HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Kasım 2023 Pazartesi - 11:08

İzmir'in en uzun tünelinde son durum!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca ile Bornova’yı birbirine kesintisiz bağlayacak Onat Tüneli ve bağlantı yolu projesindeki çalışmaları inceledi. 2024 sonunda bağlantı yollarının 2025’te ise tünel projesinin tamamlanacağını ifade eden Başkan Soyer, “İzmir’e, gelecek 100 yılını kurtaracak çok kıymetli bir eser kazandırıyoruz” dedi.

İzmir in en uzun tünelinde son durum!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca ile Bornova’yı kesintisiz birbirine bağlayacak Buca Onat Tüneli çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Tunç Soyer, ilk olarak projenin tünel etabını ziyaret etti. Tünel içindeki çalışmaların ardından mayıs ayında açılışı yapılan otogar viyadük yolu ile tünel girişi arasındaki bağlantı yolu çalışmasını inceledi.

İncelemenin ardından açıklama yapan Başkan Soyer, “Manisa girişinden şehir merkezine, Konak’a 45 dakika süren yolculuğu 10 dakikaya indirecek çok büyük bir yatırım yapıyoruz. Dolayısıyla da şehir içindeki trafiği rahatlatmış olacağız. Hem o yoğun araç trafiğini şehre sokmamış olacağız, hem de çok kolay bir şekilde vatandaşın kent merkezine ulaşımını sağlayacağız” şeklinde konuştu.
 
“Çok büyük bir yatırım”
Başkan Soyer, “Çok büyük bir yatırım. Biz 550 milyon liralık bir yatırımla başlamıştık ama şimdiden 2 milyar 200 milyon liranın üzerine çıktı. Türkiye’nin bu enflasyon ortamında kim bilir kaça bitecek. Ama biz vazgeçmeyeceğiz. Sonuna kadar devam edeceğiz. Müteahhidimizle de son derece uyumlu bir çalışma yürütüyoruz. Geçmişte pandemi nedeniyle, depremler nedeniyle kaybettiğimiz zamanı telafi ediyoruz. 2024 sonunda bulunduğumuz kavşak düzenlemesini ve viyadüğe olan bağlantıyı bitirmeyi planlıyoruz. 2025 yılı içinde de her iki tüneli açmış olacağız. Dolayısıyla İzmir çok büyük bir yatırım kazanacak. Sadece burada 160 arkadaşımız çalışıyor.  Çok yoğun bir tempoda çalışılıyor. İnşallah İzmir’e, gelecek 50 yılını, 100 yılını kurtaracak çok kıymetli bir eser kazandıracağız. Onun heyecanı ve gururuyla çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
 
Tünellerin yarısından fazlası tamamlandı
7 gün 24 saat aralıksız süren çalışmalarda tünel kazısının yarısından fazlası tamamlandı. 2 bin 543 metre sağ tüp, 2 bin 508 metre sol tüp olmak üzere toplam 5 bin 51 metre uzunluğa sahip tünellerin 2 bin 610 metresinin kazısı bitti. Kesintisiz bir şekilde devam eden projenin tünel çıkışında bulunan kavşak bölgesinde toprakarme ve sıyırma kazıları, yağmursuyu menfez imalatları ve istinat duvarı çalışmaları da tünel kazı çalışmalarıyla eş zamanlı olarak sürdürülüyor.

 
1 denizcinin cansız bedeni bulundu!
 
'İklim değişikliğine yönelik direnci artırıyoruz'
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erdoğan keskinci 21 Kasım 2023 Salı 20:39

Çok insafsız eleştiriler var ama İzmir e yapılan her eser çok güzel çünkü hükümetin engellemeleri ne rahmen tunç başkanı çok başarılı buluyor ve desteliyorum.

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet Ali ilcan 21 Kasım 2023 Salı 08:16

Artık biraz İzmir,e hizmet edin Allah aşkına şu İzmir''in halini görmüyor musunuz perişan halde kirilmadik kaldırım kazilmadik yol kalmadı yollar yama içinde hiç mi siz başka bir ile gezmeye gitmediniz mesela yanıbaşınizdaki Manisa,ya veya ben en son Ankara,ya gittim Ankara,yi görünce İzmir,e İzmir,de ikamet eden biri olarak acıdım Her yer çiçek gibi İzmir,in kirilmadik kaldırımı kazilmadik yama yapilmadik yolu yok her yer çöp hiç mi sizin yol kenarlarını kaldırımları çevreyi süpürecek temizleyecek adamıniz yok her yer çöp içinde İzmir,in yıllarını caliyorsunuz boşa hiç bir icraat yapmadan zaman geçiriyor sunuz İzmir etrafında ki ve diğer illerden çok geri kaldı farkında değilsiniz veya salağa yapıyorsunuz size degil İzmir, e yazık İzmir,in yıllarını caliyorsunuz. Hafta sonu bayraklı sahile gittim bayraklı sahilde Deniz''in için de koltuk takımı araba lastik leri yüzüyor su deseniz lağım suyu gibi olmuş biraz İzmir için çalışın vatandaş i kandırmak tan vazgeçin.

Yorumu oyla      2      3  
Memet Coşkunöz 21 Kasım 2023 Salı 02:19

Bende bir Tünel''de çalışan Özkar personeli olarak Memlekete Devlete Millete hayırlı uğurlu olur inşallah, izmir trafiğini en az % 50 rahatlatacaktır inşallah, izmir halkıda buna duyarlı olmalıdır bence ağır tonajlı arabalarımız ile tünel girişinden çıkışa gidip gelirken çok sıkıntılarla karşılaşıyoruz, Örneğin; Mahalle aralarına araçlarımız giremiyor Şahin tepesini kullanıyoruz, Şahin tepesi olduğu gibi ful araba park etmişler alem yapıyorlar, orası alem yapma yerimi araçlar gidip gelemiyor, gelişi güzel edilmiş araçlar yüzünden dönüş yapamıyoruz, özellikle gece vardiyasında saat 03°° den sonra gidip gelebiliyorum, Ticari Taxi veya araçlar döner kavşaklara park edip gidiyorlar geçemiyoruz, bir sürü zaman kayıbı ve çileler çekiyoruz, Bu ve benzeri sorunlara biran evvel çözüm istiyoruz, Tünel çalışması çok yüksek tempo ile devam ediyor, ancak izmir''de yaşayanlar duyarsızlar çalışmamızı zorlaştırıyorlar, çok sıkıntılar çekiyoruz, Rampa aşşağı inen 50 ton ağırlığındaki arabayı durdurup yol ortasında geriye manevra yapıp dönmek isteyen cahillerle mücadele veriyoruz ve izmir polisi ve Belediyesi çok duyarsız davranıyor, Teşekkürler.

Yorumu oyla      4      3  
ağzı olan konuşuyor 21 Kasım 2023 Salı 01:12

Sabuncubeli Tüneli 7 yılda bitti, altta adam çabuk bitti yazmış. 7 yıl çabuk mu? üstelik dolar kuru da o tünel yapılırken 5 liralardan 28 lere çıkmamıştı.

Yorumu oyla      2      3  
Aha 20 Kasım 2023 Pazartesi 23:07

Ramazin rumuzu ile yapılan yorumda 10 senede bitiremedi diyor. Tunç Soyer 4.5 yıldır İZ.BB. nı. Bu bir yorum değil. Halk ağzında buna bol atmak denir.

Yorumu oyla      4      3  
Zahra 20 Kasım 2023 Pazartesi 22:48

Troller yine çok içerlemiş ..bir bardak su yollayın şunlara Tunç başkanım. Partilicumhur geldi fetret dedi kinini kustu gitti. Bunlarda yavrular ??

Yorumu oyla      2      3  
Hanefi çolak 20 Kasım 2023 Pazartesi 21:26

Tünelde ışık göründümü.allah aşkına bari gülünç duruma düşmeyi

Yorumu oyla      2      5  
Mustafa 20 Kasım 2023 Pazartesi 20:39

Başkan zanederim sen o tüneli bitiremessin çünkü senin yapmak istediğin bir iş deyil hiç bir isino başarılı bulmuyorum.

Yorumu oyla      2      5  
Meral 20 Kasım 2023 Pazartesi 19:59

Kolay gelsin Tunc bey .Kisitli butceyle bravo size..

Yorumu oyla      3      3  
Fethi Baysal 20 Kasım 2023 Pazartesi 19:30

Önce yorumları okudum,Elestirenleri hayretle karşılıyorum.Mukayeseler çok yanlış.Sn Başkanı başarılı buluyor kutluyorum.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da ara tatil keyfi
Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi STK Yerleşkesi, ara ...
Menderes’te yenilenme zamanı
Menderes Belediyesi tarafından ilçe genelindeki tabelalar da yenileme ...
Kınık Çepni Boyu Derneği’nden unutulmaz gece
Kınık Çepni Boyu Derneği öncülüğünde Kınık’ta Batı Anadolu Çepni Boyu ...
 
İzmirli Süt raflarda!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 100. Yıl Bayındır Süt ...
İzmir'in yeni merkezinde önemli adım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'nin ilk sürdürülebilirlik merkezini ...
Başkan Soyer 'net olarak aday adayıyım' dedi: Mutfağı topladık, sıra yemekte!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 31 Mart seçimlerinde net ...
 
İzmir Kısa Film Festivali'nde ödüller sahibini buldu
İzmir Kısa Film Festivali 18 Kasım Cumartesi akşamı gerçekleştirilen ödül ...
Geleceğin milli yüzücüleri Atatürk için kulaç attı
Geleceğin şampiyon yüzücüleri, Aliağa’da Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında ...
Bayraklı'dan yeşil hamle!
Yarınlara daha yeşil ve daha modern bir Bayraklı bırakmak için çalışmalarını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva