HABERLER>GÜNCEL
7 Şubat 2017 Salı - 10:01

İzmir’in 2 mahallesinde toprak kayması paniği: O anlar kamerada!

Ali Fuat Cebesoy Mahallesi’nde inşaat firmalarının toprak aldığı tepeden kopan parçalar vatandaşların yüreğini ağzına getirdi. Benzer bir durum da Bozyaka Mahallesi’nde yaşandı. Taşınan toprak, yağmur sularıyla beraber bir sokağı tamamen kapattı.

İzmir’in 2 mahallesinde toprak kayması paniği: O anlar kamerada!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Karabağlar’ın Yeşilyurt Semti’nde inşaat şirketlerinin önce toprak aldığı sonrasında da temel attığı bir bölgede heyelan riski oluştu.

Ali Fuat Cebesoy Mahallesi’nde 9510 Sokak’taki apartman sakinleri facia olma ihtimalinden dolayı tedirginlik yaşamaya başladı. İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bulunduğu bölgedeki yapay bir tepede beliren tehlike vatandaşları isyan ettirdi.

Geçmiş dönemde araziden önce toprak alındı daha sonra da inşaat çalışması yapıldı. İnşaat sırasında yerin altında su kaynaması sebebiyle kayma olduğunu fark eden müteahhit firma temel attıktan sonra işi yarıda bıraktı. Firma yetkililerinin inşaata yaz mevsiminde devam edileceğini belirttikleri öğrenildi.



Bölge halkı alanın bir dönem Yeşilyurt'un topraklarının döküldüğü yer olduğunu ifade ederek, inşaatlar yapılırken temelden çıkan toprakların buraya döküldüğü söyledi. 

BOZYAKA MAHALLESİ’NDE DE SOKAK KAPANDI!
Öte yandan ilçedeki Bozyaka Mahallesi 3078 Sokak’ta da benzer bir durum yaşandı. Bir inşaat firması başka bir alandaki çalışmasında temel attığı sırada çıkardığı toprağı getirip bölgeye dökünce vatandaşlar sıkıntı yaşadı. Taşımayla yerleştirilen toprak düşen yağmurların ardından kayma yapınca mahalle sakinleri yolu kullanmakta zorluk çekerken zemine demirden yapay yürüme yolu yapıldı. Hatta bazı evlerin kapılarına kadar gelen çamurdan dolayı vatandaşlar evlerine girip çıkmakta sıkıntı yaşadı.  Mahalle sakinleri duruma isyan etti.


BELEDİYEDEN İKİ MAHALLE İÇİN AÇIKLAMA!
Karabağlar Belediyesi iki mahalle için de gerekli müdahalelerin yapıldığını bildiren bir açıklama yayınladı.
Buna göre; Ali Fuat Cebesoy Mahallesi’ndeki bölgeye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından istinat duvarı için ruhsat düzenlendiği fakat müteahhit değişikliği sebebiyle taş duvar ruhsatının tanzim edildiği belirtildi. Daha sonra sözlü şikayet sebebiyle de parsel güvenliğinin sağlanmadığı tespit edildiği, müteahhit firma, yapı denetim şirketi ve şantiye şefine İmar Kanunu’nun 34 ve 40’ıncı maddelerine göre tebligatın gönderildiği ifade edildi. Sürecin devam ettiği belirtilirken mahsurların giderilmemesi halinde encümene sevk işleminin başlayacağı öğrenildi.

Belediye, Bozyaka Mahallesi’nde sokağın kapanmasıyla ilgili ise, binaların Zabıta Müdürlüğü ekiplerince tahliye edilip mühürlendiğini belirtti.  Çevredeki binaların tehlikeye girmesinden dolayı müteahhit, şantiye şefi ve yapı denetim şirketine gerekli önemlerin alınması için tebligat gönderildiği ifade edildi.  Müteahhit firmanın ise olumsuzlukları 3 gün içinde gidereceğini belirttiği öğrenildi.  Daha sonra olumsuz durum giderilmeyince belediyenin para cezası keserek olumsuz durumların giderilmesine karar verdiği belirtildi.  Daha sonra müteahhit firmaya 10 gün süre verildiği ve firmanın ek süre istediği belirtildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri alt yapı çalışmaları için duruma müdahale ederek sorunun 3-4 güne biteceğini ilçe belediyesine bildirirken yol yapımının ise firma tarafından yapılacağı öğrenildi. Eğer firma yol çalışmasını yapmazsa devreye Karabağlar Belediyesi’nin gireceği ve eksikliklerin giderileceği açıklandı. Fakat daha sonra masrafların müteahhit firmadan tahsil edileceği ifade edildi.  

 
Pekdaş’tan öğrencilere ilk gün sürprizi
 
CHP’li Bakan’dan havalimanı çıkışı: O görüşmeyi hatırlattı ve sordu…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Katil alkışlarla cezaevine gönderildi!
Adliye önünde toplanan yakınları Saral zırhlı araca bindirilirken ve adliyeden ...
30 ilde dev FETÖ operasyonu!
Konya merkezli 30 ilde FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları öne sürülen, ...
Barış Kartalı'na sabotaj şüphesi!
15 Temmuz'dan sonra görevine geri dönen Pilot Kurmay Albay Yaşar Kadıoğlu’nun ...
 
Fırat Kalkanı'nda 21 DEAŞ'lı etkisiz hale getirildi
Suriye'nin kuzeyindeki 203 DAEŞ hedefi ateş altına alınırken, çatışma ...
MİT, Emniyet ve Jandarma'dan büyük operasyon!
Tunceli Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı’nın düzenlediği ...
Gri listedeki terörist yakalandı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda ...
 
Darbeci binbaşı FETÖ’cü öğretmenin evinde gizlenmiş!
İzmir'de, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından firar edip saklandığı Tire ...
Hakkari'de hava destekli terör operasyonu
Hakkari'de terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan hava destekli operasyonda ...
AK Parti'yi işgal girişimi davasında ilk duruşma raporu
FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında AK Parti İstanbul ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva