HABERLER>GÜNCEL
11 Temmuz 2017 Salı - 13:44

Fırat Çakıroğlu davasında ne karar çıktı?

İzmir'de Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Edebiyat Fakültesi yanında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili davada savcı ek mütalaa verdi. Duruşma, sanık avukatlarının ek süre istemesi nedeniyle 18 Temmuz'a ertelendi.

Fırat Çakıroğlu davasında ne karar çıktı?

Ege Üniversitesi'nde, 2015 yılının Şubat ayında ülkücü öğrenciler ile savcılık iddianamesinde 'PKK/KCK gençlik örgütlenmesi YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik-Hareketi) üyeleri' diye söz edilen diğer öğrenci grubu arasında kavga çıktı. Kavgada bıçaklanan Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu yaşamını yitirdi. Olayla ilgili Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah S., tutuklandı. 1'i tutuklu 31'si tutuksuz toplam 32 sanık hakkında dava açıldı.

İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki bugün yapılan duruşmaya, tutuklu sanık Nurullah S., ölen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile tarafların avukatları katıldı. Önceki duruşmada savcı mütalaasında, tutuklu sanık Nurullah S. hakkında 'kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama' suçlarından müebbet ile 69 yıl, tutuksuz sanıklar İsmail B. ve Sezgin Y. hakkında 12'şer yıla kadar hapis cezası istedi. Diğer 29 sanık hakkında ise 'birden fazla kişiyi yaralama' suçundan beraat kararı verilmesini talep etti. Bugünkü duruşmada ise savcı ek mütalaa verdi. Savcı olayın gerçekleştiği kafenin sahibi F.K.'nin şikayetçi olmamasından dolayı sanıklar hakkında 'mala zarar verme' suçundan kovuşturmaya gerek olmadığından bu suçlamayla ilgili kamu davasının düşürülmesini istedi. Olayın gerçekleştiği kafenin güvenlik kameralarının sökülmesi ve zarar verilmesiyle ilgili ise kimliği belirsiz 3 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Bunun üzerine sanık avukatları da ek süre istedi. Mahkeme heyeti karar öncesi ek mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için sanık avukatlarına süre verilmesine, sanık Nurullah S.'nin tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı 18 Temmuz'a erteledi.

'ÖĞRENCİLER EGE'Yİ TERCİH ETSİN'

Dava için İzmir Adliyesi'ne gelen MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, MHP Afyon Milletvekili Mehmet Parsak, MHP İl Başkanı Necat Karataş, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Oktay Kılavuz ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun arkadaşları, duruşma sırasında bahçede bekledi.

Duruşma sonrasında adliye önünde açıklama yapan Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu, "Oğlumun böyle bir grubun içinde olmasından dolayı onunla gurur duyuyorum. Ben de böyle bir grubun içinde olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Şu anda yeni dönemde tercih yapacak olan tüm milliyetçi ve Fırat'ı seven her öğrencinin, Ege Üniversitesi'ni tercih etmesini istiyorum. İnşallah kısa sürede karar da açıklanır ve Fırat yattığı yerde huzura erer" dedi.

Açıklamanın ardından duruşma için adliyeye gelen gruptakiler hep bir ağızdan, 'Hepimiz Fırat'ız, bu dava bitene kadar buradayız' sloganı attı. (DHA)

 
Karşıyaka'da Cenk'e yeni teklif
 
Katar eski Başbakanı'nın süper yatı İzmir'e demirledi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
egeli 11 Temmuz 2017 Salı 14:23

200 kişi ile okula saldırdılar. mit fırat çakıroğlu'nu öldürdü. olan yine garibana oldu.5 dakikalık yola 1 saat sonra götürdüler fıratı. üstüne üstelik ambulansa saldırdı ülkücüler. medikoda yanlarındaydı. herkeste biliyor ki edebiyatın önü solcuların oturduğu bir yer. ülkücülerin orada ne işi var. hemde öğrenci olmayan kişilerin

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
22 Yıldır kapanmayan yara: Srebrenitsa katliamı
Tarihin en karanlık dönemlerinden biri... Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan ...
Türk kahvesinde 65 tat ve koku saptandı
Ege Üniversitesinde (EÜ) yapılan çalışma sonucu, çok kavrulmuş Türk kahvesinde ...
İzmir'de büyük dram: Felçli gence 'yoğun bakım'da hapis!
İzmir’de aracıyla çarptığı kişilerin sopalarla dövdüğü Rıdvan Çengel’in ...
 
TSK sevkiyata başladı: Yola çıktılar!
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütü PYDkontrolündeki Suriye’nin ...
Hakan Şükür hakkında flaş karar!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya hesabı Twitter üzerinden ...
Bu tespihi çekerken Osmanlı padişahlarını sayabilirsiniz
İzmirli minyatür ustası Kamalı'nın milimetrik çaptaki tanelere padişah ...
 
Menderes yeniden yeşerecek: 1,5 milyon fidan!
İzmir'in Menderes ilçesinde çıkan ve 4 günde kontrol altına alınabilen ...
Deniz Baykal’ın oğluna kafa atmıştı: Yeni gelişme!
ODTÜ’de yapılan diploma töreninde, CHP'nin eski Genel Başkanı ve Antalya ...
FETÖ'nün ölüm listesindeki Albay'dan protesto
Ergenekon, Balyoz gibi peş peşe açılan davalarda kumpasa uğrayıp 43.6 ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva