartesi - 08:56

İzmir'in kalbinde dönüşüm zamanı... 50 bin kişinin kaderi değişecek

Konak Belediyesi, Gültepe’nin ardından ikinci büyük kentsel dönüşüm hamlesi olan Beştepeler planını da askıya çıkardı. Plan, bir ay süreyle Konak Belediyesi’nin resmi web sitesi ile Yağhaneler Hizmet Binası’nda askıda kalacak. Bu süreçte teknik ekipler de Yağhaneler’de görev başında olacak ve vatandaşlara bilgilendirme yapacak. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Gültepe’de olduğu gibi süreci tüm şeffaflığıyla ve halkımızla birlikte sürdüreceğiz” diye konuştu.

İzmir in kalbinde dönüşüm zamanı... 50 bin kişinin kaderi değişecek

Gültepe imar planını askıya çıkarıp, vatandaşların merak ettiği her soruyu yanıtlamak için koordinasyon merkezi kuran Konak Belediyesi, kentsel dönüşümdeki ikinci büyük hamlesi Beştepeler planı için de aynı yolu izledi. Konak Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi meclislerinden tüm partilerin oy birliğiyle geçen Beştepeler planı, 11 Ekim ile 9 Kasım tarihleri arasında 30 gün süreyle, Konak Belediyesi resmi web sitesi ile Yağhaneler Hizmet Binası’nda askıya çıkarıldı. Vatandaşların planlarla ilgili ayrıntılı olarak bilgilendirilmesi amacıyla Yağhaneler Hizmet Binası’nda teknik ekip de görevlendirildi.

30 gün askıda kalacak
Dayıemir, Dolaplıkuyu, İmariye, Selçuk, Aziziye, Tınaztepe, Duatepe, Kocatepe, Çimentepe, 1. Kadriye, 2. Kadriye, Hasan Özdemir, 19 Mayıs ve Zafertepe mahallelerini kapsayan, Beştepeler Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu, 11 Ekim ile 9 Kasım tarihleri arasında, 30 gün süreyle askıda kalacak. Planlar bu süre içinde Konak Belediyesi’nin resmi sitesi www.konak.bel.tr üzerinde ve çalışmadan sorumlu Etüd Proje Müdürlüğü’nün de bulunduğu Yağhaneler Hizmet Binası’nın giriş katında incelenebilecek. Teknik ekipler de askı süresi boyunca mesai saatleri içinde, Yağhaneler Hizmet Binası’nda vatandaşlara planlar hakkında detaylı bilgilendirme yapacak.

Üç boyutlu model de sergileniyor
Plan detaylarına bir ay boyunca Konak Belediyesi’nin web sitesinde yer alan link üzerinden mahalle, sokak adı ve kapı numarasıyla sorgulanabilir olarak da erişilebilecek. Planlara askı süresinde Konak Belediyesi’nin İOS ve Android mobil uygulamaları üzerinden de ulaşılabilecek. Planın bölgede oluşturacağı dokuyu ve silueti ortaya koymak üzere hazırlanan 3 boyutlu modelleme çalışmaları da Yağhaneler Hizmet Binası’nda askı süresinde sergilenecek. İtiraz dilekçeleri de Yağhaneler Hizmet Binası’nda kabul edilecek.

“Süreci şeffaf bir şekilde yürüteceğiz”
Vatandaşların askıya çıkan plana kolay erişebilmesi ve detaylı bilgi alabilmesi için her hazırlığı yaptıklarını söyleyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Vatandaşlarımız askı süreci boyunca web sitemizden, belediyemizin mobil uygulamalarından planlara ulaşabilir. Ayrıca Yağhaneler Hizmet Binamıza giderek hem planları inceleyebilir hem ayrıntılı bilgi alabilirler. Vatandaşlarımız planlara bakacak, yerini bulacak ve varsa itirazını yapacak. Teknik ekibimiz de askı süresi boyunca vatandaşa yardımcı olacak. Hemşehrilerimizin aklındaki tüm soruları yanıtlayacağız ve ‘vatandaşa rağmen’ değil, vatandaşla birlikte adım atacağız” diye konuştu. Kentsel dönüşümde şeffaflık ilkesiyle hareket ettiklerini vurgulayan Batur, “Gültepe’de olduğu gibi süreci tüm şeffaflığıyla ve halkımızla birlikte sürdüreceğiz. Sürecin tüm aşamalarını muhtarlarımızı, halkımızı, tüm unsurları bilgilendirerek, şeffaf bir şekilde yürüteceğiz. Halkımız her zaman değişikliklerden haberdar olacak” dedi.

Muhtarlara ve halka özel mesaj
Konak Belediyesi, Beştepeler bölgesinde yer alan 14 mahalle muhtarına yazı ve kısa mesajla (SMS) planın askıya çıkarıldığını duyurdu. Bölge halkına da askı süreciyle ilgili bilgi SMS’le iletildi.

50 bin kişiyi etkileyecek
İzmir’in en eski mahallelerine ev sahipliği yapan, şehrin köklü tarihini, belleğini barındıran Beştepeler’de 14 mahalleyi, yaklaşık 200 hektarlık bir alanı kapsayan plan, 50 bin kişilik bir nüfusu çağdaş ve modern bir yaşam alanına kavuşturacak. Sosyal donatı alanlarının çoğaltıldığı planda, 19 Mayıs, Hasan Özdemir ve 1. Kadriye mahalleleri arasında kalan bölge için, iki vagonun birbirini karşı ağırlıklarıyla etkilemesi prensibiyle çalışan füniküler sistemi dikkat çekiyor. Ulaşıma çevreci bir çözüm sunan füniküler hattın 500 metrelik bir güzergâhta hareket etmesi planlanıyor.

 
Türkiye'de bir ilk olacak: Selinos Deresi yeniden canlandırılıyor
 
Temizlik Seferberliği Bornova'da sürdü
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gülten çiğdem 12 Ekim 2021 Salı 09:39

Levent mahallesine ne zaman kentsel dönüşüm gelecek

Yorumu oyla      2      3  
Filiz 12 Ekim 2021 Salı 02:35

Bu sizlere 3 çünkü yazısı ama nedendir bilmiyorum hiç bir bilgi alamıyorum lütfen sormuş olduğum sorumun cevabını verebilirseniz çok sevinirim Buca camlı kulede Hisseli arsa var ama bir türlü yerini bulamıyorum tapusu elimde vergisi ni ödüyor fakat boş birer bul sende çevir diyorlar boş bir yer mi bırakmıştır herkes benim deyip çevirmiş ben buradan imar ne zaman geçecek onu öğrenmek istiyorum 50 sene oldu hala bir belirsizlik gidiyor annem oldu biz mirascilardan olan çocuklarda bu işle ugrastim istemiyoruz koskoca Buca gibi bir yere yakışmıyor lütfen çok rica ederim cevabınızı bekliyorum arsanın adresi şöyle izmir Buca camlikule mah 4444 dönüm arazi ada 9 Dumlupınar diye geçiyor Buca nin göbeğinde his se tapu çok yazık

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 11 Ekim 2021 Pazartesi 22:29

Uzundere'nin Konak ilçe sınırları içinde olduğunu bilmiyor bir de yorum yazıyor.

Yorumu oyla      2      3  
Kskli 11 Ekim 2021 Pazartesi 18:31

Bu hızla torunlar görür artik.

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 11 Ekim 2021 Pazartesi 18:16

Görsellerde Gültepe ova gibi bir yer olarak gösterilmiş ve biraz gerçekten uzaklaşılmış. Oradaki halk ne olacak dönüşüm paralarını ödeyebilecekler mi yoksa Narlıderedeki gibi elit kesim için projeler mi üretilecek? Oradaki insanlarla konuştuğumda nereye gideceğiz diye soruyorlar. Tepelere 10 kat imar vermişsiniz çok katlı yapı sevdanızdan ne zaman vazgeçeceksiniz? İzmir İstanbul olmak zorunda mı?

Yorumu oyla      2      3  
Mağdur vatandaş.. 11 Ekim 2021 Pazartesi 17:52

Balçova arsa mağdurlarıyız.50 yıl oldu.Vergileri ödeniyor ama malımıza sahip değiliz.Binlerce mağdur var.Ve bu arsalar Chp''li Balçova belediyesi tarafından satılmış 70''li yıllarda.Yazıklar olsun....

Yorumu oyla      2      3  
Bozkurt 11 Ekim 2021 Pazartesi 17:25

Guzelyalıya sıra nezaman gelecek

Yorumu oyla      2      3  
DÖNÜŞÜM 11 Ekim 2021 Pazartesi 16:05

ah batur birde sen dönüşüm yapsanda diğer işlerede bi el atsan artık sokağ gel sokağa batur bürokrasin yatıyor hala

Yorumu oyla      2      3  
ERAY 11 Ekim 2021 Pazartesi 10:57

SİZ ÖNCE 9 YILDIR SÖZ VERİPTE YARIM BIRAKTIĞINIZ İZMİRİN İLK KENTSEL DÖNÜŞÜM YERİ OLAN UZUNDERE Yİ YAPIN BİTİRİN İZMİRİN HERYERİNDE UZUNDERE KENTSEL DÖNÜŞÜM İZMİRE ÖRNEK OLSUN DİYORSUNUZ GİDİNDE BAKIN UZUNDERE NE HALDE 9 YILDIRDIR BİTTİMİ BİTMEDİMİ İNSANLARI KANDIRMAYIN... İŞİNİZ GÜCÜNÜZ ALGI OLMUŞ... UZUNDERE HALKI PERİŞAN

Yorumu oyla      9      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Söz yerine getirildi: Güzelbahçe'de Haybulans hizmete girdi
Güzelbahçe Belediyesi sokaktaki can dostların tedavilerine acil müdahale ...
İzmir Opera Binası'nda çalışmalar tam gaz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mavişehir’de yapımını sürdürdüğü Türkiye’de ...
10 Ekim anıtı açıldı... 'Barışın İzmir'deki yıkılmaz simgesi olacak'
10 Ekim 2015’te Ankara Garı önünde katledilen 103 yurttaşın anısını yaşatmak ...
 
Başkan Soyer inceledi: İZSU'dan o ilçede 120 milyonluk yatırım
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar'da İZSU Genel ...
Başkan Sengel CHP'li gençlerle buluştu
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, CHP Konak Gençlik Kolları ...
Başkan Sandal'dan destek mesajı... Kış spor okulları açıldı
Bayraklı Belediyesi kış spor okullarına katılan sporcular yeni sezona ...
 
Karaburun'un miniklerine anaokulu müjdesi!
Karaburun Belediyesi, vatandaşların taleplerini dikkate alarak Mordoğan ...
Başkan Eriş: Ağlaması gereken varsa benim
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Kent Konseyi'nden Bornova'da kadın dostu adım
Bornova Belediyesi’nin 250’yi aşkın Sivil Toplum Kuruluşu’na ev sahipliği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva