HABERLER>GÜNCEL
14 Mayıs 2017 Pazar - 13:09

İzmir'in canı yandı!

Marmaris'teki elim kazanın ardından hayatını kaybedenler son yolculuklarına uğurlanıyor.

İzmir in canı yandı!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşanan feci kazanın ardından hayatını kaybedenler son yolculuklarına uğurlanıyor.

-EN ACI ANNELER GÜNÜ... İZMİR AĞLADI, TÜRKİYE AĞLADI...

- LİDERLER ACININ MERKEZİNDE

 

- MUĞLA KAZASINDA 11 AYLIK BEBEĞİN MUCİZESİ

 

- BAŞKAN KOCAOĞLU BAŞSAĞLIĞI ZİYARETİNDE: YARALILARIN SON DURUMU...

Kazada hayatını kaybeden Selda Altay, Hatice Güllü, Ayşe Kolcu, Mübeccel Dedeoğlu, Mükerrem Salcan, Ayşe Nur Namlı Arkan ve Serpil Kaldırımcı için öğlen namazında Buca Eyüp Sultan Cami'nde cenaze töreni düzenlendi. Yakınları kazada hayatını kaybedenlerin tabutlarına sarılarak gözyaşı döktü, dua etti.

ANNELER GÜNÜ'NDE ANNENİN CENAZESİNE KIRMIZI KARANFİL
Kazada hayatını kaybedenlerden Selda Altay, Hatice Güllü, Ayşe Kolcu, Mübeccel Dedeoğlu, Mükerrem Salcan, Ayşenur Namlıerkan, Serpil Kaldırımcı'nın cenazeleri Buca'daki Eyüp Sultan Cami'ne getirildi. 

Selda Altay'ın kızları Buse ve Sude, Anneler Günü'nde cenazesine geldikleri annelerinin tabutuna bir buket kırmızı karanfil bıraktı. Hatice Güllü'nün yeğeni Yağmur da teyzesinin tabutu başında gözyaşı döktü.

Ayşe Kolcu'nun kızı Seda Kolcu da annesinin tabutuna sarılarak ağlarken, komşuları teselli etmek için ona sarıldı.

Mükerrem Salcan'ın eşi Erdoğan Salcan, önce tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Fenalaşan Erdoğan Salcan, biraz uzaktaki sandalyeye oturtuldu. Eşinden ayrı kalmak istemeyen Salcan sandalyesini tabutun yanına getirerek oturmaya devam etti.

KIZINI ZİYARETE GELMİŞ
Yaşamını yitiren 24 kişiden 2'sinin daha cenazesi Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin ardından yakınlarına teslim edildi.

Midibüsün uçuruma devrilmesi sonucu yaşamını yitiren 24 kişiden 22'sinin cenazesi, Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin ardından gece yakınlarına teslim edilmiş, kalan 2 kişinin cenazesi ise yakınlarının Ankara ve Çanakkale'den gelecek olması nedeniyle bekletilmişti.

Hayatını kaybeden Zübeyde Çalık ve Feray Akın'ın cenazesi de sabah saatlerinde Muğla Adli Tıp Kurumuna gelen yakınlarına teslim edildi. Çalık ve Akın'ın yakınlarının, cenazeleri alırken gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü. Cenazeler, Çanakkale Kepez Belediyesi aracıyla Çanakkale'ye götürüldü. 

Bu arada, Çanakkale'de yaşayan Akın'ın, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinde eğitim gören kızı Neslihan'ı ziyarete gittiği öğrenildi.

Kazada hayatını kaybeden Kemal Öksüz ve eşi Nesrin Öksüz, İzmir Buca Yaylacık Cami'nde ikindi namazına müteakip düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Yakınları kazada hayatını kaybedenlerin tabutlarına sarılarak gözyaşı döktü, dua etti.

10 AYLIK BEYZANUR İZMİR'E SEVK EDİLDİ
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yücelen Hastanesi ile Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 10 yaralının ise tedavileri devam ediyor. Marmaris Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Beyzanur Manu sabah saatlerinde İzmir'e sevk edildi.

SON SÖZLERİ "BİTTİK" OLMUŞ

Kazada hayatını kaybeden midibüsün şoförü 33 yaşındaki Armağan Sertbaş da Kaynaklar Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazeye midibüs şoförünün babası Şakir Sertbaş, yakınları ile İzmir Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gözü yaşlı baba Sertbaş, oğlunun söz verdiği için geziye sürücü olarak gittiğini belirterek, ''Biz onunla arkadaş gibiydik. İki tane çocuğu vardı. Arabayı, çocukları bize mi bıraktın? Ne yapayım ben arabayı parayı?" diye feryat etti.

Kayınbiraderi Armağan Sertbaş'ın yasal olarak fabrika ve öğrenci servisi işi yaptığını ve uzun süredir servis şoförlüğü yaptığı için iyi araç kullandığını anlatan Hüseyin Karataş (48) da kazanın nasıl olduğunu anlayamadıklarını söyledi.

Kazadan yaralı kurtulan kayınbiraderinin eşi Duygu Sertbaş'ı hastanede ziyaret ettiğini anlatan Karataş, kaza anında Armağan Sertbaş'ın, eşine en son "Bittik." dediğini söylediğini aktardı.

Muğla'da yolcu midibüsünün uçuruma yuvarlanması sonucu yaşamını yitirenlerden Nazlı Ceylan (43) için İzmir'in Buca ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye, eşi Murat (sağda) (45), çocukları Semanur (21) ve Buğra (13), yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CENAZE TÖRENİNE BAŞBAKAN DA KATILDI
Tur midibüsü faciasında ölen 21'i kadın 24 kişinin cenazeleri Muğla Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından bu sabaha karşı İzmir'in Buca İlçesi'ne getirildi. Cenazeler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca Kaynaklar Mezarlığı Gasilhanesi ile Yenişehir Mahallesi'ndeki Merkez Defin İşleri Gasilhanesi'ne konuldu.

Cenazelerin getirilişi sırasında ölenlerin yakınlarının feryatları yürekleri dağladı. Ölenlerden 3'ünün cenazesi toprağa verilmek üzere Çanakkale'ye götürülürken, diğerlerinin Buca'daki birkaç camiden kaldırılmasına karar verildi. Buca Eyüp Sultan Camii'ndeki cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve siyasiler katıldı. Kazada ölenlerden şoför Armağan Sertbaş'ın cenazesi ile diğer cenazelerden ayrı olarak Kaynaklar Merkez Cami'nden kaldırıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ölenlerin çoğunun oturduğu Yaylacık Mahallesi'ndeki camide ikindi üzeri yapılacak cenaze törenine katılacak.



GÖZYAŞLARI SEL OLDU
Cenazelerin helallik alınmak üzere evlerinin önüne getirildiğinde sokağa çıkan mahalleli, hayatını kaybeden komşuları ve yakınları için dua edip gözyaşı döktü. Ayşe Kolcu'nun bir yakını sinir krizi geçirdi. Kazada hayatını kaybedenlerden iki çocuk annesi Ayşenur Namlıerkan'ın komşusu Rabia Solanıgir, "Karşı komşum elimizde büyümüştü. İki gün önce balkonda torunumu görüp sevmek istedi. Tura gideceklerinden haberim yoktu. Haberim olsaydı belki ben de giderdim. Bir oğlu bir kızı var. Kızı Yasemin hastanede yaralıymış. Kendisi de hayatını kaybetti. Allah kızına şifa versin" dedi.

Namlıerkan'ın çocukluk arkadaşı olduğunu söyleyen İlknur Bayır isimli komşusu ise "Beraber büyüdük. Hiç ayrılmamıştık. Daha önce ben de turlara gittim ama bu sefer evimde badana işleri olduğu için gitmedim" diye konuştu.



11 AYLIK NEHİR BABASINI KAYBETTİ, ANNESİ YOĞUN BAKIMDA
Tur midibüsü faciasında hayatını kaybeden sürücü Armağan Sertbaş ve ağır yaralanan Duygu Sertbaş çiftinin 11 aylık kızları Nehir, araçtan yola fırlayarak yaralandı. Başından ve kolundan yaralanan, olay sırasında yoldan geçen motosikletli bir kişi tarafından ağlama sesi sayesinde fark edilen minik Nehir, hastane odasında anneannesi ve teyzesi ile kalıyor. 'Mucize bebek' Nehir'in sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.



ÜÇ KIZ KARDEŞİN ACI HİKAYESİ
Kazadan sonra acının düştüğü Yaylacık Mahallesi'ndeki evlerden feryatlar yükseldi. Her birinin ayrı hayat hikayesi olan 24 candan en dikkat çekenler ise üç kız kardeşin yaşattığı acı oldu. Birlikte eğlenmenin hayalini kuran kardeşlerden iki çocuk annesi Fatma Sevindik ve bir çocuk annesi Hatice Güllü hayatını kaybetti, kardeşleri bir çocuk annesi Bahar Sinur ağır yaralandı.

Üç kardeşten geriye kazadan yarım saat önce verdikleri molada turdaki diğer yolcularla ve kendilerini çektikleri mutluluk fotoğrafları kaldı. Üç kız kardeşin, geziden bir gece önce yakınlarının düğününde de bir arada oldukları ortaya çıktı.

Bahar Sinur'un, üç kız kardeş çektirdikleri fotoğrafları üzerine kalp çizip sosyal medya hesabında yayınladığını gören yakınları ise gözyaşlarına boğuldu. Geziye üç yakınıyla gitmekten son anda vazgeçen ölen üç kız kardeşin kuzeni Gönül Dişsiz, “Biz de aynı midibüste olacaktık ama son anda vazgeçtik. Bel ki bizde hayatımızı kaybedebilirdik. Ölen kız kardeşler yakınlarım. Çok mutluluklardı. Anneler gününü mutlu kutlamanın hayalini kuruyorlardı. Ama olmadı" dedi. 

Kendisinin Şehnaz Dişsiz ve Nergis Gülbak ile tura katılmaktan son vazgeçtiğini belirten Gönül Dişsiz, "Nedenini bilmiyoruz ama gitmedik. Hepsi kuzenimdi. En son kuzenimin oğlunun düğünde görüşmüştük. Birlikte eğlenmiştik. Gece birlikteydik, sabah da hayatlarını kaybettiler. Çok güzel şeyler konuşmuştuk. 'Erkenden kalkıp valiz hazırlayalım' dediler. 'Siz neden gelmiyorsunuz? Çok eğleneceğiz' dediler ama biz istemediğimizi söyledik. Gelmemizi çok istediler ama sanki içimize bir şey doğdu ve gitmedik. Bugün Anneler Günü ama acı bir Anneler Günü. Çok genç yaşta gittiler" diye konuştu.

'ANNELER GÜNÜ'NDE ANNESİZ KALDI'
Kazada ölen Sultan Karadağ'ın kızı Beyza Karadağ'ın kazadan yaralı olarak kurtulduğunu anlatan arkadaşı Ayla Karakılıç, Beyza'nın Anneler Günü'nde annesiz kaldığını söyledi. Ayla Karakılıç şunları söyledi:

"Sultan'la çocuklarımızdan dolayı arkadaştık. Şimdi ben bu durumu çocuğuma nasıl anlatacağım, bilemiyorum. Bizi de geziye davet etmişti ama gitmedik. Benim gelemeyeceğimi öğrenince kızımın gelmesi için ısrar etti hatta 'O zaman kızın gelsin, Beyza ile iyi vakit geçirirler' dedi. Ben çocuğumu göndermedim. İyi ki göndermemişim. Sultan'la her gün görüşüyorduk şimdi kızı Beyza yaralı. Kızı Anneler Günü'nde annesiz kaldı" dedi.

"AH OĞLUM SANA 'GİTME' DEDİM"
Kazada 23 kişiyle birlikte yaşamını yitiren midibüs şoförü Armağan Sertbaş'ın cenazesi Buca'nın Kaynaklar Köyü'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Cenaze töreninde Armağan Sertbaş'ın babası Şakir Sertbaş, yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durabildi. Oğlu için gözyaşı döken Şakir Sertbaş, "Oğluma 'gitme' dedim. 'Baba söz verdim, gitmeliyim' dedi. Normalde kendi aracı vardı. Arkadaşı rica etmiş, söz vermiş. Oğlum sözünün eriydi. Dağ gibi oğlum gitti. Biz onunla arkadaş gibiydik. Şimdi o arabaları ben ne yapayım. O çocuklar bana mı kaldı. 11 aylık bebeği ve 8 yaşında oğlu vardı. Ah oğlum sana gitme dedim. Oğlum, gittin oğlum" dedi.

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazıyla Armağan Sertbaş için helallik alındı. Daha sonra Armağan Sertbaş'ın cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

MUHTAR: CEP TELEFONUNDAN TUR DÜZENLİYORLAR
Buca'nın Yaylacık Mahallesi Muhtarı Necdet Demirel, bir gece kalmalı olarak planlanan kişi başı 150 TL'lik Akyaka gezisine eşinin de davet edildiğini ancak kendisinin "Geçen yıl gitmiştin, bu yıl gitme gerek yok" diyerek vazgeçirdiğini belirtti ve şunları söyledi:

"Geçen yıl yine aynı ekip tarafından aynı şekilde Akyaka turu düzenlendi. Yatılı değildi, günübirlik turdu. Eşim 60 TL vererek katılmıştı. Bu yıl adını yine yazmışlar, davet ettiler. Eşimi vazgeçirdim. Mahallede kadınlar yıllardır bu şekilde geziyor. Geçen hafta Bayındır Çiçek Festivali'ne gittiler, Tire Salı Pazarı'na gittiler. Bu turun denetimsiz olduğu yönünde benim de kulağıma dedikodular geliyordu ancak somut bir şikayet yoktu. Otobüs firmasının yazıhanesinin olmadığı, cep telefonu ile organize olunduğu yönünde bilgiler alıyorduk. Ancak kimseye 'Gitme' diyemezsin."

SAKAR GEÇİDİ'NE KARANFİL BIRAKTILAR
Anneler Günü'nden bir gün önce meydana gelen, 24 kişinin hayatını kaybettiği Türkiye'yi yasa boğan trafik kazasının ardından, Marmaris yolu üzerindeki Sakar Geçidi ziyaretçi akınına uğradı. Birçok kişi, önce midibüsün uçtuğu kaza yerini inceledi, ardından cep telefonlarıyla fotoğrafını çekti. Anneler Günü etkinlikleri için yola çıkan çoğu kadın ve çocuk 24 kişinin can verdiği feci kazada hayatını kaybedenler için kazanın olduğu yerde bulunan cep otoparkındaki duvarlara karanfiller bırakıldı.

Aydın Söke'den geldiğini söyleyen Rüştü Yalın, "Acı hepimizin acısı, Anneler Günü'nde bu kadar anneyi kaybetmek çok üzücü" dedi.

Kazayı duyunca çok üzüldüğünü söyleyen Saliha İbik ise "Gezmeye gidenlerin böyle kaza yaşaması beni derinden etkiledi. Ben de kardeşimi ve yeğenimi kazada kaybettim. Bodrum'dan gelirken, olay yerine bakmak istedim. Çok üzüldük, Anneler Günü böyle acıyla kutlanmaz. Böyle kazalarda aklıma kardeşim geliyor" diye gözyaşı döktü.

Motosiklet kullanan Musa Şahin ise "Feci kazada 24 canımız gitti. Çok üzüldük. Kaza yerini görmek için buraya geldim. Hayatını kaybedenler için karanfil bıraktım" dedi.

Bu arada kazanın yaşandığı yerden 1.5 kilometre ileride bulunan freni tutmayan araçlar için yapılan kaçış rampası da dikkat çekti. Midibüs şoförü Armağan Sertbaş'ın 1.5 kilometre daha ileriye kadar gidebilseydi, kaçış rampasına girip, kazanın önüne geçebileceği öğrenildi. (DHA,AA)

 
İTO'dan Çin'de dev ticaret işbirliği
 
Macron görevi Hollande'dan devraldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Boooking.com için kritik görüşme
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, booking.com'un Türkiye'de yasalara uygun ...
Liderler acının merkezinde
Marmaris’te 24 kişinin hayatına mal olan kazanın ardından cenazeler için ...
Konya'da yolcu otobüsü devrildi: 20 yaralı
Konya'da düğünden dönenleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu 20 kişi ...
 
İzmir'de faciadan dönüldü: Yürüyen merdivende can pazarı
İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, üst geçidin yürüyen merdivenlerinden çıktığı ...
İzmir'de dev fuhuş operasyonu: Onlarcası aranıyor!
İzmir ve Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki eş zamanlı operasyonda 14 kişi ...
Cinsiyet değiştirip 'Kaide'ci oldu, çatışmada öldürüldü
Ameliyatla erkek olduktan sonra Alime Ceyhan olan adını Yunus Emre Ceyhan ...
 
Eurovision 2017'nin kazananı belli oldu
Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bu yıl 62’ncisi düzenlenen Eurovision Şarkı ...
En acı Anneler Günü... İzmir ağladı, Türkiye ağladı...
İzmir'in Buca ilçesinden Anneler Günü etkinliği için Marmaris'e giden ...
Katliam gibi kazada ölen ve yaralananların kimlikleri açıklandı
İzmir'in Buca ilçesinden Anneler Günü etkinliği için Marmaris'e giden ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva