HABERLER>GÜNCEL
9 Şubat 2019 Cumartesi - 11:59

İzmir Ekonomi Üniversitesi 'Çocuk Gibi Bak' projesi ile... Amerika’da birinci oldular

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri birçok ülkeden 53 projenin katıldığı P2P: Facebook Global Üniversiteler Arası Dijital İletişim Yarışması’na, ülkelerinden göç eden çocukların maruz kaldığı nefret söylemine karşı hayata geçirdikleri 'Çocuk Gibi Bak' projesi ile birinci oldu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi  Çocuk Gibi Bak  projesi ile... Amerika’da birinci oldular

İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde 3 ve 4'üncü sınıflarda okuyan 19 öğrenci, birçok ülkeden 53 projenin katıldığı P2P: Facebook Global Üniversiteler Arası Dijital İletişim Yarışması’nda, eylül ayından beri yürüttükleri, ülkelerinden göç eden çocukların maruz kaldığı nefret söylemini değiştirmeyi amaçlayan 'Çocuk Gibi Bak' projesi ile birincilik kazandı. Sosyal sorumluluk projesini dijital iletişim ile birleştiren öğrenciler, proje kapsamında mülteci çocuklarla vakit geçirip, sosyal aktivitelerle hayatlarına dokunarak pozitif bir algı yaratmak amacıyla, kurdukları site ve sosyal medya üzerinden nefret söylemine karşı fotoğraf ve video paylaşımları yaptı. Hala devam eden projenin kısmen de olsa hedefine ulaştığını söyleyen öğrencilere, danışman öğretmen olarak İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selin Türkel eşlik etti. Amerika’ya Washington D.C.’ye final sunumu için giden İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Uzunoğlu, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selin Türkel, öğrenciler Melis Nur Demirkol, Görkem Güllü, Ece Lara Alanyalı, Bülent Kalaycı ve Elif Tanınmış, birincilik ödülünü alarak geri döndü. Öğrenciler, Erasmus+ Yapılandırılmış Diyalog kapsamında hibe almaya hak kazanan proje çerçevesinde, Mayıs ayında bir hafta sürecek etkinliklerle yurt dışından gelecek öğrencilerle birlikte mülteci sorunu ile ilgili karar vericilere yönelik bir çalıştay yürütmeyi amaçlıyor.

PROJE, NEFRET SÖYLEMİNİ ORTADAN KALDIRMAYI AMAÇLADI
İEÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Uzunoğlu, fakülte olarak önceliklerinin, öğrencilerin entelektüel bilgi altyapılarının ve mesleki bilgilerinin en üst seviyede olması olduğunu belirtti. Prof. Dr. Uzunoğlu, "Ancak bir üniversite eğitiminin sadece bununla sınırlı olduğunu düşünmüyorum. Dolayısıyla öğrencilerimizin toplumsal ve sosyal konulara duyarlı olması bizim için çok önemli. Günümüzde sadece Türkiye’de değil, aslında bütün dünyada bugün çok önemli bir konu olan mülteci sorununda öğrencilerimizin çocuklara odaklanarak bir hareket başlatmasını istedik. Bu çocuklar oldukça masum, onlara karşı bu yanlış önyargıların, nefret söyleminin ortadan kalkması, bu projenin en büyük amacı. Biz burada iletişim dersleri kapsamında bir kampanyanın nasıl yürütüldüğünü gördük, ama bu proje bize bir kampanya ile doğru bir iş yaptığınızda, doğru iletişim kurduğunuzda, doğru mesaj verdiğinizde sesinizin ne kadar yüksek çıkabileceğinin somut bir örneği oldu. Dünya çapında bir başarı elde ettik, Washington’a gittiğimizde bu gururu derinden yaşadık. Öğrencilerimizin uluslararası bir platformda kendi inandıkları projeyi sunarken yaşadıkları profesyonel deneyim, bizlere büyük bir mutluluk verdi" diye konuştu.

İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve proje danışmanı Doç. Dr. Selin Türkel ise projenin Erasmus+ Yapılandırılmış Diyalog kapsamında Türkiye'den onlarca başvuru arasında hibe almaya hak kazanan dört proje içine girdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Proje içerisinde farkındalık yaratmak amacıyla çocuklarla beraber fotoğraf, kurabiye yapımı gibi atölyeler düzenlendi. Belli sivil toplum kuruluşları ile farklı üniversitelerde mülteci sorununa ilişkin doğru olduğu sanılan yanlışlara dair sunumlar yapıldı. Gerek sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla, gerek birebir iletişimle bu doğruların yayılması sağlandı. Gençler, mülteci çocuklarla kurduğu etkileşimle onların da bir çocuk olduğunu, kardeşinden, kuzeninden farklı olmadığını, bu ülke için iyi şeyler yapmaya çalıştığını görüyor. Gençlerimiz mülteci çocuklarla beraber fotoğraf çektiler, resim yaptılar, hayal dünyalarını yansıttılar, spor yarışmalarına gittiler. Sporun ve sanatın gücü ile beraber, birlikte iyi zamanlar geçirdiler. Sosyal medya hesaplarından insanları çocukluğuna götürüp, onlara aslında çocukluğun evrensel bir dönem olduğunu göstermiş olduk. Yaptığımız araştırmalar gösterdi ki; yaptığımız etkinliklerle yüzde 35 civarlarında bir bilinirlik sağladık. Projenin devamında Mayıs ayında yurt dışından üniversitelerin de katılımı ile hedef kitlenin karar vericiler olduğu bir çalıştay gerçekleştireceğiz. Sivil toplum kuruluşları, yerel yönetim, milletvekilleri gibi karar vericilerle birlikte, mülteci konusunda dünyada ve Türkiye’de yaşanan sorunlara dikkat çekip, politika yapım sürecine etkide bulunmayı hedefleyeceğiz."

'ONLARA ÇOCUK GİBİ BAKMAYI ÖĞRENDİK'
İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü son sınıf öğrencisi Elif Tanınmış (22) ise şunları söyledi:

"Projeye başlarken mülteci çocuklara karşı tutumum şu anki ile aynı değildi. Ne zaman ki çocuklarla bir şeyler paylaşabildik, bakış açım o zaman değişti. Bir tanesi bana ‘Neden bizi bu kadar önemsiyorsunuz ki’ diye sordu ve ben o an onun gerçekten çocuk olduğunun farkına vardım. Bu benim için çok duygusal bir andı. Biz etrafımızdaki bütün çocuklara çocuk gibi bakıyoruz, onlarla çocuk gibi ilgileniyoruz, onların masum olduğuna inanıyoruz. Mülteci çocukların da etrafımızdaki çocuklardan hiçbir farkı yok. Onların da bizim ilgimize ihtiyaçları var. Biz onlara iyi bir şey gösterdiğimiz zaman, onlar da büyüdüklerinde iyi birer insan olacaklar." (DHA)

 
DP’den Muğla Büyükşehir adayı olacak iddiası!
 
Türkiye ile Azerbaycan arasında askeri iş birliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de iğrenç iddia: Bu nasıl baba?
İzmir'de, 17 yaşındaki kızı G.A.'ya cinsel istismarda bulunmakla suçlanan ...
Kaçak göçmen operasyonu: 8 kişi tutuklandı!
İzmir ve Konya'da düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda gözaltına ...
TARİŞ'te işten çıkartılan işçilere, sendika desteği
İzmir Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan TARİŞ fabrikasında işten ...
 
Yeni kimlik kartlarıyla ATM'lerden para çekilebilecek
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin yeni projesiyle dijital kimlik ...
İzmir'de feci kaza: 2 yaralı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde meydana gelen trafik kazasında baba ve oğul yaralandı. 
Mehmet KARABEL yazdı… CHP’yi uzaktan sevmek aşkların en güzeli mi?
Mehmet KARABEL yazdı… CHP’yi uzaktan sevmek aşkların en güzeli mi?
 
 Çöken binada ölü sayısı 16'ya yükseldi
İstanbul Kartal'da geçtiğimiz çarşamba çöken binanın enkazında kurtarma ...
İzmir'in ünlü doktorundan acı haber
Bir süredir kanser tedavisi gören ve bu hafta içinde hastaneye kaldırılan ...
O faciada yaşamını yitirenlerin sayısı 15 oldu!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kartal'da çöken 8 katlı bina enkazından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva