HABERLER>GÜNCEL
11 Temmuz 2017 Salı - 14:52

İzmir Demokrasi Şehitleri'ni unutmadı

15 Temmuz Demorasi Şehitleri İzmir'de de unutulmadı. Şehitlikler ziyaret edildi, 30 ilçedeki merkez camilerde mevlit okutuldu.

İzmir Demokrasi Şehitleri ni unutmadı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, İzmir'de şehitlikler ziyaret edildi, tüm ilçelerde mevlit okutuldu.İlk ziyaret, Türk bayraklarıyla donatılan Bornova Işıkkent Polis Şehitliği'ne yapıldı.

Programa, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçyiğit'in yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile AK Parti İzmir milletvekilleri ve şehit yakınları katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından İl Müftüsü Ramazan Muslu dua etti. Katılanların eşlik ettiği duada Muslu, "Ya İlahi, 15 Temmuz gecesi hainlere, zalimlere, ihanet şebekelerine karşı milletçe yek vücut olduğumuz gibi bundan sonra da bu birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi daim eyle. Fitne ve fesada, hile ve tuzağa karşı feraset ve basiretle davranmamızı bizlere ihsan eyle Allah'ım. Allah'ım bozguncu ve fesatçılara karşı bizi her daim muzaffer eyle." temennisinde bulundu. Duanın ardından şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı, şehit aileleriyle sohbet edildi.

"ÇANAKKALE RUHU MİLLETİMİZİN HALA KALBİNDE, GÖNLÜNDE"

Programın ardından gazetecilere açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Bir sene önce bu vakitlerde, insanlık tarihinin görmüş olduğu en aşağılık, en alçak işgal girişimini yaşadık. Bunu da her sene bu etkinliklerle, anmalarla sürekli yad edeceğiz ve canlı tutacağız." dedi.

Darbe girişiminin yaşandığı gece iki şey olduğunu aktaran Dağ, şöyle devam etti:"Birincisi hain bir yapı, devlet içine sızmış bir yapının bu millete karşı yapmış olduğu bir hareket vardı. İkincisi de bunu duyar duymaz Sayın Cumhurbaşkanımızın sokağa, meydanlara, havaalanlarına insanları davet etmesiyle insanların tankın önüne çıkan, uçağa kendini siper eden, silaha kendini siper eden bir davranışı vardı. Her ikisi de ders alınması gereken hususlar.

Kırk yıldan bu yana oluşmuş böyle yapının bir daha ülkede meydana gelmemesi noktasında, yaşananların sürekli canlı tutulması gerektiğine dikkati çeken Dağ, "Vatan, millet, bayrak, devlet, ülke, ezan, lider, milli irade denildiğinde milletimizin nasıl şahlandığının tüm dünyaya gösterildiği, Çanakkale ruhu diye anlattığımız o ruhun milletimizin hala kalbinde, gönlünde devam ettiğinin en net göstergesi. Onun için bu hafta bu anma programlarıyla 15 Temmuz ve 16 Temmuz'u bu anlamda hem anmış, hem de 16 Temmuz'daki yeniden doğuşu da kutlamış olacağız." diye konuştu.Daha sonra Kadifekale Hava Şehitliği'ne ziyaret gerçekleştirildi.

Burada da Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Şehit mezarlarına karanfiller bırakan yetkililer, şehit aileleriyle sohbet etti.

30 İLÇEDE MEVLİT

Ziyaretlerin ardında şehitler için mevlit okutuldu.Hisar Camisi'nde okutulan mevlidin ardından cemaate pilav, tavuk, ayran ikram edildi.İl Müftüsü Ramazan Muslu, tüm ülkede olduğu gibi İzmir'de de Diyanet İşleri Başkanlığı ve valilik talimatıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirileceğini belirtti.

Bu bağlamda İzmir'de, öğle vaktinde, eş zamanlı olarak 30 ilçedeki merkez camilerde mevlit programları icra edildiğini kaydeden Muslu, "Diyanet İşleri Başkanlığımız hafta vesilesiyle 100 bin hatim okunmasını sağladı. Bütün din görevlilerimiz ve vatandaşlarımızın iştirak ettiği bu hatimlerin duası cuma günü gerçekleştirilecek." ifadelerini kullandı. (AA)

 

 
Soma davasında avukatlar ve ailelerden hakim değişikliği tepkisi!
 
Sabri Reyiz Göz-Göz yolunda!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soma davasında avukatlar ve ailelerden hakim değişikliği tepkisi!
Manisa'nın Soma İlçesi'nde, 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ...
Alman medyasında ezber bozan belgesel
15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle Alman birinci kanalı ARD’de‚ “Tankların ...
FETÖ'nün "ümitçi" yapılanmasına operasyon!
FETÖ ile iletişimi kopan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli ve örgüte ...
 
Fırat Çakıroğlu davasında ne karar çıktı?
İzmir'de Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Tarih Bölümü 4'üncü ...
22 Yıldır kapanmayan yara: Srebrenitsa katliamı
Tarihin en karanlık dönemlerinden biri... Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan ...
Türk kahvesinde 65 tat ve koku saptandı
Ege Üniversitesinde (EÜ) yapılan çalışma sonucu, çok kavrulmuş Türk kahvesinde ...
 
İzmir'de büyük dram: Felçli gence 'yoğun bakım'da hapis!
İzmir’de aracıyla çarptığı kişilerin sopalarla dövdüğü Rıdvan Çengel’in ...
TSK sevkiyata başladı: Yola çıktılar!
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütü PYDkontrolündeki Suriye’nin ...
Hakan Şükür hakkında flaş karar!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya hesabı Twitter üzerinden ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva