HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Aralık 2017 Salı - 15:47

İzmir’in fethi Selçuk’ta kutlanacak

Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Güray Kırpık Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti.  Görüşmede Mart ayı içerisinde gerçekleşecek olan İzmir Fetih Kutlamalarının bu yıl Selçuk’ta yapılması konusu konuşuldu.

İzmir’in fethi Selçuk’ta kutlanacak

Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Güray Kırpık Selçuk’u ziyaret etti. Geçtiğimiz yıl ilk kez gerçekleşen İzmir Fetih Kutlamalarının bu yıl tarihi açıdan vazgeçilmez bir yer olarak nitelendirdiğimiz Selçuk’ta yapmayı düşünüyoruz diyen Kırpık; “İzmir’in fethinin ilk başladığı yer Ayasuluk Mevkidir. Ayrıca Selçuk’un dünyaya açılan bir pencere, tarihi açıdan vazgeçilmez bir yer olduğunu da belirtmeliyiz.  Bu amaçla Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ile kurumumuzun yapacağı çalışmalara dair başkanımızla görüş alış verişinde bulunduk. Yeni bir etkinlik olan olarak Çakabey Fetih Kutlamaları kapsamında kitap günleri ve İkinci Uluslararası Çakabey Sempozyumu’nun bu yıl Selçuk’ta yapılmasını planlıyoruz.  Aynı zamanda İstasyon Meydanı’nda da İzmir’in fetih yıldönümü ile ilgili anma etkinlikleri yapacağız” dedi.

SELÇUK’A TÜRK – İSLAM ESERLERİ MÜZESİ
Selçuk’un tarihi yapısı gereği mutlaka bir Türk- İslam Eserleri Müzesi’ne sahip olmasını gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Güray Kırpık; Başkanımızla Türk Tarih Kurumu’nun bir kültür şubesini burada açmayı düşünüyoruz. Böylece İngilizce, Almanca, Rusça gibi birçok yabancı dilde yayınlanmış olan çalışmaları burada ziyaretçilere, turistlere, dünyanın her yerinden gelen yerli ve yabancı akademisyenlere ulaştırabileceğiz. Bu konuda da görüş alış verişinde bulunduk. Elbette bunun dışında da bir Türk İslam Eserleri Müzesi’nin nasıl kurulabileceğimizi konuştuk. Özellikle de bu bölgede Türk ve İslam Tarihini anlatan bu eserleri buraya kazandırabileceğimizi düşündük.  Başkanımız, Atatürk Dil, Kültür ve Tarih Kurumu’nun bünyesi altında bulunan dört kurumun satış ofisini burada bulunmasını istediğini belirtti ”dedi. Kırpık ayrıca akademisyen bir yönetici olan Başkan Bakıcı’nın yaklaşımının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

UNESCO’DAN SONRA EN BÜYÜK HEYECAN
“Selçuk’un bir kültür ve sanat kenti olmasına yönelik adımları güçlü bir şekilde atıyoruz” diyerek sözlerine başlayan Başkan Bakıcı: “ UNESCO ile başlayan süreç sonrasında beni en az UNESCO kadar heyecanlandıran Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Güray Kırpık ile Selçuk için düşünülen projeler ve etkinliklerdir.  1081’de İzmir’in fethinin ilk başladığı nokta Ayasuluktur. Ayasuluk Limanı’nda, burada başlatılan fetih yine burada anılacaktır. Aynı zamanda Selçuk’a çok büyük bir değer katacak olan Türk İslam Eserleri Müzesi’ni Selçuk’a kazandıracağız. Bu konuda bizim eserlerimizle ilgili yazılı birçok kaynak burada olacaktır. Bu konuda hem ziyaretçilerimize, hem de bu konuda çalışma yapan akademisyenlere fayda sağlayacağız. Türk Tarih Kurumu’nun bir şubesi ve kültür yayınlarının satıldığı bir ofisin açılmasına yönelik de ortak çalışmalarımız olacak. Selçuk şu anda kültür kenti olma yolunda gerçekten önemli bir ivme yakaladı. Bu konuda da verecekleri destekten dolayı Türk Tarih Kurumu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Güray Kırpık Başkan Bakıcı’ya Atatürk’ün hiç yayınlanmayan fotoğraflarının bulunduğu bir fotoğraf albümü hediye etti.

 
İzmir'de hırsızlar sert kayaya tosladı!
 
Ümit YALDIZ yazdı... 696 sayılı KHK!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
26 Aralık 2017 Salı 15:50

9 Eylül'e alternatif yaratma girişimleri

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama'ya gönüllü arkadaşlık köprüsü
Bergama ilçesinde, zihinsel engelliler ile gönüllüler arkadaşlık projesi ...
Efeler’de yağmursuyu hat yapımları sürüyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü aşırı yağışlarda meydana ...
Foça'da 'Büyük Atatürk Koşusu' yarın yapılacak
Foça Büyük Atatürk Koşusu yarın yapılacak. Bu yıl ilk defa Foça Büyük ...
 
Ödemiş'te Rehberlik ve Etüt Merkezi hizmete açıldı
Ödemiş ilçesinde, Belediye tarafından merkeze uzak mahallelerdeki öğrencilerin ...
Bayındır'dan taşeron işçisine tam destek
Bayındır Belediyesi, yarın saat 15:00’da Kani Bey Parkı’nda taşeron işçileriyle ...
Konaklı minikler İnönü anısına yarıştı
Konak Belediyesi’nin Lozan kahramanı İsmet İnönü anısına düzenlediği okullar ...
 
El emeği göz nuru hediyeler Bornova’da 
Bornova Belediyesi Hobi ve Beceri Edindirme Kursu, Bornova Üretici Kadın ...
Bayındırlı üreticiye eğitim semineri verildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Kent Konseyi Yerelde Kalkınma Çalışma ...
İZSU'dan o ilçeye 14 kilometrelik 'hayat hattı'
İZSU Genel Müdürlüğü, aşırı yağışlarda sıkıntı yaşanan Urla ilçe merkezi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva