HABERLER>YAŞAM
25 Mayıs 2017 Perşembe - 11:33

Bornovalılar İzmir’in kazanması için pedal çevirdi

Avrupa Bisiklet Yarışması’nda İzmir’in kazanması için Bornovalı bisikletçiler de pedal çevirdi. Çarşamba Akşamı Bisikletçileri’nin Bornova turuna Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da bisikletiyle katıldı.

Bornovalılar İzmir’in kazanması için pedal çevirdi

Geçen yıl Avrupa Bisiklet Yarışması’nda 52 kent arasında 17’inci olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 31 Mayıs'a kadar sürecek yarışmada daha ön sıraları hedefledi. İzmirliler bu hedefe ulaşılmasına katkıda bulunmak için Mayıs ayında daha çok pedal çevirdi. Bornova’da da bisiklet kullanıcıları İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koyduğu hedefe ulaşılmasına katkıda bulunmak için yollara çıktı.

Bu kapsamda Çarşamba Akşamı Bisikletçileri Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın da katılımıyla Bornova turu düzenledi. 100’e yakın bisikletçinin katıldığı tur Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndan başladı. Mustafa Kemal Caddesi üzerinden Küçükpark’a ulaşan bisikletçiler oradan da Büyükpark’a geldi. Başkan Olgun Atila, Bornova Belediyesi’nin ikramlarıyla yorgunluklarını atan bisikletçilere teşekkür etti. Daha temiz ve yaşanabilir bir kent için ulaşımda bisikletlerin kullanılmasının önemine değinen Başkan Atila, “İzmir Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde bisiklet kullanımını özendirmek için çalışmalar yapıyoruz. Bu yarışma da bisiklet kullanımının arttırılması bakımından çok önemli” diye konuştu.

GEÇEN SENE 72 BİN 73 KİLOMETRE
Bisiklete binen tüm İzmirliler, Mayıs ayı boyunca kentlerinin adını taşıyan takımın bir üyesi olarak, birçok Avrupa kentinin sakinleriyle yarışabiliyor. Avrupa Bisiklet Yarışması'na (European Cycling Challenge 2017) İzmir'i temsilen İzmir Büyükşehir Belediyesi katılıyor. Kentlerin birbirlerine "meydan okuması" olarak da tanımlanan yarışmada, şehrinin takımına ücretsiz kaydolan herkes, bisiklet yolculuklarını bir ay boyunca mobil uygulama ile kaydederek Avrupa şehirleri ile yarışıyor. Geçen yıl 52 ülke arasında 17. olan İzmir, bu sene "pedallara kuvvet" diyerek daha iyi bir derece hedefliyor. Yaptığı yatırım ve yürüttüğü projelerle "Bisiklet kenti" imajını her geçen gün daha da güçlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Avrupa Bisiklet Yarışması'nda İzmirlilerden büyük destek görüyor.

Bisiklet tutkunlarının bu yarışta İzmir kent takımına katılmak için www.eccizmir.com adresinden kayıt olmaları gerekiyor. Katılımcılar ücretsiz mobil uygulama NAVIKI'yi akıllı telefonuna indirdikten sonra iş, okul, sinema, alışveriş gibi tüm yolculuklarını bisikletle yaparak bu gezileri uygulama aracılığıyla kaydediyor. Akıllı telefon kullanmayanlar ise seyahat verilerini, internet sayfasındaki ilgili bölüme yazabiliyor. Yarışa katılmak isteyenler, son güne kadar kayıt yapıp skora katkı sağlayabiliyor. Geçen sene 72 bin 73 kilometre pedal çevirerek Türkiye'yi Avrupa'da başarıyla temsil eden İzmirliler, bu sene İzmir'i kent sıralamasında daha yukarılara taşımak için pedallamaya devam ediyor.

 
Alakuş'un Gülen esprisi gerginlik yarattı
 
'Ganyotçu'ya bir şok daha: Oradan da kovuldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirlilere erken Cumhuriyet dönemi turu
Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Kent Tarihi ...
Doğal Yaşam Parkı'nda 'Zeliş' sevinci!
İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda 18 Mayıs'ta dünyaya gelen zebra yavrusu "Zeliş", ...
YGS başarısı İzmirli genci NASA'ya götürdü
İzmir'deki Buca İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesi son sınıf öğrencisi Batuhan ...
 
Tiyatro sanatçısı Gökçer'den kötü haber
Tiyatro sanatçısı Ayten Gökçer (77) felç geçirdi.
'James Bond' yaşamını yitirdi
‘James Bond’ filmiyle ünlenen ‘sir’ unvanlı İngiliz oyuncu Roger Moore, ...
Tanju Okan Urla'da mezarı başında anıldı
23 Mayıs 1996 günü 58 yaşında hayata gözlerini yuman müzisyen ve sinema ...
 
Hülya Koçyiğit'ten sevindirici haber
Türk sinemasının usta ismi Hülya Koçyiğit'in başarılı bir ameliyat geçirdiği ...
İzmir'de 19 Mayıs coşkusu: Ata için koştular!
Türkiye’nin dört bir yanından gelen her yaş grubundan bin 124 yarışçı, ...
Körfez olta balıkçısının yüzünü güldürüyor
İzmir Körfezi'nin iç kesimlerine akın eden balık sürüleri, olta balıkçılarının yüzünü güldürdü.
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva