HABERLER>EGE
8 Ekim 2015 Perşembe - 15:37

İzmir'deki taksici cinayeti sanıkları birbirlerini suçladı

İzmir'den müşteri olarak bindikleri taksinin şoförü 50 yaşındaki Mustafa Güngör'ü gasp edip, öldürmekten haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan 23 yaşındaki F.G. ile 22 yaşındaki N.G.'nin, Uşak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına başlandı. İki sanık ifadelerinde birbirlerini suçladı.

İzmir deki taksici cinayeti sanıkları birbirlerini suçladı

Geçen nisan ayında, Kütahya'nın Pazarlar İlçesi'nde, polis ekipleri, içinde iki kişi bulunan 35 T 7521 plakalı taksiden şüphelenip, takibe aldı. Takip edildiklerinden habersiz iki şüpheli Pazarlar ilçesindeki sulama göleti yanına geldikleri taksiden indi. Polis, bu sırada yanlarına gittiği şüpheliler N.G. ve F.G.'nin üzerinde kan lekeleri olduğunu farketti. Bunun üzerine takside arama yapan polis, bagajda bir erkek cesedi buldu. Kanlar içindeki erkek cesedinin İzmir'deki Çardak Taksi Durağı'na bağlı olarak çalışan taksici Mustafa Güngör'e ait olduğu belirlendi. N.G. ve F.G., gözaltına alındı. İki şüpheli sevk edildikleri adliyede tutuklanıp, Simav Cezaevi'ne gönderildi. Katil zanlısı iki kişi hakkında 'işkence ve eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Pazarlar ilçesinde ağır ceza mahkemesi olmadığı için davanın Uşak'ta görülmesine karar verildi.
 
Davaya bugün, Uşak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmayı öldürülen taksici Mustafa Güngör'ün kardeşleri Ercan Güngör ve Erkan Güngör de izledi.
 
BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR
Polis ve savcılık ifadelerinin okunmasının ardından söz alan sanıklardan F.G., olay gecesi N.G. ile buluştuklarını, üç farklı birahaneye giderek içki içtiklerini, paraları bitince sabaha karşı Kemalpaşa ilçesi yakınlarında gasp etmek amacıyla Mustafa Güngör'ün taksisine bindiklerini belirtip, "Bornova ilçesi Çiçekli Köy Mahallesi yakınlarına gittik. Burada, arkada oturan arkadaşım N.G.'nin boynundan bıçakladığı taksici 'Yandım' diye bağırdı. Bu esnada ben el frenini çekerek, taksiyi durdum. Taksicinin elinde sopa vardı, kapıyı açıp indi. Aramızda boğuşma oldu. Elindeki sopayı alıp, taksiciye vurarak yere düşürdüm. Öldü zannedip, ellerini bağlayarak bagaja taşıdık. Taksinin direksiyonuna ben geçtim. Yolda giderken bira aldık, içerek yola devam ettik. Bir ara durup, bagajı açtığımızda taksicinin ölmediğini farkettik. O sırada ellerini çözmeyi başaran taksici, bagajdan çıkarak bana vurdu. Birlikte yere düştük. N.G., taksiciyi boğazına basarak öldürdü. Cesedi gölete atmak için anlaştık. Ancak, polise yakalandık. Pişmanım" dedi.
 
Diğer sanık N.G. ise olayı F.G.,'nin planlayıp, cinayeti üzerine attığını söyledi. Gazinoda tanıştıkları kadınlarla ertesi gün eğlenmek için lazım olan parayı bulmak için taksiciyi gasp etmek için kaçırdıklarını ileri süren N.G., "Çiçekliköy'de taksici bize direnince çıkan arbedede  yanlışlıkla bıçakladım. F.G., taksicinin üzerindeki paraları aldı, daha sonra ellerini bağladı ve bagaja kapattı. Kütahya'ya doğru yola çıktık, bir süre sonra aracı durdurup, taksiciyi bagajdan çıkardık. Bu sırada N.G., odun parçasıyla taksicinin başına vudu. Kemerini çıkartıp, boğdu. Öldürme olayına ben karışmadım. Daha sonra cesedi göle atmak için yola çıktık, Pazarlar'da polis bizi gördü. Alkollü olduğumuz için aracı karakola çektiler. Taksinin bagajında ceset olduğunu söyledim. Yaptıklarıma pişmanım" dedi.
 
Mütalasını veren savcı, sanıkların kaçırma, gasp, planlayarak vahşice hislerle öldürme suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasını istedi. Ercan Güngör ve Erkan Güngör kardeşler ise ifadelerinde sanıkların yalan söylediğini belirtip, ağabeylerinin 200 lirasının gasp edildiğini belirtti. Sanık avukatları ise müvekkillerinin etkin pişmanlıktan yararlanmaları, olay günü üzerilerindeki kıyafetlerle ilgili biyolojik raporların istenmesi ve yazılı savunma talebinde bulundu. Sanık vekillerinin bu talebi mahkeme tarafından kabul edildi.
 
İfadelerin alınmasının ardından mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.
 

 
Cinsel istismar sanığına ‘saygın tutum’dan 140 yıl indirim!
 
Kaf-Kaf’tan Samsun’da stat ve salon zirvesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yine 'koca' vahşeti: Barıştığı eşi öldürdü!
Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'nde eşinin şiddet uygulaması yüzünden evini ...
40 geçici işçi alımına 491 başvuru
Manisa'nın Kula İlçesi'nde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İŞKUR arasında ...
Borsa başkanından firmalara fedakarlık çağrısı
Zeytin ve zeytinyağı fiyatları, zeytin hasadının başlamasına rağmen düşmedi. ...
 
Aydınlı avukata devlet büyüklerine hakaretten soruşturma
Aydın Barosu'na kayıtlı avukatlardan Kuşadası'nda görev yapan Behçet Alp'e, ...
Yerleşik Almanlar 'Nazi selamı' şakasından rahatsız
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde yerleşik Almanlar, bazı Türklerin kendilerini ...
Vefat eden 200 kiloluk eczacıyı evinden AKUT çıkardı
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yalnız yaşayan eczacı 53 yaşındaki İbrahim ...
 
Acı son: Muhtar arkasından suya atlayıp çıkarttı ama...
Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği ...
Balkondan eve giren dehşet: Boşandığı eşini…
Manisa’da 35 yaşındaki Hasan Eskici, boşandığı eşi 28 yaşındaki Tuğba ...
78 yaşındaki bisikletliye beton mikseri çarptı
Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, kavşakta beton mikserinin çarptığı bisikletli ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva