HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ekim 2020 Cumartesi - 12:19

İzmir'e yılbaşı pazarı müjdesi: Bıçakçı Han'a hayat öpücüğü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin satın aldığı Yıldız Sineması ve Bıçakçı Han için düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Soyer, bölgede ilk olarak yılbaşı kurulacağının müjdesini verdi.

İzmir e yılbaşı pazarı müjdesi: Bıçakçı Han a hayat öpücüğü!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin sosyal ve kültürel yaşamına  yeniden kazandırılmak adına satın aldığı Yıldız Sineması ve Bıçakçı Han'ı için basın toplantısı düzenledi. Toplantıya ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı, Belediye Başkanları, İzmir Milletvekilleri, CHP Parti Meclisi üyeleri ve İlçe Başkanları da katıldı. Basın toplantısının açılışında İzmir ve Basmane hakkında video gösterimi gerçekleştirildi.

Basın toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yıldız Sineması ile Bıçakçı Han'da Yılbaşı Pazarı kurulacağını müjdelerken, elektrik fabrikası ile ilgili de sitemde bulundu. Toplantıda konuşma yapan bir diğer isim CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ise elektrik fabrikası kararı için iktidarı sert bir dille eleştirdi

YILBAŞI PAZARI İLE AÇILACAK
Alanın tapusunun yeni alındığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bıçakçı Han'ın kullanımı için geniş çaplı anket düzenleyeceklerini söyledi. Soyer, "Bugün içim içime sığmıyor dedikleri haldeyim. Bu mekanın İzmirlilerin gönlünde çok derin anlamı vardır… Yıldız Sineması İzmir'in sembollerinden biridir. Bu yapıyı korumak ve geçmişe taşımak, çok heyecan verici. Burası sihirbaz gösterilerine, güreşlere, operalara kadar bir çok etkinliğe ev sahipliği yapmış bir alan. 1950'den önce açık hava sinemasıyken sonrasında üstü kapatılmış. Bıçakçı hanı ise kervanların geçişinde kullanılan bir yapı olmuş. Biz bu iki yapıyı İzmirliler ile buluşturacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.Toplamda 4.5 dönüm kapalı kullanım alanı olan bir bölge. Burayı performans sanatları için kullanmaya devam edeceğiz. Sinema, tiyatro, sahne gösterileri için kullanmaya devam edeceğiz. Alana bir sinema müzesini mutlaka yapacağız. Eski sahipleri çok güzel korumuş ve baktıkları ürünler var. Bıçakçı Han'ı 2 ay içinde açacağız. Hatta ilk açılışında yılbaşı pazarı ile açmayı planlıyoruz. Bunun için de geniş çaplı bir anket düzenleyip 'ne için kullanılmasını istiyorsunuz' diye İzmirlilere soracağız. Basmane Garı'nın yanındayız. Buradan itibaren Suriyeli'lerin olduğu ve kent yoksullarının yaşadığı bir bölge. Burası çok güzel bir buluşma alanı olacak. Tapusunu geçen hafta aldık. Tabi elektrik fabrikasının tapusunu da burada göstermeyi çok isterdik 1.5 yıldır bekliyoruz onu da. Öncelikle Orhan Beşikçi'ye teşekkür etmek istiyorum kendisi bu mekanı gün ışığına çıkartan oldu. Mekanın sahibi Yüksel Bey'e de çok teşekkür ediyorum. Bu mekanı uzun yıllar koruyabilmek çok ciddi bir saygı gerektiriyor. İzmir adına size minnettarız. İyi ki korumuşsunuz ve plaza dikilmesine izin vermemişsiniz. Biz bu alanı 2 yıl içerisinde tamamlayacağız ve kullanıma açacağız" dedi.

ELEKTRİK FABRİKASININ COŞKUSU YAŞIYOR OLABİLİRDİK
CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke satışı tartışmalara neden olan 'Elektrik Fabrikası' ile ilgili net konuşuntu. İkinci Yüzyıl'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarın bu tür alanların halka kazandırılacağını söyleyen Böke, iktidarın yıkıcı politikasından ziyade kendilerinin yapıcı olduğunu belirtti. Böke "Yıldız Sineması ve Bıçakçı Han'ın kente kazandırılması için atılan adımın tüm İzmirlilere hayırlı olmasını diliyoruz. Bu tutum aslında Türkiye'nin özeti gibi. Bir yanda rantı kullanan bir iktidar varken diğer yandan gelecek vizyonunu hayata geçiren bir CHP var. İktidar büyük karalılıkla kamunun yararını kendine harcamayı seçerken, CHP bu yararı halk için kullanmayı seçiyor. Bugünkü buluşmamamızın tamda yaşıyor olduğumuz şeyi anlattığını, daha da önemlisi geçmişin mirasını yok etmeyi hedefleyen bir iktidarın aksine geçmişi koruyan bir siyasi anlayışı da görüyoruz.  Değerli başkanımızın söylediği gibi elektrik fabrikasının açılışını yapıyor olabilirdik bugün. Esasında bugün bir ihale ile alınmış olan yani bir ihale ile kazanılmış olan elektrik fabrikasını yeniden halka kazandırmanın ilk adımlarının coşkusunda yaşıyor olabilirdik. Paylaşamıyor olmamızın nedeni, merkezi iktidarın kendi iktidarı uğruna yerel ile birlikte çalışmak yerine, yerelleri yok etmeyi seçtiği için  bugün maalesef elektrik fabrikasının açılışı yapamıyoruz. Ancak bugün yaptığımız bu açılış bir gün günü geldiğinde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında yeni 'İkinci Yüzyıl'ın' adımları atıldığında, o fabrikayı yeniden halka kazandıracağımızın güvencesini de yaşıyoruz.  Biz yerel merkez dengesinin sağlıklı kurulduğu, merkezin yerele mani olmaktan ziyade yerelin çıkarını korumayı amaçladığı yeni bir ekonomik düzenin adımlarını atacağız. Biz hep birlikte hazırız" ifadelerini kullandı.
 

 
İzmirli Özcan Kırdı Usta’ya veda... Antika radyoların sesi sustu!
 
İnciraltı toprak sahiplerinden o karara tepki: Gökdelen yapılırken neredeydiniz?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zahmet olacak ama ... 3 Ekim 2020 Cumartesi 14:18

Bu caddeye dönüşüm lazım diyeceğim ama kim yapacak. Şehrin ortası, merkezi yeri bildiğin Hindistan görünümünde ama belediyenin umurunda değil.

Yorumu oyla      5      4  
Komedi 3 Ekim 2020 Cumartesi 13:16

Sanırım "dünya şehri" olmak için şehrin geri kalmış yerlerine pazar açacağız.

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'dan Azerbaycan'a destek
Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarını işgali ve yaptığı sivil katliamlar, ...
Bayraklı'da 2 bin 648 aileye gıda yardımı
Bayraklı Belediyesi’nin, Gıda Kurtarma Derneği ve Fazla Gıda Anonim Şirketi ...
Büyükşehir'den uzaktan eğitime destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi nedeniyle uzaktan eğitim gören çocuklara ...
 
Cumhuriyet Semt Evleri’nde kurslar başlıyor
Gaziemir Belediyesi’nin kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha aktif ...
Kemalpaşa Caddesi yenileniyor
İzmir'in ana arterlerinden Bornova Altındağ bölgesindeki Kemalpaşa Caddesi ...
Başkan İduğ'a okçuluk eğitimi
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir Okçuluk Spor Kulübü Derneği ...
 
İzmir Doğal Yaşam Parkı yeniden ziyarete açılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli Sasalı’daki Doğal Yaşam Parkı'nı 5 Ekim ...
Kemalpaşa'da 'çözüm masası' uygulaması başladı
Kemalpaşa Belediyesi, vatandaşla iletişimi daha hızlı kurabilmek, sorunlara ...
Karabağlar'da görüntü kirliliğine geçit yok
Karabağlar Belediyesi, ilçede yasaklı yerlere asılan ve görüntü kirliliği ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva