HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Ağustos 2015 Cuma - 10:46

İzmir’in ahşap iskeleleri ‘cezayla’ bitecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karataş ve Üçkuyular sahilinde geçmişte yer alan banyo, plaj ve iskelelerin yarattığı deniz ve kentli ilişkisi dikkate alınarak projelendirilen, farklı temada tasarlanan 5 ahşap iskelenin tamamlanması, sözleşmeye göre yaklaşık iki ay gecikti. Yapımcı firma sözleşmedeki süreye uymadığı için işi cezalı olarak tamamlayacak.

İzmir’in ahşap iskeleleri ‘cezayla’ bitecek!

Kent tarihinde yeri olan banyo ve ahşap iskelelerden yola çıkılarak, İzmirlileri denizle buluşturmak, denizle ilişkilerini güçlendirmek hedefiyle hazırlanan beş ahşap iskele projesinde gecikme yaşandı. Yüklenici firmayla (Yılmazlar İnşaat) sözleşmeye göre 19 Haziran'da bitmesi gereken iskeleler bu sürenin üzerinden yaklaşık 2 ay geçmesine karşın tamamlanamadı. Meydana gelen gecikmelerin yükleniciden kaynaklandığı durumlarda, yüklenicinin cezalı olarak taahhüt konusu işi tamamlaması söz konusu olduğu için, hakedişler üzerinden firma cezalı olarak iskeleleri tamamlayacak. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ahşap iskelelerin büyük oranda tamamlandığını, yüklenici firmanın elektrik malzemesi montajını henüz yapmadığı için son gecikmenin yaşandığını belirtti. Yetkililer, firmanın elektrik malzemesi ve buna bağlı ahşap iskele üzerindeki parçaların ağustos ayı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.


 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi kapsamında İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmek amacıyla Mustafa Kemal Sahil Bulvarı kıyısında, Karataş ve Üçkuyular arasında tasarlanan nostaljik iskeleleri yapmak için 2013 yılında Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden iskeleler için deniz üzeri kullanım izni istedi. Ancak bu izin 1 yılı aşan sürecin sonunda 2014 yılı sonunda verildi. Ahşap iskelelerin yapımı için Kasım 2014'te ihale yapıldı. İhaleyi kazanan firma 1 milyon 773 bin 995 bin TL bedelle iskelelerin yapımına yılbaşında başladı.
 
Projeye göre beş metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğundaki iskelelerden biri Göztepe sahili, ikisi Karataş-Karantina bölesi ve ikisi ise Susuzdede önüne yapıldı. Yüklenici firma önce deniz dibine çelik borudan kazıklar çaktı. Üzerine ise çelik karkastan iskele oluşturuldu. İskelenin yüzeyine ise ahşap kaplama montaj gerçekleşti. Beş iskele beş ayrı temada düzenlendi. Bunlardan biri kayık küreği şeklinde yapıldı. İskele üzerindeki banklarda oturanlar bir kayık veya teknede olma hissi yaşayacak. Diğer iskelelerde ise deniz feneri, yelkenli, ağaç ve begonvil teması işlendi. (dha)
 

 
AK Parti’de Urla krizi Ankara’da çözüldü
 
Koalisyon görüşmelerine damga vuran 'ihanet' sözü!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
20 Ağustos 2015 Perşembe 08:36

Sayın Aziz Kocaoğlu, kıyı şeridinde İzmirin en büyük sahiline sahip Çiğli'nin kordonu ve vapur iskelesi neden yok acaba? Sen yıllardır Çiğli'ye tek çivi çaktınmı eften püften işlerden başka? Şehir mavişehirde bitmiyor. İstifanı bekliyoruz Aziz Kocaoğlu. İstifa et !!!

Yorumu oyla      11      5  
14 Ağustos 2015 Cuma 20:37

Seçimlerden önce Karabağlar' da inşaatlar 3 ay içinde başlanacak denmişti. Hani?

Yorumu oyla      15      6  
14 Ağustos 2015 Cuma 18:45

Işte chp Belediyesi. AKP öyle mi ? Bakınız Sabuncubeli Tüneli 😁😀😂

Yorumu oyla      15      10  
cya 14 Ağustos 2015 Cuma 16:59

İzmir Büyükşehir Belediyesine iş yapan müteahhitler bunu hep yapıyorlar. Taahhütlerini ihale dokümanında öngörülen sürede bitirmiyorlar(ÖRNEK:Hatay kaldırımları,Birinci kordon dalgalı kaldırımlar,Balçova üst geçitleri,vb) Tabi bunun en büyük nedeni Belediyenin iş bilmez bürokratları. Halbuki gerek 4734 sayılı Kanun gerekse 4735 sayılı Kanunda işin süresinde bitirilmemesi ve şartnamelere uygun yapılmaması hallerinde 20 gün içerisinde işin tamamlanması konusunda ihtar sonra tamamlanmadığı takdirde sözleşme fesih işlemi uygulanır.Firmanın teminatı gelir kaydedilir ve o firmaya kamu ihalelerinden yasaklama (en az 1 yıl) kararı için ilgili Bakanlığa(İç İşleri Bakanlığı)yazı yazılır.Bir kez bu ceza uygulansın bakalım Belediyede geciktirmeyi adet haline getiren firmalar bir daha işlerini geçıktirirler mi ve de bu durum diğer firmalara da örnek olur

Yorumu oyla      24      7  
14 Ağustos 2015 Cuma 16:32

Balılçılara yeni mekan

Yorumu oyla      21      6  
ec 14 Ağustos 2015 Cuma 15:43

Balıkçılardan kentliye yer kalırsa bütünleşiriz ama hiç sanmıyorum. Cezai işlem uygulanmaz, takip ve kontrol edilmezse öylesine bir iş olarak kalacaktır.

Yorumu oyla      23      7  
secret 14 Ağustos 2015 Cuma 12:31

Ya kalitesi?

Yorumu oyla      29      10  
ÖNDER BATURLAR 14 Ağustos 2015 Cuma 11:56

Bitirse ne olur bitirmese ne olur bittikten sonra hiç bir yer kontrol edilmiyor kendi haline bırakılıyor,üçkuyular meydan da pazaryeri ve mehmetçik bulvarı çıkışlarına yapılan oturma grupları şimdiden kırılmaya başladı,üstleride açık güneşten korumuyor.

Yorumu oyla      28      7  
14 Ağustos 2015 Cuma 11:01

Hangi iş süresinde bitti ki?

Yorumu oyla      32      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgecan Kadın Danışma Merkezi’nde yoğun mesai
Kadına yönelik şiddet başta olmak üzere farklı sosyal kesimlerden gelen ...
Konak'tan çağrı: Giymediklerinizi atmayın, bağışlayın
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta her yıl yaklaşık 5 bin ihtiyaç sahibi ...
Bornova'nın yeni stadı yeşillendi!
Bornova Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapımını ...
 
İzmir'de 140 kilometrelik gönül köprüsü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gönüllü Takımı, bu kez kent merkezine ...
Karşıyaka’da belediye-Kızılay işbirliği: Tepeden tırnağa…
Karşıyaka Belediyesi, dar gelirli ailelerin giysi ihtiyaçlarını karşılamak ...
Başkan Batur’un torun sevinci
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur 2’nci Kez torun sevinci yaşadı.
 
Torbalı’yı karıştıran satış… CHP’den sert tepki: Peşkeş!
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in kardeşi Yavuz Görmez’in ...
Bergama’da ‘tarihi’ açılış: Etnografya Müzesi ve Anı Evi
Ülke genelinde kütüphaneler açan yazar Recai Şeyhoğlu'nun İzmir'in Bergama ...
Başkan Atila’dan Kaymakam Gündoğan’a hoş geldin ziyareti
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yeni görevine başlayan Bornova Kaymakamı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva