HABERLER>YAŞAM
8 Mart 2018 Perşembe - 13:53

İzmir İl Milli Eğitim'de 'özel' 8 Mart

İzmir il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen kadınlar günü kutlamasında özel eğitim öğrencilerinin el emekleri ile yapmış oldukları çiçekler kadınlar günü münasebetiyle milli eğitim müdürlüğünde çalışan kadın personele dağıtıldı

İzmir İl Milli Eğitim de  özel  8 Mart

İzmir il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen kadınlar günü kutlamasında özel eğitim öğrencilerinin el emekleri ile yapmış oldukları çiçekler kadınlar günü münasebetiyle milli eğitim müdürlüğünde çalışan kadın personele dağıtıldı.

Karabağlar Şehit Lütfü Gülşen Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri, müdür yardımcısı Gülfidan Uğur eşliğinde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ederek İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ile birlikte kadın personelin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladılar.

Kendi elleriyle yaptıkları taş çiçekleri kadın personele sunan otizmli ve orta düzeyde zihinsel engelli öğrencilerin heyecanları yüzlerinden okunuyordu. Renkli anlara sahne olan ziyarette duygularını paylaşan özel eğitim öğrencisi Zekiye Şevval Zeyrek  “15 gün boyunca ben ve arkadaşlarım bu çiçekleri sizler için hazırladık.” dedi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarından Seher Özmen Emir “Aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımız, iş hayatındaki başarıları kadar yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunuyorlar. İlimizde kadınlarımız hayatın pek çok alanında aktif olarak yer almaktadır. Birlik ve beraberlik içinde başlayacağımız ve sürdüreceğimiz her işte başarılı olacağımız aşikârdır.” diyerek tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili duygularını paylaşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelinden Zerrin Türkşen ise “Kadınlar, bugün yaşadıkları ülkenin geleceğinin inşa edilmesinde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde kadınlarımızın sahip oldukları haklarla güçlenmeleri, toplumun da güçlenmesinin temel unsurlarından biridir.” dedi.

Her konuya hassasiyetle yaklaşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “Toplumun mayası olan kadınları yalnızca bir günde hatırlamak elbette ki yeterli olmayacaktır. Medeniyetimiz ve kültürümüzdeki yeri tartışmasız son derece kıymetli olan kadınlarımız, tarihimiz boyunca yapmış oldukları fedakârlıklarla her daim örnek olmuştur. Türk kültür ve medeniyetinin inşasında erkeğiyle ortak rol oynayan Türk kadını, devlet yönetiminden eğitime, kültürden sosyal hayata kadar her alanda söz sahibidir. Tarih boyunca kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçıları olarak bizler kız çocuklarımızın eğitim imkânlarından eşit ölçüde yararlanması için yapılan her türlü çalışmaya destek veriyoruz.” diyerek ilimizde ve ülkemizde kamu hayatında, özel sektörde, sivil toplum örgütlerinde kadınları aktif olarak görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yahşi, “Vatan uğrunda birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde Şerife Bacıların, Kara Fatmaların torunları olan  Türk kadınları o gün olduğu gibi,  bugün de  aynı azim ve kararlılıktadır. Hepsine huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu vesileyle; ilimizi ve ülkemizi kadını ve erkeğiyle aydınlık yarınlara taşıyacak bir toplumsal duyarlılık ve bilincin oluşması temennisiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.” dedi.

Yahşi ayrıca eğitimin gözbebeği olan öğrencilerimizin el emeği göz nuru çalışmaları ile kadınlar gününü kutluyor olmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getirerek özel eğitim öğrencilerimizin yapmış olduğu bu çalışma ile çalışan bayan personelimizin kadınlar gününü kutlamak istedik. Öğrencilerimize ve öğrencilerimize üretmeyi öğreten öğretmenlerimize de teşekkür ederim” dedi.

 
Irak'a sınırötesi operasyon sinyali!
 
CHP Gaziemir'in kadınlarından anlamlı 8 Mart videosu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli 2 çocuk annesi erkek ustalara taş çıkarıyor!
Çeşme ilçesinde 2 çocuk annesi Huriye Kıykaç, eşi Necmi Kıykaç ile birlikte ...
Whatsapp'ta kullanıcıları sevindirecek özellik!
WhatsApp mesaj silme süresini uzatıyor. Yanlışlıkla atılan veya atıldıktan ...
Hanzade ÜNUZ sordu, Armağan PORTAKAL yanıtladı... Düşünüyorum, öyleyse yaparım...
Hanzade ÜNUZ sordu, Armağan PORTAKAL yanıtladı... Düşünüyorum, öyleyse yaparım...
 
İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?
Yağışlı ve rüzgarlı havanın etkisi altında olan İzmir'de yağışlar devam ...
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir boşanmada nasıl Türkiye şampiyonu oldu?
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir boşanmada nasıl Türkiye şampiyonu oldu?
75'lik avukat stajının bitmesini bekliyor
Maddi zorluklar nedeniyle eğitimi yarıda kalan, öğrenci affıyla geri dönerek ...
 
Dikkat! İzmir için lodos ve fırtına uyarısı
İzmir Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada gün içinde kuvvetli rüzgar ...
İzmir'deki o caddede göz gözü görmüyor!
Konak İlçesi  Güzelyalı semtinde vatandaşlar yolda kalkan tozdan dolayı ...
İzmir'de hafta sonu planı yapanlar dikkat!
İzmir'de etkili olan yağışlı hava, hafta sonu da etkisini sürdürecek. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva