HABERLER>YAŞAM
26 Mayıs 2017 Cuma - 11:43

İzmir'den ABD'ye uzanan büyük başarı

Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi ve doktora öğrencisi Damla Kızılay, ABD'nin en saygın burs programı olarak kabul edilen Fulbright Doktora Tezi Araştırma Bursu'nu kazanan 13 kişiden biri olmayı başardı.

İzmir den ABD ye uzanan büyük başarı

Lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladığı, doktorasına devam ettiği Yaşar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalışan Damla Kızılay, 60 yıldır süren ABD'nin en saygın burs programlarından Fulbright Doktora Tezi Araştırma Bursu kazandı. Türkiye'den yüzlerce başvuru arasından 13 kişiye verilen bursu kazanan Kızılay, ayrıca, kazananlar arasında İzmir'de üniversite eğitimi alan tek kişi oldu.

ÜNLÜ BİLİMADAMINDAN DERS ALACAK
Burs kapsamında, 9 ay süreyle Michigan Üniversitesinde Prof. Dr.  Pascal Van Hentenryck'le çalışacağını belirten Damla Kızılay, "Bu bursu kazanmak gurur verici. Prof. Hentenryck, bilgisayar bilimleri, yapay zeka, elektrik mühendisliği, optimizasyon, yöneylem araştırması ve lojistik gibi alanlarda çok disiplinli çalışmalar yürütüyor. Optimizasyonda bir amaç maksimum kar veya minimum maliyeti sağlayacak üretim miktarını kısıtlara bağlı olarak tespit etmek. Günümüzün bilgisayar teknolojisi kadar güncel bir kavram olan optimizasyon kavramı, çok çeşitli endüstri kesimlerinde uygulanıyor. Benim tezimde uygulamak istediğim konu, optimizasyon ve kısıt programlama modelleme yöntemi. Prof. Hentenryck, birçok kısıt programlama sisteminin kurucusu. Kurucusu olduğu sistemlerden biri de IBM'in bir ürünü olarak kullanılan OPL- optimizasyon programlama dili programı. Hocanın laboratuvarında, konteyner terminallerindeki rıhtım ve saha optimizasyonu için kısıt programlama uygulaması üzerinde çalışacağım" dedi.

İZMİR'DEN TEK KİŞİ
Kızılay'ın doktora tez danışmanı ve Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Deniz Türsel Eliiyi, "Lisans ve lisans üstü eğitimini Yaşar Üniversitesinde alan Araştırma Görevlimiz Damla Kızılay'ın adaylar arasında İzmir'de üniversite eğitimi alan tek kişi olması gurur verici. Ama aynı zamanda, danışmanı olduğum doktora öğrencimin, ABD'nin, özellikle endüstri mühendisliği alanında zirvede yer alan bir okulda, alanında birçok ödüle sahip, yaptığı çalışmalarla literatüre geçmiş bir hocanın laboratuvarına kabul edilerek katılıyor olması da mutluluk verici" diye konuştu.

FULBRİGHT BURSU NEDİR?
Fulbright Eğitim Komisyonu, 60 yıldır Türk ve Amerikalı öğrenci, akademisyen, öğretmen ve profesyonellere kültürel değişime katkıda bulunmak amacıyla burs sağlıyor. Bu program dahilinde Türk öğrenciler Amerika'da yüksek lisans, doktora ve doktora tezi araştırması yapmak için başvuruda bulunuyor. Bursu kazanan öğrencilere programa göre bir ya da iki yıl boyunca 50 bin dolara kadar eğitim desteği sağlanıyor. (DHA)

 
İzmirli esnafa güvenlik desteği
 
Özdilek'te tezhip ve minyatür sanatı sergisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in makinist çifti
İzmir'de her gün binlerce yolcuyu bir istasyondan diğerine ulaştıran makinist ...
Bornovalılar İzmir’in kazanması için pedal çevirdi
Avrupa Bisiklet Yarışması’nda İzmir’in kazanması için Bornovalı bisikletçiler ...
İzmirlilere erken Cumhuriyet dönemi turu
Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Kent Tarihi ...
 
Doğal Yaşam Parkı'nda 'Zeliş' sevinci!
İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda 18 Mayıs'ta dünyaya gelen zebra yavrusu "Zeliş", ...
YGS başarısı İzmirli genci NASA'ya götürdü
İzmir'deki Buca İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesi son sınıf öğrencisi Batuhan ...
Tiyatro sanatçısı Gökçer'den kötü haber
Tiyatro sanatçısı Ayten Gökçer (77) felç geçirdi.
 
'James Bond' yaşamını yitirdi
‘James Bond’ filmiyle ünlenen ‘sir’ unvanlı İngiliz oyuncu Roger Moore, ...
Tanju Okan Urla'da mezarı başında anıldı
23 Mayıs 1996 günü 58 yaşında hayata gözlerini yuman müzisyen ve sinema ...
Hülya Koçyiğit'ten sevindirici haber
Türk sinemasının usta ismi Hülya Koçyiğit'in başarılı bir ameliyat geçirdiği ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva