HABERLER>İŞ DÜNYASI
1 Haziran 2018 Cuma - 09:53

İzmir'in en büyükleri Torbalı'da!

EBSO, 2016 yılı performanslarına göre, bölgedeki 100 büyük sanayi kuruluşunu açıkladı. Torbalı listede 15 firmayla yer aldı. İSO’nun açıkladığı Türkiye’nin en büyük 500 şirketi listesinde de Torbalı 7 firmayla yer aldı.

İzmir in en büyükleri Torbalı da!

Ege'nin ilk 100 büyük sanayi kuruluşu, EBSO'da düzenlenen toplantıda açıklandı. Üretim ve satışa göre yapılan değerlendirmede birinci Tüpraş, ikinci Petkim Petrokimya ve üçüncü Philsa Philip Morris oldu. Listeye bu yıl 12 firma ilk kez girdi. İlk 100 şirkette 73 firmanın üretim yerinin İzmir olurken, Torbalı listede 15 firmayla yer almayı başardı. Philip Morris 3. sırada kendine yer bulurken, Torbalı, İzmir’in başarısının yüzde 20’sini tek başına karşılamayı bildi. Ege’deki en büyük 100 firma içerisinde dikkat çeken Torbalı, İstanbul Sanayi Odası’nın dün açıkladığı (İSO) Türkiye’nin en büyük 500 firmasının yer aldığı listede de 7 şirketle yer almayı bildi.

YÜZDE 20 ARTIŞ
Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın 36 yıldır aralıksız sürdürdüğü, ilk 100 değerlendirmesinin sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. 2017 yılı içerisinde firmaların gerçekleştirdiği performanslarının değerlendirilmesi sonucunda liste belirlendi. Üretimden satışa hazırlanan listede geçen seneye göre yüzde 20’lik artışla Torbalı 15 firmayla yer aldı. Listeye giren Torbalılı firmaları arasında ilk sırayı Philsa Philip Morris aldı. Liste sırasıyla,  JTI Tütün Ürünleri Sanayi A.Ş., TYH Uluslararası Tekstil Pazarlama San. ve TİC. A.Ş., T.T.L. Tütün San. ve Dış Tic. A.Ş.,  Sun Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Agromey Gıda ve Yem San. ve TİC. A.Ş. , Europap Tezol Kağıt San. ve Tic. A.Ş., Ekoten Tekstil San. ve TİC. A.Ş. , Verde Yağ Besin Maddeleri San. ve TİC. A.Ş.,  Özgörkey Gıda Ürünleri San. ve TİC. A.Ş. , DB Tarımsal Enerji San. ve TİC. A.Ş. , Zümrüt Pazarlama İth. ve İhr. Tekstil San. TİC. LTD. ŞTİ, Heper Metal Döküm San. ve TİC. A.Ş.,  Tukaş Gıda San. ve TİC. A.Ş. ve Larth Havlu Radyatör San. ve TİC. A.Ş. şeklinde sıralandı.

12’DEN 15’E ÇIKTI
Geçen seneye göre listedeki firma sayısını 12’den 15’e çıkaran Torbalı, ülke ekonomisine sağladığı katkıyı her sene arttırıyor. İller vergi sıralamasında Türkiye 5. sırada yer alarak İzmir’in ödediği verginin yüzde 55’ini karşılayan, ihracatta 63 ili geride bırakan Torbalı, Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında 7 şirket ile yer aldı. Dünyaca ünlü birçok firma başta olmak üzere dev marka ve işletmelere ev sahipliği yapan Torbalı, Türkiye genelindeki en büyük şirketler listesine üst sıralardan temsilci yerleştirdi. İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 2017 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde Torbalı’dan 7 şirket yer aldı.
OLGUN: BAŞARIMIZ ÖDÜLLENDİRLMELİ
Odanın yeni üyeleri ile iftarda bulaşan TTO Başkanı Olgun, ilçenin başarısını değerlendirdi. Üretim ve ekonomi alanında gelen bu sevindirici haberlerin mutluluk verici olduğunu ifade eden Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun: “İlçemizdeki firmalar gerek üretimlerini gerekse satışlarını her yıl arttırıyor. Bu sayede listedeki firmalarımızın hem sayısı hem de sıralaması artıyor. İlçemiz adına gurur verici. Torbalı olarak hem Türkiye, hem İzmir’in hem de Ege Bölgesi’nin 100 akı olmaya devam ediyoruz. Tabinin bunun ödüllendirilmesini bekliyoruz. Teşvik bölgesinde değiliz. Bunca rekoru kıran bir ilçenin teşvik ve yatırım desteklerinde özel bir statüde yer alması gerekiyor” diye konuştu.

 

 

 
CHP'li Bakan'ın kadın efeleri sahada: Girilmedik köy bırakmayacaklar
 
Bornova'da öyküler yarışacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İTB Başkanı Kestelli: Arabistan değil İsviçre olmak istiyoruz!
Başkan Kestelli, “Seçim atmosferine iyice girdiğimiz bu dönemde ekonomide ...
İhracatçılar İzmir'e üniversite kuracak
Ege İhracatçı Birlikleri dış ticaret firmalarının kalifiye personel ihtiyacına ...
22 yıl sonra ilk: Özgener, TOBB yönetiminde
İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener Türkiye Odalar ve Borsalar ...
 
TOBB’da sürpriz değişiklik: Yorgancılar yok, Özgener var!
TOBB genel kurulu yapılırken İzmir ‘i temsiliyet açısından yakından ilgilendiren ...
İzmir'in ünlü pizzacısına Avrupa'dan sürpriz talip!
Lüksemburg merkezli Luz Business Oppurtinies SARL adlı şirket, İzmir’de ...
Karşıyaka'da sıra dışı atölye: Hera ve Zeus can buldu
İzmirli girişimci Tuğçe Tunay, çocukluk yıllarından bu yana en büyük hayali ...
 
EBSO Başkanı Yorgancılar’a 10. yıl gururu
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim ...
Ege İhracatçı Birlikleri'nde Jak Eskinazi dönemi
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanlığı'na, Ege Tekstil ve Hammaddeleri ...
Torbalı'da işsizliğe neşter!
İşsizlikle mücadelede geliştirdiği projelerle göz dolduran Torbalı Ticaret ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva