HABERLER>SPOR
9 Nisan 2016 Cumartesi - 11:40

İzmir derbisine 1 kala rakamlar ne diyor?

İzmir ezeli rakipleri Göztepe ile Karşıyaka yarın liglerde 44'üncü kez rakip olacak. Karşıyaka ezeli rakibini 18 maçta yenerken, Göztepe de Karşıyaka'yı 15 kez mağlup etmeyi başardı.

İzmir derbisine 1 kala rakamlar ne diyor?

İzmir ezeli rakipleri Göztepe ile Karşıyaka yarın liglerde 44'üncü kez rakip olacak. Şu ana kadar Süper Lig'de 18, PTT 1'inci Lig'de de 25 kez karşılaşan iki İzmir ekibinden Karşıyaka'nın Göztepe'ye üstünlüğü bulunuyor. Karşıyaka ezeli rakibini 18 maçta yenerken, Göztepe de Karşıyaka'yı 15 kez mağlup etmeyi başardı. Taraflar 10 müsabakada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda yeşil kırmızılılar Göztepe ağlarına 58 gol bırakırken, Göztepe'de 43 kez sevinç yaşadı.

Göztepe'de Gürsel Aksel ile Tuncer Çeliktaş, Karşıyaka'da ise Ogün Altıparmak 4'er gol atarak derbilerin en skorer isimleri olmayı başardı. Profesyonel liglerde ilk olarak 8 Mart 1959 yılında Milli Lig'de karşılaşan iki takımın maçında kazanan 3-2'lik skorla Göztepe oldu.

Karşıyaka, Göztepe'yi 5 Mart 1961'de 6-2 yenerek en gollü skora imza attı. 16 Mayıs 1981'de ise Atatürk Stadı'ndaki maçta rekor kırıldı. 80 bin kişinin izlediği derbi "2'nci Lig'de seyirci rekoru" olarak tarihe geçti.

NİSAN GÖZTEPE'YE YARAMIYOR
Göztepe ve Karşıyaka nisan ayında daha önce 6 kez karşılaştı. Bu randevularda Karşıyaka 4 kez galip gelirken, Göztepe ise sadece 1 maçı kazanabildi. Nisan ayında Karşıyaka Göztepe'ye 10 gol atarken, kalesinde ise 5 gol gördü. Tarihteki derbilerde nisan ayındaki ilk maçı 3-0 kazanan Göztepe ardından oynadığı 5 karşılaşmada ise sevinç yaşayamadı.

SONUCU İKİNCİ YARI BELİRLİYOR
Göztepe ve Karşıyaka ligin ikinci yarısında oynadıkları maçların ikinci devresinde attıkları ve yedikleri gollerle dikkat çekti.

Ev sahibi Göztepe, ligin ikinci yarısında attığı 10 gölün yalnız 3'ünü ilk 45 dakikada kaydetti. İkinci 45'te ise 7 gol atan Göztepe ilk 30 dakikaya 2, 30 ile 60 arasına 5 ve son 15 dakikaya da 3 gol sığdırdı. Sarı kırmızılılar yediği 13 golün 10'unu ikinci yarılarda kalesinde gördü. İlk yarı rakiplere sadece 3 kez geçit veren Göztepe ilk 30 dakikada hiç gol yemedi. 30 ile 60 arası 4 gol yiyen sarı kırmızılılar son 15 dakikada 4, son 10 dakikada ise 5 gol görerek maçın bitmesine yakın zamanlarda savunmasında alarm verdi.

Karşıyaka da tıpkı Göztepe gibi ligin ikinci yarısında oynadığı maçların ikinci devresinde hem gol atıp hem de ağlarından topu daha fazla çıkardı. 2016 yılında attığı 10 golün 3'üne ilk yarıda imza atan Karşıyaka, ikinci devrede 7 kez fileleri sarsmayı başardı. İlk 30 dakikada 2, 30 ile 60'ıncı dakikalar arası 5, son 15 dakikada ise 3 gol atan Karşıyaka rakiplerine de ikinci yarıda daha fazla geçit verdi.

Karşıyaka ikinci yarılarda 11, ilk devrelerde ise 6 kez tpo ağlarında gördü. Toplam 17 gol yiyen Karşıyaka, ilk 30 dakikada 3, 30 ile 60'ıncı dakikalar arası 3, son 15 dakikada 8, son 10 dakikada da 3 gol yedi.



GÖZTEPE’E MORAL YEMEĞİ
PTT 1'inci Lig'de play off hesapları yapan Göztepe yarın oynayacağı Karşıyaka derbisi öncesi yemekte bir araya geldi. Başkan Mehmet Sepil'in organize ettiği yemekte yöneticiler, futbolcular, teknik ekip ve personel moral depoladı.

Sarı kırmızılılar, yemek sonrası birlikte Göz-Göz çekerek ortalığı inletti. Sepil'in yemekte yaptığı konuşmada, "Karşıyaka'yı yeneceğimize inancım tam. Herkese güveniyorum. Centilmence bir karşılaşma diliyorum" dediği belirtildi. (dha)

 
Büyükşehir’den tarıma bir de filo desteği!
 
Zonguldaklı madencilerden Soma şehitliğine ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir derbisinde kapılar ne zaman açılacak?
PTT 1'inci Ligi'nde pazar günü saat 16.00'da başlayacak Göztepe-Karşıyaka ...
Göztepe’de Özen hala görevde!
Göztepe’nin hafta başında yollarını ayırdığı bildirilen tekhnik direktörü ...
Göztepe’de Aurelio iddialı
Göztepe yönetiminin, hafta başında istifa eden teknik direktörü Önder ...
 
Yunan Milli Takımı’nın kaptanı Türk oldu
Yunan Basketbol Milli Takımı kaptanı ve Panathinaikos oyuncusu Antonis Fotsis Türk vatandaşı oldu.
Başkan Diniz’den Başkent’e stat çıkarması
Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı ...
Göztepe bilet satışında Karşıyaka’ya fark attı!
PTT 1'inci Lig'de pazar günü oynanacak Göztepe-Karşıyaka derbisi için ...
 
Şok: UEFA’nın merkezine polis baskını!
İsviçre polisi, UEFA Şampiyonlar Ligi yayın hakları anlaşmasının Panama ...
Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için OHAL!
TT Arena'da 13 Nisan'da oynanacak Galatasaray - Fenerbahçe derbisi öncesi ...
Türk futbolu, 'penaltı kralı'nı kaybetti
A Milli Futbol Takımı'nın eski oyuncularından Yorgo "Koço" Kasapoğlu, hayatını kaybetti.
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva