HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Ağustos 2015 Salı - 11:35

İzmir’deki ‘kent kart’ krizinde bomba gelişmeler: Yeniden ihale mi yapılacak?

İhaleyi kaybeden Kent Kart A.Ş.’nin başvurusunu değerlendiren mahkemenin kararı doğrultusunda KİK’ten Büyükşehir Belediyesi’ne düzeltici işlem talebi yazısı gitti. Büyükşehir İhale Komisyonu ilgili değerlendirmeye yaparken süreçte kaos yaşanmaması için pazarlık usulü geçici ihale yapacak. İhaleye hangi şirketlerin davet alacağı merak konusu!

İzmir’deki ‘kent kart’ krizinde bomba gelişmeler: Yeniden ihale mi yapılacak?

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ - İzmir’de elektronik temassız akıllı kart hizmetini 16 yıldır veren Kentkart Şirketi’nin Ocak ayında yapılan ihaleyi kaybetmesinin ardından büyük bir kaos yaşandı.

Haziran ayının ilk günü başlayan yeni süreçte şifre ve kodların değiştirilmesi nedeniyle ihaleyi kazanan KARTEK şirketinin elektronik donamımı sağlayamaması kentte günler süren krize yol açarken, Büyükşehir Belediyesi Kent Kart A.Ş. hakkında suç duyurusunda bulundu, ESHOT da şirketi Kamu İhale Kurumu’na şikayet etti.

Büyük aksaklıkların ve günler süren çalışmaların ardında kriz aşılırken geriye tarafların şikayetleriyle şekillenen bir hukuk savaşı başladı.
 
YARGI 'YETERLİ DEĞİL' DEMİŞTİ
İhaleyi kaybeden Kent Kart A.Ş.’nin KARTEK şirketinin iş deneyiminin yetersiz olduğu ve kamu zararına neden olacağı gerekçesiyle Kamu İhale Kurumu’na yaptığı itiraz reddedilirken, şirket konuyu mahkemeye taşıdı. Ankara 11.İdare Mahkemesi gündemde bomba etkisi yaratan bir karara imza atarak, iş deneyimi yeterli değil denilen Kartek A.Ş.’nin teklifinin değerlendirme dışı bırakılması gerektiğine hükmetti.

KİK’TEN BÜYÜKŞEHİR’E YAZI
Mahkemenin kararı Kamu İhale Kurumu’na bildirmesinin ardından beklenen gelişme oldu. KİK, Büyükşehir Belediyesi’ne yargı kararına dayalı bir yazı göndererek ihaleyle ilgili değerlendirmeyi yeniden gözden geçirilmesini ve düzeltici işlem belirlenmesini talep etti.

Büyükşehir İhale Komisyonu’nun ihaleyle ilgili yeniden çalışma yaparak yeterlilik konusunda düzeltici işlem belirlemesi gerekiyor.

Bu arada KARTEK firması da iş bitirme yeterliliğine sahip olduğunu belirten dosyayı mahkemeye teslim etti.

Öte yandan bu süreçte bir kaos daha yaşanmaması için yeni bir ihale yapılması gündeme geldi. Buna göre Büyükşehir Belediyesi pazarlık usulüyle geçici bir ihale yapacak.

İHALEYE KİMLER KATILACAK?
Yeni ihale bombası sayısız soru işaretini de beraberinde getirdi. ESHOT’un şikayetinin ardından Kamu İhale Kurumu’ndan bir yıl men cezası alan Kent Kart A.Ş.’nin katılamayacağı ihaleye KARTEK şirketinin de pazarlık usulü ihaleden davet alması için yargı nezlinde iş bitirme yeterliliğini kanıtlaması gerekiyor. ESHOT’un ihale için başka şirketleri de davet edebileceği öngörülüyor.

KENT KART’A BİR MEN CEZASI DAHA!
Bu arada sistem krizinde ESHOT’un şikayetini değerlendiren KİK, kamu ihalelerinden 1 yıl men cezası verdiği Kent Kart A.Ş’ye aynı kurumun başka bir şikayeti üzerine 1 yıl men cezası daha verdi.



ESHOT geçtiğimiz yıllarda yapılan pazarlık usulü bir ihaleyle ilgili olarak Kent Kart A.Ş’yi bir kez daha bakanlığa şikayet etti. Şikayeti kararı bağlayan KİK şirketin kamu ihalelerinden 1 yıl men cezası almasını karara bağladı. Karar Resmi Gazete’de yayınlandı.

 
Balçova’da tatilde İngilizce fırsatı
 
İEF’de gala akşamı büyük şölen: Anadolu Ateşi
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Uyar 30 Aralık 2019 Pazartesi 14:26

Uyar

Yorumu oyla      4      5  
19 Ağustos 2015 Çarşamba 10:41

tek gerçek var aktarma sistemine geçildiğinden beri ve bu kentkart olayından sonra rezillik yaşıyoruz. hangi otobüs kaç dakika sonra gelecek hiç bir bilgi yok duraklarda.ikincisi minibüsler klımasız yolcu taşımıyor cezai işlem uygulanıyor peki belediye otobüslerimizin bir çoğu neden klimasız? denetleme yok!

Yorumu oyla      26      9  
ali 18 Ağustos 2015 Salı 21:05

60 yaş kartım var, 11o lira verip aldığım. Bir tane sorun yaşasam dişimi kıracağım,hayretle izliyorum konuşulup yazılanları. Sorun yaşayanlara da üzülüyorum elbet. Umarım çözümlenir de herkes işine gücüne rahat rahat gider..

Yorumu oyla      15      11  
18 Ağustos 2015 Salı 20:49

Eski firma yasaklı, yeni ihaleye giremez. Yeni firma mahkeme tarafından yeterliliği olmadığı kararı var yeni ihalede yeterliliği olmadığı için bulınamaz ne yani şimdi yeni bir firma yeni bir kriz yeniden alınamayan veya yapılamayan kodlamalar ..... Ne çilesi varmış bu İzmir 'in be kardeşim.

Yorumu oyla      17      6  
18 Ağustos 2015 Salı 17:00

http://www.oneclick.city/ yeni kartin sitesi açılmış ama eksiklikleri çok. Zamanla yeni uygulamalar eklenir.

Yorumu oyla      15      9  
18 Ağustos 2015 Salı 16:32

Ibrahim Bey kartı okuttuğunuz da kalan bakiye ekran da yazıyor. Üstte alınan miktar, altında kalan miktar yazıyor. Yazmayan kalan aktarma süresi. O da eklenir. Zaten yeni bir uygulamaydı. Yapılması gereken bazı işler var; internetten dolum, bakiye kontrolü, mobil uygulama, araç içi ve durak içi bilgilendirme ... gibi

Yorumu oyla      16      9  
kaya 18 Ağustos 2015 Salı 16:09

kentkart firmasını geri istiyoruz. yeni firma bizi her şeyden mahrum etti... yasaklı yapacaksanız kartek firmasını yapın...beceriksizliklerinden..cihazları değiştirip işi hallettiklerini sanıyorlar..halen dolum yapamıyoruz..otobüs kaçta gelecek onu bile göremiyoruz..

Yorumu oyla      25      11  
18 Ağustos 2015 Salı 15:35

Adamlar bize sistemin kök anahtarı teslim edilmedi o yüzden sistemi kendi sistemimize taşıdık diyorlar, hala daha kentkart zamanında sorun yoktu, bozuk para, 90 dakika gibi şeyler söyleniyor. Adamlar yeni sistem kurmak zorunda değildi, sadece var olan sistem üzerinden ücret toplayacaklardı.

Yorumu oyla      23      6  
CYA 18 Ağustos 2015 Salı 15:10

Kent Kart zamanında işler sorunsuz yürüyordu. Yeni firma bir takım otomasyonları gerçekleştiremedi (Yüklematiklerden bozuk para ile yüklemek, Güncellenen bazı kartlardan yüklematikle yükleme yapılamaması, vb)Yeni yapılacak ihaleye "Kent Kart" firması yasaklı olduğundan katılamayacak,en az 3 firma davet edilmesi lazım.Bakalım şimdi işi yürüten KARTEK firmasından başka hangi firmalar katılacak?

Yorumu oyla      22      8  
ibrahim 18 Ağustos 2015 Salı 14:13

kentkartımı okuyucuya gösterirken kalan bakiyemi, kalan süremi görmek istiyorum.Oturduğum yerdeki bayinin dolum yapmasını istiyorum.Ehsot sitesindeki şuan kapalı olan ehizmetlerin tekrar uygulamaya girmesini bekliyorum.2,5 aydır uğradığım zararın (defalarca 90 dk işlemedi) karşılanmasını istiyorum. Bunları istemek hakkımız ama belediye başta olmak üzere, ne eshot ne de yeni firmanın umurunda değiliz. Yeter artık.

Yorumu oyla      24      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova’da tatilde İngilizce fırsatı
Balçova Belediyesi ve AIESEC İzmir Şubesi işbirliğinde başlatılan ücretsiz ...
Buca'da 17 Ağustos unutulmadı
Ülkemizin yüzde 96’sı deprem bölgesinde, nüfusun yüzde 95’i ise deprem ...
Etiyopyalı Ganette, Güzelbahçeli oldu
İzmir’de borsa brokerlığı yapan ekonomist Atilla İldız (41), Etiyopya ...
 
Bornova’da Başkanlık Kupası heyecanı
Bornova Belediyesi’nin Bornova Futbol Kulüpleri Birliği ile birlikte düzenlediği ...
Çiğli’ye yeni soluk: Hem park hem otopark!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Yeni Mahalle’de yaklaşık 5 dönüm alan ...
Büyükşehir’de Komutan’la ilk buluşma!
Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı görevine atanan Orgeneral Abdullah ...
 
Başkan 15 maddeyle anlattı: Ödemiş altın madenine neden direniyor?
Ödemiş Belediye Başkanı Badem, Ankara’ya yazdığı görüş yazısında direndikleri ...
‘Çemberli Efe’ babasının projesini hayata geçiriyor
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül vefat eden babası Durmuş ...
Umuda yolculukta bu defa iyi haber: Karaya çıktıktan yarım saat sonra...
Bodrum'dan eşiyle birlikte yasa dışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva