HABERLER>GÜNCEL
5 Ocak 2017 Perşembe - 18:31

İzmir’in kahraman polisi: Şehit oldu, canı pahasına alçakların katliam planını önledi

İzmir adliyesine yapılan hain saldırıda bomba yüklü araç, el bombaları, silahlarla katliam yapmaya gelen teröristleri şehit polis fark etti. Alçak saldırıda polis memuru Fethi Sekin ve 1 adliye çalışanı şehit oldu. Teröristlerin erken fark edilmesi ise çok büyük bir katliamın önüne geçti.

İzmir’in kahraman polisi: Şehit oldu, canı pahasına alçakların katliam planını önledi

Kahraman polis canı pahasına İzmir adliyesindeki katliamı önledi. PKK'lı oldukları değerlendirilen 3 terörist bugün bomba yüklü araç, kalaşnikoflar, el bomabaları, RPG 7 ile adliyeye geldi. Teröristlerin bomba yüklü aracı patlatıp yaşanan kargaşada büyük bir katliama imza atmayı planladıkları düşünülüyor.

Adliye girişinde polis memuru Fethi Sekin teröristlerden şüphelendi. Aracı aramak istemesi sırasında teröristler kaçmaya başladı. Hürriyet'te yer alan habere göre teröristlerin kaçarken bomba yüklü aracı patlattığı bildiriliyor.

Çıkan patlama ve çatışmada kahraman polis memuru Sekin ile bir adliye çalışanı şehit oldu. 2 terörist öldürüldü.

Vali Erol Ayyıldız da İzmir polisinin kahramanlığına vurgu yaptı. Ayyıldız şunları söyledi: Başımız sağ olsun hepimize geçmiş olsun. Adliye önünden bir araç geçerken polis memurlarımızın durdurmak istemesi sonucu bir çatışma çıktı. Bu çatışmada içinde olan teröristler kaçarken bombalı aracı patlattılar ve bunu sonucunda da maalesef bir polis memurumuzla bir mübaşirimiz şehit oldu. Yaralı vatandaşlarımız var 5 tane. Tedavi görüyorlar. Şehitlerimize gani gani rahmet diliyoruz. Bu saldırıyı yapanlar emniyet güçlerimizin dikkati sonucu çok az bir zayiatla ama içimizi yakan bir şekilde atlattık. Bu teröristler ölü olarak ele geçirilmiştir. Yanlarında 2 adet kalaşnikof tüfek ayrıca RPG 7 ve ona ait 7 tane fişek olmak üzere ve 8 tane el bombası ele geçirilmiş... 

55 GÜN ÖNCE ANNESİNİ KAYBETMİŞTİ
Bombalı araç ile gerçekleştirilen terör saldırısında teröristleri fark ederek onlarla çatışmaya girip, katliamı önlerken şehit olan trafik polisi Fethi Sekin'in Elazığ'ın Baskil İlçesine bağlı Doğancık Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Şehit polis Sekin'in 62 yaşındaki annesi Hatun Sekin'i 55 gün önce kanserden dolayı kaybettiği ve 66 yaşındaki babası Mehmet Zeki Sekin'in de eşini kaybetmesinden sonra İzmir'deki oğlunun yanına gittiği belirtildi. 6 kardeşi olan ve 8 yıldır İzmir'de bulunan şehit polis memuru Fethi Sekin'in cenazesinin de Baskil İlçesine bağlı Doğancık Köyüne getirilip toprağa verileceği belirtildi.

ŞEHİT POLİSİN BABASI UYUTULUYOR
Şehit olan polis memuru Fethi Sekin'in acı haberinin doktor gözetiminde verildiği babası 66 yaşındaki Mehmet Zeki Sekin'in, uyutulduğu öğrenildi. Adnan Menderes Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde böbrek taşı ameliyatı olan Mehmet Zeki Sekin'in, saldırının düzenlendiği saatte ameliyattan çıktığı belirtildi. 

ŞEHİT POLİS MEMURU 2014 YILINDA ÖLÜMDEN DÖNMÜŞTÜ
İzmir'de adliye önündeki patlamada teröristlerle son mermisine kadar çatışmaya giren ve şehit düşen trafik polisi Fethi Sekin, 2014 yılında da ölümden dönmüştü. İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi'nde motosikletli 'Şahinler' timlerinde görevli polis memuru Fethi Sekin, caddeden karşı tarafa geçmek için hamle yapmış, bu sırada, bir duruşma için adliyeye gelen 16 DO 044 plakalı otomobilin sürücüsü, tek yön olan yolda manevra yapınca, karşıya geçmeye çalışan Sekin'e çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle havaya savrulup takla atan trafik polisi Sekin, sevk edilen ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alındı. Kazadan dolayı belinde ve sırtında zedelenmeler meydana gelen Sekin'e 5 gün 'iş göremez' raporu verilmiş, kaza anı güvenlik kamerası görüntülerine de yansımıştı.

"BABAMIZ EVDE YOK, AÇAMAYIZ..."
İzmir Adliyesi'ndeki patlamada şehit olan polis memuru Fethi Sekin'in acı haberini Bayraklı Osmangazi Mahallesi'ndeki evine gelerek haber vermek isteyen polislere şehidin çocukları kapıyı açmadı. Dairenin kapısını çalan polis memurlarına, şehidin çocukları Tolunay (16), Dila (15) ve Nisa (8), "Babamız evde yok kapıyı açamayız" yanıtını verdi. Bu sırada şehit polisin eşi Rabia Sekin'in evde olmadığı belirtildi. Polis memurları, çocukları, "Biz zaten babanız için geldik, onun arkadaşlarıyız" diyerek ikna etti ve eve girdi. Polisler acı haberi, şehidin eşi Rabia Sekin eve gelince verdi.

Şehit polisin oturduğu dokuz katlı apartmana beş katı kaplayacak şekilde Türk bayrağı asıldı. (DHA,AA)

 
İzmir ve Ege için şiddetli yağış uyarısı
 
Kaynak’tan İzmir saldırısı açıklaması: Çok büyük bir kıyım hedeflenmiş!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nuran Özgürgil 6 Ocak 2017 Cuma 16:12

Allah rahmet etsin acımız büyük şehitlerimize. Allahtan rahmet yakınlarına sabır diliyorum.

Yorumu oyla      11      5  
onur 6 Ocak 2017 Cuma 14:42

Allh ailesine sabir versin sehidimizin basi saolsun ;(;(

Yorumu oyla      11      5  
Hüsnü Oral 5 Ocak 2017 Perşembe 22:42

Şehit Polisimize , Allahtan Rahmet Diliyorum . AİLESİ ve Polis Camiası ile İzmir'imizin Başı Sağolsun.

Yorumu oyla      13      6  
Kahram 5 Ocak 2017 Perşembe 22:13

Tabancasıyla Son mermisine kadar gidiyor yiğit adam acilen sistem değişip tabanca artı mp 5 lerle butun polislerimizde bulunması kanısındayım mekanı cennet olsun yiğit adam

Yorumu oyla      14      6  
Mehmet 5 Ocak 2017 Perşembe 19:49

Rabbim fethi abimizi peygamber efendimize komşu etsin bizzat gözlerimizle gördük teröristin üstüne koşarak gitti bunu herkesin bilmesini istiyorum 100 lerce insanı kurtardı kahramanlar bitmez bu vatanı bölemeyeceksiniz soysuzlar buna izin vermeyeceğiz

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir ve Ege için şiddetli yağış uyarısı
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Ege ve Marmara Bölgesinin bazı kesimleri ...
Hain saldırıya ilk tepkiler: İzmir teröre lanet yağdırdı!
İzmir Adliyesi’ne yapılan hain saldırısı sonrası kent siyaseti ve iş dünyası ...
Flaş: İzmir'deki terör saldırısına yayın yasağı
İzmir 5. Sulh Ceza Hakimliği, adliye önündeki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirdi.
 
Ege Denizi'nde korkutan deprem
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Flaş! Vali Ayyıldız’dan ilk açıklama: PKK'yı işaret etti
İzmir Valisi Erol Ayyıldız adliyedeki patlama sonrası olay yerinde bilgilendirmede ...
İzmir’de patlama alarmı: Orada tüm araçlar kaldırıldı
İzmir Adliyesi’ndeki patlama sonrası Büyükşehir Belediyesi ve Başbakanlık ...
 
Erdoğan: Türkiye'nin güvenliği Halep'te başlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemize yönelik tehditleri kaynağında yok etmek ...
FETÖ darbe girişimine ilişkin ilk karar
Erzurum'da, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yargılanan örgütün sözde ...
Flaş! İzmir'deki patlamaya geçici yayın yasağı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Başbakanlık tarafından İzmir'deki patlamaya ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva