HABERLER>POLİTİKA
9 Nisan 2017 Pazar - 00:57

İzmir 'Devletin Zirvesi'ni ağırladı: Erdoğan ve Yıldırım'dan Gündoğdu mesajları

Devletin Zirvesi, Gündoğdu'da partililerle buluştu. Kılıçdaroğlu'nu video eşliğinde eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefinde CHP'li Bozkurt da vardı. Başbakan Yıldırım "(Evet) diyenler ne kadar onurluysa 'hayır' diyenler de o kadar onurludur" dedi.

İzmir  Devletin Zirvesi ni ağırladı: Erdoğan ve Yıldırım dan Gündoğdu mesajları

EGEDESONSÖZ – Türkiye 16 Nisan’da yapılacak referanduma kilitlenirken, İzmir halk oylamasına 1 hafta kala ‘Devletin Zirvesi’ni ağırlıyor.

- FOTO GALERİ: GÜNDOĞDU'DA MİTİNG GÜNÜ... 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ‘Evet Platformu’ tarafından organize edilen ‘İzmir Buluşması’nda Gündoğdu Meydanı’da vatandaşlara seslendi.

Yüksek katılımlı mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ‘video görüntüleri eşliği’nde eleştirirken, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’u da sert sözlerle eleştirdi. Başbakan Yıldırım'dan da "'Evet' diyenler ne kadar onurluysa 'hayır' diyenler de o kadar onurludur" mesajı geldi. 

SEN KİMİ DENİZE DÖKÜYORSUN!
Gündoğdu’da büyük sevgi gösterileri eşliğinde kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP'nin Konya milletvekili çıkmış, '16 Nisan'da evet verenleri İzmir'den denize dökeceklerini' söylüyor. Bak işte şimdi burada 'evet'çiler. Haydi gel, haydi kimi denize döküyorsun görelim. Eski Genel Başkanı da ondan aşağı kalmamak için olsa gerek 'Hayır çıkarsa, düşmanı İzmir'den denize dökmüş kadar sevineceklerini' ifade ediyor. Al birini vur öbürüne. Bu ne terbiyesizliktir ya. Hani demokrasi, hani özgürlük? Benim oyumun kaderini sen mi belirleyeceksin?" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA VİDEO SALVO!
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması sırasında platforma kurulan dev ekranlardan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde merhum gazeteci Savaş Ay tarafından yapılan bir hastane haberinin görüntülerini de izletti.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na ithafen, "Sen bu ülkede ne yaptın? Sosyal Sigortalar Kurumunun Genel Müdürlüğünü yaptın. Bu zat, 'Ben olmasam ne anlatacaklar?' diyor. Sen olmasan, CHP rahatlar, ülke rahatlar. Senin ne olduğunu millete anlatalım ki millet 16 Nisan'da sandığa giderken oy zayiatı olmasın." ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, “Bu sadece kaset genel başkandır. 7 kez seçim kaybetti şimdi 8’incisini kaybetmeye hazırlanıyor. Örtülü darbe diyor ya… Kardeşlerim bunların oturdukları koltuklar zaten sipariş. Bunlar siyasetin içinde yol ala ala, kazıya kazıya, milletin gönlünü ala ala gelmediler” dedi.

- ERDOĞAN'DAN İZMİR'DE KILIÇDAROĞLU'NA SALVO!... 



'YİNE MUHTEŞEMSİN İZMİR' 
Büyük mitingde AK Parti İzmir Teşkilatı ve İzmir Milletvekilleri partililer selamladıktan sonra kürsüye ilk gelen isim Başbakan Binali Yıldırım oldu. Başbakan alandaki kalabalığı "Yine muhteşemsin İzmir" sözleriyle selamladı. 

Sözlerine hizmet vurgusu yaparak başlayan Başbakan, yaşam tarzı üzerinden yapılan eleştirileri algı operasyonu olarak niteledi. Başbakan ayrıca, “'Evet' diyenler ne kadar bu ülkenin onurlu evladıysa 'hayır' diyenler de o kadar onurludur. Onlar da bu memleketin evladıdır. Biz memleketimizi, vatandaşlarımızı 'evet'çiler diye ayırmadık, asla ayırmayız" mesajını verdi. CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un “İzmir’de denize dökeriz” sözlerini de eleştiren Yıldırım, “Hiç kimse bu ülkenin evlatlarını 'evet' dediler diye denize dökme densizliğinde, terbiyesizliğinde bulunamaz, tehdit edemez. Bu dil ayrıştırıcı bir dildir, bu dil bölücü bir dildir, bu kutuplaştırıcı bir dildir. Siyasetin dili bu olamaz. İzmir bu edepsiz dili asla kabul etmez” dedi.

- BAŞBAKAN'DAN GÜNDOĞDU MESAJLARI... 



ONBİNLER GÜNDOĞDU'YA AKIN ETTİ 
AK Partililer büyük mitingi izlemek için Gündoğdu Meydanı'na akın etti. AK Parti İl Başkanlığı'nın yaklaşık 5 bin araçla ulaşım hizmeti verirken, çevre illerden de büyük katılım olan mitingde alan hınca hınç doldu.  




Kordon'da alana bakan apartmanlar, 10x15 metre ebatlarındaki renkli meç kumaşlardan yapılan 'evet' bayraklarıyla donatıldı. Bayraklarda 'Milletin kararı evet', 'Memleket meselesi, söz konusu vatan', 'İzmir genci efedir, oyu elbette evettir' gibi sloganlar yer aldı. 



DENİZDEN DE DESTEK 
Alan ayrıca zincir ve jumbo balonlarla süslenirken, 70 seyyar WC kuruldu. Mitinge denizden de süslenmiş yaklaşık 300 tekne destek verdi. 

Gündoğdu’da 40 metre genişliğinde 10 metre yüksekliğinde çelik konstrüksiyondan hazırlanan sahne, konuşmacıların yüzü Cumhuriyet Meydanı'na dönük olacak şekilde kuruldu.

3500 POLİS GÖREV YAPTI
Yüksek bir katılımın beklendiği miting alanının çevresine araçların park etmelerine izin verilmedi. Gündoğdu Meydanı ile Birinci Kordon bariyerlerle kapatıldı. Miting günü 3 bin 500 polisin güvenliği sağlamak için görev yaptı. 

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ 
Yüksek binalarda Özel Harekat polisleri görev yaparken, polis havadan ve denizden de miting alanı çevresinde önlem aldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı botlar da miting alanı açıklarında önlem aldı. Türk Deniz Kuvvetleri'ne MİLGEM Projesi kapsamında inşaa edilen yerli savaş gemisi 'Heybeliada Fırkateyni' de miting alanı açıklarına demirledi.

SADECE TÜRK BAYRAĞI 
Alana girişler Gündoğdu Meydanı ile Cumhuriyet Meydanı arasındaki arama noktasından sağlandı. Alana girmek isteyenlerin Türk Bayrağı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu flamalar dışında her hangi bir partiye ait bayrak, flama ve döviz sokmasına izin verilmedi. Arama noktasından geçenlere, Türk Bayrağı, üzerinde 'Evet' yazılı olan flama ile şapka dağıtıldı. Alanın farklı noktalarında da su dağıtımı yapıldı.

GÜNÜN KARESİ
Mitingden geriye kalan önemli detaylardan biri de Fotoğrafçı Dilaver kişili’nin yakaladığı enstantane oldu. İzmirli bir vatandaşın ellerini kalp şekline getirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bu kalbin içine aldığı kare sosyal medyada büyük beğeni topladı.

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da bu anı objektifine taşıyan Dilaver Kişili’ye teşekkür ederek “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretini anlatan en güzel kare” diye konuştu.




GECE YARISI MESAİSİ 
Büyük miting öncesi alanda gece geç saatlerde son rötuşlar yapılırken, Delican da çalışmalara bizzat katıldı. AK Parti İl Başkanı vinç üzerine çıkarak ‘evet’ yazılı flamaları astı, çalışmaları sabahın ilk ışıklarına dek takip etti.   

Delican, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Bayraklarımızı yükseklere çıkarttık. Gündoğdu Meydanı'ndaki büyük buluşma için hazırlıklarımız devam ediyor" dedi.

 
Balbay: İzmir’in dağlarında ‘hayır’lar açacak!
 
İzmir'de 3 fuar bir arada!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Nisan 2017 Pazartesi 10:20

Gözü olan görür, kulağı olan duyar, aklı olan anlar, daha ne diyeyimki bu hayırcılara

Yorumu oyla      11      10  
Orhan Yılmaz 10 Nisan 2017 Pazartesi 08:08

Kılıçdaroğlu na saldırıyor oy kaybediyor Evet i anlatamayinca vur Kılıçdaroğlu na

Yorumu oyla      17      6  
Analiz 9 Nisan 2017 Pazar 22:23

Bu ülkede yaşayan biri olarak Neden evet demeliyim diye 18 maddeyi inceledim, ekonominin rakamlarını inceledim, bunu savunan siyasetçileri dinledim, tv kanalları ve reklamları takip ettim analiz sonucu saydıklarımdan hiç biri evete ikna edemedi.

Yorumu oyla      16      6  
adnan 9 Nisan 2017 Pazar 20:54

muthiş bir kalabalık vardı toplumun her kesiminden..

Yorumu oyla      11      13  
adnan 9 Nisan 2017 Pazar 20:52

haftaya bu saatlerde ne oldugu belli olcak..

Yorumu oyla      12      5  
Millet ve Siyasetçiler 9 Nisan 2017 Pazar 20:06

Siyasetçiler soruyor oyun hayır mı evet mi millet diyor derdim ekonomi meydanlardaki kalabalık mı siyasetçiiler biliyorlar onların niye geldiğini

Yorumu oyla      23      5  
TC misafir 9 Nisan 2017 Pazar 18:49

Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı makamları arasındaki ikiliği gidermek adına yapıldığı iddia edilen bu değişiklikte cumhurbaşkanı başka partiden meclis çoğunluğu da başka partiden olursa meclis ve cumhurbaşkanlığı arasında ikilik yaşanmayacak mı?

Yorumu oyla      25      6  
TC misafir 9 Nisan 2017 Pazar 18:46

18 maddenin hangisinde işçi,emekli ve çiftçinin adı geçiyor? Hangi maddede ekonomiye dair önlemler var? Hangi madde fırsat eşitliğinden bahsediyor açın bakın gerçeği göreceksiniz.

Yorumu oyla      26      6  
9 Nisan 2017 Pazar 18:09

anayasa oylaması mı yapacağız ssk genel müdürü mü kılıçdaroğlu mu ? sanırsın hastaneler şimdi süper. git bir ultrason çektireceğim de 2 ay sonraya sıra veriyorlar. anayasa değişecek maddelerden bahseden yok. sabah akşam kılıçdaroğlu , ssk, feto, avrupa, esad ...

Yorumu oyla      29      6  
9 Nisan 2017 Pazar 16:11

3500 polis+2500 koruma+1000 teknisyen+500 televizyoncu+1000 gazeteci+5000 otobüscü+smitçi kahveci gazozcu eee ne kaldı.!!!

Yorumu oyla      48      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balbay: İzmir’in dağlarında ‘hayır’lar açacak!
Balbay, "Halkın çok önemli bir bölümü işin özünü kavramış, İzmir'in dağlarında ...
Çavuşoğlu: Suriye'ye bir an önce...
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye'ye askeri müdahalesine ilişkin, ...
CHP eski Kadın Kolları Başkanı: Oyum evet!
CHP'nin bir dönem Kadın Kolları Genel Başkanlığı görevini yürüten Atılgan, ...
 
CHP'li Sındır: TV'lerde evet, sokaklarda hayır!
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Bornova Mevlana’da kahvehane toplantılarında ...
AK Partili Sürekli'den yoğun referandum mesaisi
Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin bir sınırlaması olduğunun altını çizen ...
'Yıldırım-Pence zirvesi'nde güvenli bölge vurgusu!
Başbakan Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Pence ile telefon görüşmesinde, ...
 
Kalın CNN'e konuştu: Güvenli bölge olsaydı...
Amerikan televizyonu CNN'e konuşan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, ...
Başkan Pekdaş’tan Ödemiş çıkarması!
Referandum çalışmalarına devam eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ...
CHP'li Özkan'ın o sözlerine inceleme!
CHP İzmir Milletvekili Özkan'ın, Maçka'daki programı sırasında söylediği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva