HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Ağustos 2015 Pazartesi - 17:54

Başkan 15 maddeyle anlattı: Ödemiş altın madenine neden direniyor?

Ödemiş Belediye Başkanı Badem, Ankara’ya yazdığı görüş yazısında direndikleri altın madeninin hayata geçmesi durumunda bölgede yaratacağı tahribatı 15 maddelik ültimatom gibi bir metinle anlattı.

Başkan 15 maddeyle anlattı: Ödemiş altın madenine neden direniyor?

EGEDESONSÖZ -  Menderes Havzası’nın en önemli ilçelerinden Ödemiş’te altın madeni krizi tam gaz devam ediyor.

META Madencilik Araştırma Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin kurucu ortaklarından Abdullah Şentürk adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan ‘dördüncü’ grup işletme ruhsatı ile başlayan süreçte Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in ÇED toplantılarına karşı sergilediği direnişlerle gündeme gelmişti.

İlk toplantı için belediyeye ait mekanı vermeyen Başkan Badem, ikinci ÇED zirvesine ‘çukur’, üçüncüye de ‘ilaç’ seti çekmişti.

- BAŞKAN BADEM’DEN MADENE ÇUKUR SETİ…

- BADEM’DEN ALTIN MADENİNE BU KEZ DE İLAÇ SETİ…


Süreçte madenin vize almaması için Ankara’da da temaslarda bulunan Başkan Badem, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen talep üzerine 15 maddelik ültimatom gibi bir görüş yazısı gönderdi.
 


Türkiye’nin altına imza koyduğu uluslararası anlaşmaların örnek gösterildiği yazıda, altın madeninin Küçük Menderes Havzası’nda yaratacağı tahribatın bir çevre felaketine yol açabileceği vurgulandı. Maden arazisinin su kaynaklarına yakın bir bölgede olduğu ve tüm havzayı etkileyecek bir kirlenme riskiyle yüz yüze bulunulduğu ifade edilirken, kirlenmenin bölgede halk sağlığını da tehdit edeceği belirtildi.

İŞTE O YAZI





 
JMO’dan korkutan tespit: Türkiye de İzmir de depreme…
 
Davutoğlu’ndan kritik zirve sonrası flaş açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Koray 28 Ağustos 2015 Cuma 21:35

YILLIK 7 MİLYAR DOLAR ALTIN İTHAL EDİYORUZ Ayrıca altın ithalatında önemli konumdayız ve ortalamaya bakacak olursak yıllık 7 milyar dolar altın ithalatı yapıyoruz. Altın ithalatında dünyada Suudi Arabistan, Hong Kong, Hindistan gibi ülkelerden sonra 4. Sırada gelmekteyiz. Ülkemizde kuyumculuk sektörü oldukça gelişmiş durumda ve bu sektörde önemli bir istihdam vardır. Bu sektörün ihtiyaç duyduğu altını kendi kaynaklarımızı kullanarak ithalata gerek duymaksızın karşılayabilecek altın rezervlerine sahibiz. Rakamların da ifade ettiği gibi bu çok değerli yeraltı kaynağımızın, milli servetimizin milli ekonomimize aktarılması gerekiyor. Madencilik şirketleri diğer sektörlerdeki şirketlerin ödediği vergiler dışında fazladan %2 daha fazla vergi ödemektedir.MESAJLARIM ALINTIDIR

Yorumu oyla      11      5  
Koray 28 Ağustos 2015 Cuma 21:34

Yer altı kaynakları ülkelerin vazgeçilmez ekonomik servetleridir. Eğer hızlı bir şekilde kalkınmak istiyorsak mutlaka yeraltı kaynaklarımızı çıkarıp bunları değerlendirmemiz gerekmektedir. Ayrıca unutmayalım ki madencilik bölgelerin kalkınmasına ve istihdamına da önemli katkılar yapmaktadır. Çanakkale ili de önemli maden yataklarına sahiptir. Bu madenlerin işletilmeye alınması Çanakkale’nin gelişimine de büyük katkılarda bulunacaktır. Tabi tüm bunlar yapılırken hiçbir zaman çevreye zarar verilmemeli, çevre dostu sürdürülebilir madencilik teknolojileri kullanılarak madencilik faaliyetlerine devam edilmelidir. Hedefleri olan bir ülkeyiz dedik, Cumhuriyetimizin 100. Yılında yani 2023’de gelişmiş 10 ülke arasında ki yerimizi alarak kişi başına milli gelirin 10 bin dolarlardan 25 bin dolarlara çıktığı bir ülke olmak istiyorsak mutlaka sanayimizin ihtiyacı olan bu hammaddelerin çıkarılıp, ekonominin hizmetine sunulması gerekmektedir. Hedefleri olan bir ülke olduğumuzu düşündüğümüzde ‘Zengin toprakların fakir bekçileri olmak’ istemiyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
Koray 28 Ağustos 2015 Cuma 21:30

Peki Hocam, siyanür nedir, kullanım alanları nelerdir ve siyanürle arama neden tepki topluyor? Siyanürün doğal kaynağı amigdalin adı verilen şekerimsi bir bileşik olup kayısı, fasulye filizi, kiraz, kestane, mısır, kuru fasulye, mercimek, naktarin, şeftali, yer fıstığı vb. gibi birçok meyve ve sebzede bulunan bir maddedir. Aynı zamanda siyanür belli bir dozajın üstünde alındığında zehirleyici özelliği olan bir maddedir. Özellikleri nedeniyle siyanür sanayide metal parçalar ile plastikler, sentetik kumaşlar, gübreler, boyalar, ilaçlar gibi birçok sayıdaki genel organik ürünlerin imalatında kullanılmaktadır. Bunun dışında sanayide elektronik kaplamalar, metal işleme, çelik sertleştirme, fotografik uygulamalar ve sentetik lastik üretimi gibi sektörlerde siyanür kullanımına rastlıyoruz. Birçok alan gibi madencilikte de siyanürü kullanıyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
Koray 28 Ağustos 2015 Cuma 21:27

Altın madenciliğinde siyanürle altın kazanıldıktan sonra oluşan atıklar ÇED’te belirlenen yönetmeliklere uygun olarak depolanıp bertaraf edilmektedir. Türkiye de işletilen altın madenlerinin hiç birinde ne derelere, ne de toprağa her hangi bir katı veya sıvı deşarjı yapılmamıştır. Bununla ilgili şu ana kadar hiçbir veri resmi makamlarca kaydedilmemiştir.

Yorumu oyla      11      5  
17 Ağustos 2015 Pazartesi 22:37

hazine tam takır kuru bakır.şimdi yerin altındaki altına göz diktiler.onu çıkarıp satacaklar peki o da bitince ne olcak.para üretimden kazanılır.umarım ödemiş kirlenmez.başkanı destekliyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Çemberli Efe’ babasının projesini hayata geçiriyor
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül vefat eden babası Durmuş ...
Umuda yolculukta bu defa iyi haber: Karaya çıktıktan yarım saat sonra...
Bodrum'dan eşiyle birlikte yasa dışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy ...
Foça Deniz Öyküleri ödülü sonuçlandı
4. Foça Deniz Öyküleri’nin kazananları belli oldu
 
Urla'da bağbozumu coşkusu sona erdi: Dünya tanıyacak
Urla Uluslararası Geleneksel Bağbozumu Şenliği 14-16 Ağustos tarihlerinde ...
Karşıyaka’da çocuklar yaz kurslarını çok sevdi
Karşıyaka Belediyesi tarafından, çocukları yaz aylarında kültür, sanat ...
Kemalpaşa’nın 'Bilgi Evi' kapılarını açıyor
Kemalpaşa Belediyesi tarafından ilçedeki mahallelere çok amaçlı tesis ...
 
Buca’nın yollarına dev yatırım!
Buca Belediyesi, yılsonuna kadar Buca sokaklarına 11 milyon TL yatırım ...
Bornova’da örnek çözüm: O ağaçlar için…
Bornova Belediyesi, Evka-3’te 113 sokakta yaptığı yol açma çalışmasını ...
Metroda rota Buca: İlk ihale tamam
9.5 kilometrelik Üçyol-Buca Koop metro hattı için uygulama projesi ile ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva