HABERLER>GÜNCEL
5 Temmuz 2018 Perşembe - 11:49

İzmir'deki raporlarda ortaya çıktı: FETÖ elebaşından böyle yardım istediler

FETÖ ile iltisaklı oldukları gerekçesiyle kamudan ihraç edilen personelin iş ve özel hayatlarında yol haritası belirlemek için örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e danışıldığına dair belgeler emniyet raporunda yer aldı

İzmir deki raporlarda ortaya çıktı: FETÖ elebaşından böyle yardım istediler

 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyetteki mahrem yapılanmasında yer alanların, kamu kurumlarından ihraç edilen mensupları adına örgüt elebaşı Fetullah Gülen'den kendilerine yol haritası belirlemesi için yardım talebinde bulundukları belirlendi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığınca, örgütün emniyet mahrem yapılanmasına yönelik operasyonlarda elde edilen belge ve dijital materyallerle ilgili rapor hazırlandı.

Örgütsel belge ve dijital materyallerin çözümünden oluşan "Emniyet Mahrem Yapılanması" başlıklı raporda yer verilen "Tüm Kamu İhraçlar Arz" isimli belgede, örgütün mahrem yapılanma üyelerinin 2 Eylül 2016'da yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği kamudan ihraç edilenlere yönelik yol haritasını belirleme hazırlığında olduğu saptandı. 

Rapordaki belgede, KHK ile kaç kişinin kamu kurumlarından ihraç edildiğine ilişkin sayı yer aldı. Ayrıca belgede kamudan ihraç edilenlerin mahrem yapılanmaya mensup örgüt üyeleri aracılığıyla Gülen'e iletilmek üzere ihraç sonrası süreçte nerede yaşayacakları, maddi durumları, özlük hakları, hareket tarzları gibi konularda tavsiyeler istediğine ilişkin bilgiler dikkati çekti.

Yurt dışına çıkmak için Gülen'den izin talebi
Ele geçirilen belgelerde, FETÖ'nün mahrem yapılanma üyelerinin, Gülen'den kamudan ihraç edilenler ve soruşturma kapsamında bulunanların yurt dışına çıkmak için talepte bulunduğu tavsiyelere ilişkin şu ifadeler yer aldı:

"İhraç edilenlerin tamamına yakını bizim arkadaşlarımızdır. Bazı arkadaşlarımızın hem kendisi hem de eşi ihraç olmuştur. İhraç olan öğrencilerimizle birlikte önemli ölçüde kamuda çalışan ve birimimizde öğretmen olarak istihdam ettiğimiz arkadaşlarımız bulunmaktadır. İhraç olan arkadaşlarımız olayın ilk şokunu yaşamaktadırlar. Aileleri ve çevrelerinden duydukları incitici sözler de moral ve motivasyonlarını bozmaktadır. Bu durumdaki arkadaşlarımızın hizmet aidiyetlerinin korunması ve güçlenmesi, moral ve motivasyonlarının arttırılması adına tavsiyelerinizi lütfeder misiniz?

Bu kapsamda arkadaşlarımıza yol haritası olması açısından belli bir birikimi olmayan veya yakınlarından herhangi bir destek alamayacak öğretmen ve öğrencilerimiz için öncelikle ensar-muhacir kardeşliği tesis edeceğiz. Bununla birlikte öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımızdan maişetlerini temin etme amacıyla kendi memleketlerine taşınma konusunda çokça talep gelmektedir. Bu konudaki yaklaşımımız nasıl olmalıdır?

İhraç olan şu an herhangi bir adli tatbikata uğramamakla beraber ByLock veya farklı deşifre listesinde yer alanların yurt dışına herhangi bir yolla çıkmaları konusunda ne buyurursunuz? Kamuda farklı pozisyonlarda çalışırken ihraç olan ve aile desteğiyle özel sektörde iş kurabilecek veya ailesinin mevcut iş yerini yürütebilecek arkadaşlarımıza yönelik bakış açımız ne olmalıdır? Gerek memleketine yerleşen, gerekse yeni iş bulan veya kuran arkadaşlarımız tekrar kurumlarına dönecek şekilde mi planlama yapmalı yoksa düzenlerini uzun süre bu şekilde devam ettirecek tarzda mı hareket etmeli?

Her ne kadar OHAL kararnamelerine yönelik yargısal denetim konusunda sınırlamalar olsa da ihraç olan tüm öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımızın idare yargıya, AYM ve AİHM'e müracaat ederek hukuksal mücadelelerini sonuna kadar götürmelerini tavsiye edeceğiz. Bu konuda arkadaşlarımızı motive etme adına ne tavsiye buyurursunuz?

 
Bakan Canikli duyurdu: İhaleyi biz kazandık
 
Sürücüsüz otobüslerin seri üretimine başlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnternette şoke eden ilan! 'Ciddi alıcılar lütfen...'
Vahşi sürüngenler sıralamasında zirvede bulunan timsahların,Türkiye’de ...
'Koyunlu' kamuflaj
Adana polisi, şüphe üzerine sürücüsünü durdurduğu minibüsün arkasındaki ...
Yeşil ve gri pasaport sahiplerine kötü haber!
Schengen Bölgesi’ne giriş çıkışların daha güvenli hale gelmesini sağlamaya ...
 
Eylül'ün babasından yürek burkan karar
Polatlı ilçesinde kaybolduktan 7 gün sonra cinayete kurban gittiği ortaya ...
Parasını almaya çalışanlara bir şok daha!
Çiftlik Bank mağdurlarından yaklaşık 2 bin kişinin icra takibi kabul edilirken, ...
İzmir'de korkutan yangın!
Bergama ilçesinde, tarım arazisinde çıkan ormanlık alana da sıçrayan yangın, ...
 
İzmir'de miras cinayeti: Kardeşini öldürdü!
Beydağ ilçesinde, Şerafettin Kır, miras yüzünden kavga ettiği kardeşi Veli ...
İzmir'de öğretmene FETÖ'den ceza yağdı!
İzmir'de FETÖ/PDY'ye üye olmak suçundan yargılanan dershane öğretmenine ...
İlçe ilçe kaçtı, polis kovaladı: Karşıyaka sapığı yakalandı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 13 yaşındaki çocuğa cinsel tacizde bulunduğu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva