HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Ekim 2018 Pazar - 08:37

İzmir’e 3 milyarlık fuar dopingi!

Başkan Kocaoğlu döneminde kente kazandırılan önemli projelerden biri olan Fuar İzmir, Türkiye'nin en büyük ve en modern fuarcılık tesisi olarak kent ekonomisine çok ciddi katkı sağlıyor.

İzmir’e 3 milyarlık fuar dopingi!

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, İzmir'in kalkınma hedefleri açısından fuarcılık sektörünün önemini neredeyse bir asır öncesinden görerek dile getirdiği "Bu şehirde fuarlar kurun, sergiler açın" talimatı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin imzasını taşıyan bu dev tesisle yerine getirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun vizyon projeleri arasında yer alan Türkiye'nin en nitelikli fuar kompleksi Fuar İzmir, 25 Mart 2015 tarihinde hizmete açıldı. 120 bin metrekare açık ve kapalı sergi alanı olmak üzere toplam 330 bin metrekare alana yayılan, 2 bin 500 araçlık otopark kapasitesine sahip Fuar İzmir, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gurur abidesi, Türkiye'nin ise en büyüğü oldu.

İZMİR EKONOMİSİNE DOPİNG
Başkan Aziz Kocaoğlu, göreve geldiği ilk günlerden itibaren hayalini kurduğu kentin yeni fuarcılık tesisi için uzun ve zorlu süreçleri aşmak zorunda kaldı. Yer seçiminden arazinin kamulaştırılmasına, projenin tespitinden ihale aşamasına kadar tüm sorunları çözebilmek için geceli gündüzlü mesai harcayan Başkan Kocaoğlu'nun çabalarıyla 2 Mart 2013 tarihinde Fuar İzmir'in temeli atıldı. 2 yıllık inşaat sürecinin ardından Kültürpark içinde kısıtlı alanlara sıkışan ve büyüme potansiyelini değerlendiremeyen sektörel fuarlar için yeni bir dönemin kapıları açıldı.

3 MİLYARI AŞTI
Fuar İzmir'in inşa edilmesi, kentin fuarcılıktaki gelişimine adeta doping etkisi yaptı. Büyükşehir Belediyesi'nin tamamen kendi kaynaklarını kullanarak 600 milyon lira maliyetle hayata geçirdiği Fuar İzmir yatırımı sayesinde en önemli fuarların katılımcı sayıları katlanarak arttı. Olivtech&Ekoloji, Shoexpo, Travel Turkey, IF Wedding Fashion ve Marble gibi önemli fuarların katılımcı ve ziyaretçi sayılarında rekor artışlar  yaşandı. İmalatçılardan ihracatçılara, taksicilerden otel ve restoranlara kadar farklı sektörler, fuar dönemlerinde kazançlarını ciddi oranda artırdı. İzmir’de düzenlenen fuarların kente yıllık katkısı 3 milyar lirayı aştı.

MODANIN KALBİ İZMİR'DE ATTI
Fuar İzmir, geçtiğimiz hafta eş zamanlı olarak 44. Shoexpo – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı ile Fashion Prime – 2. Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı’na ev sahipliği yaptı. Ayakkabı ve çanta sektöründeki son gelişmeler, yenilikler, tasarımlar ve modelleri görme olanağını sunan Shoexpo’da İzmir başta olmak üzere İstanbul, Konya, Manisa ve Hatay’dan 103 firma stant açtı. İZFAŞ tarafından oluşturulan “Alım Heyeti” programı ile fuara bu yıl 36 ülkeden yabancı alıcı geldi. Fashion Prime – 2. Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı’na ise toplam 107 firma katıldı.

 
Engelsizmir en güzel filmi seçti!
 
Suudi Arabistan: Olay topraklarımızda gerçekleşti
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
22 Ekim 2018 Pazartesi 15:51

Tarım arazisi betonlaştırılmış. Bu fuar Çiğli'de yapılabilirdi. Üstelik denize sıfır ilçe olduğu içinde yat limanı ile fuarda sergilenecek ürünler çok kolaylıkla Çiğli Fuarına getirilebilirdi. Yol geçmez kervan geçmez denize çok uzak bölge üstelik fuar ürünlerinin nakliyesi problem. Buraya neden fuar kurulmuş anlayamadım.

Yorumu oyla      9      5  
volkan nicolas 21 Ekim 2018 Pazar 17:00

bu sayfayı ıyıce okuyup anlayın beynı kıt olanlar!! 3 mılyar ne katkısı diye soran zavallılar..fuara gelen otelde kalıyo kordonda balık rakı yapıyo demi burda kımler çalışıyor? fransızlarmı? işte izmire kdv si katkısı bu bu fuarın

Yorumu oyla      15      5  
Gürkan 21 Ekim 2018 Pazar 14:20

"İthal" etmek varken üreticiyi her türlü desteklemek çok gereksiz. Fuarmış, sözleşmeli üretimmiş boş işler. Bakın Ankara Belediyesi fuar alanı yerine 450 milyon doları robotlara, oyuncaklara gömdü. Ankara yeni bir eser kazandı. 450 milyon "DOLAR" harcanıp yapılan yer, işletilmesi için 750 milyon "TÜRK LİRASINA" özel bir şirkete verildi. Ticari zeka böyle bir şey :)

Yorumu oyla      14      5  
Cem 21 Ekim 2018 Pazar 12:36

Fuarizmir yapilirken bu projeye kimse ne maddine manevi destek vermisti ama Aziz başkan projeye inanmiş ve onu hayata gecirdi. O gün destek vermeyenler bugun projenin nimetlerinden yararlanmaktan geri kalmiyor. Aziz başkan yaptigin cogu proje izmir de ilk oldu.

Yorumu oyla      18      6  
Bülent ışık 21 Ekim 2018 Pazar 11:02

Fuar yapılacağına onun yerine AVM yapılsaymış daha iyi olurdu.İthal ürünleri pazarlayarak cari açığı daha çok artırırdık.

Yorumu oyla      18      6  
Seydiköylü 21 Ekim 2018 Pazar 09:21

Neymiş, Aziz İzmir’e çivi çakmamışmış !

Yorumu oyla      20      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayındır'da Başkan Sesli 'yeniden varım' dedi!
Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, yaklaşan 2019 yerel seçimlerinde  ...
Başkan Uğurlu, hafta sonu mesaisinde
Her fırsatta halkla bir araya gelerek, talepleri yerinde dinleyen Kemalpaşa ...
Konak’ta lezzet coşkusu devam ediyor
Konak Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği ‘Mutfak Konak: İzmir Lezzetleri ...
 
Gaziemir'de muhtarlar buluşması!
Muhtarlar Günü’nde 16 muhtarlarla kahvaltıda bir araya gelen Gaziemir ...
Karşıyaka'da muhtarlara vefa parkı!
Topluma hizmet etmiş değerlerin isimlerini park ve sokaklarında ölümsüzleştiren ...
Buca'da hayata engel yok!
Buca Belediyesi, ‘Herkes için Erişilebilir bir Buca’ ilkesiyle yürüttüğü ...
 
Başkan Şenol, adaylık dosyasını torunu Demir'le verdi: Gaziemir bizim, Gaziemir hepimizin!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol 2019’da gerçekleşecek seçimler ...
Bornova'da piyano kursuna yoğun ilgi!
Bornova Belediyesi’nin Hobi ve Beceri Edindirme Kursları’nda kış dönemi ...
İzmir'de tasarım günleri: Genç yetenekler vitrinde
İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi’nin öncülüğünde bu yıl üçüncüsü ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva