HABERLER>SAĞLIK
22 Mayıs 2019 Çarşamba - 10:42

İzmir'deki hastaneden ilginç karar: Şikayet varsa ameliyat yok!

İzmir'de, parkinson hastalığı nedeniyle beyin pili ameliyatı olan Osman Kayadibi (63) bir süre sonra sorunlar yaşamaya başladı. 2'nci ameliyatından sonra da bazı şikayetleri olan Kayadibi’nin oğlu Kadir Kayadibi ameliyatta hata olduğu gerekçesiyle operasyonu gerçekleştiren doktoru şikâyet etti. Bu sırada 3'üncü kez ameliyat için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatırılan hastanın oğlunun şikayet dilekçesi hastaneye ulaşınca operasyona alınmak için hazırlanan Kayadibi taburcu edildi. Hastane taburcu nedeni olarak 'hasta ve hekim arasındaki güvenin zedelenmesi'ni gerekçe gösterdi.

İzmir deki hastaneden ilginç karar: Şikayet varsa ameliyat yok!

İzmir’de yaşayan işçi emeklisi, 6 çocuk sahibi Osman Kayadibi parkinson hastalığına yakalandı. Rahatsızlığı ilerleyince Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahisi Servisi’ne başvuran Kayadibi’ne beyin pili takıldı. 2017 yılının Kasım ayında ameliyat olduktan sonra beyinde pilin takıldığı bölgede sorun yaşayan Kayadibi’nin göğüste de bataryanın olduğu yerde şişme ve kasılma oldu. Bunun üzerine geçen şubat ayında tekrar ameliyat edilen Kayadibi’nin beynindeki kanamaya müdahale edildi ve boynundaki kasılma için de kabloya hareket esnekliği sağlandı. Ancak Osman Kayadibi iddiaya göre yine iyileşmedi ve hem kafasında hem de göğsünde pilin olduğu bölgede enfeksiyon oluştu. Kayadibi’nin göğsündeki şişlik büyüyüp, dikişleri patlayınca pilin bir bölümü dışarı çıktı. Tekrar hastaneye götürülen Kayadibi’nin, geçen 6 Mayıs'ta üçüncü kez ameliyat edilmesine karar verildi.

ŞİKAYET ETTİ, GÜVEN ZEDELENDİ
İkinci ameliyatın ardından, Osman Kayadibi’nin oğlu Kadir Kayadibi, Sağlık Bakanlığı’na şikayet dilekçesi gönderdi. Geçen 6 Mayıs'ta, Osman Kayadibi’nin üçüncü kez ameliyat edileceği, göğsünün sol tarafına takılan cihazın sağ bölüme nakledilmesinin planladığı gün, hastane yönetimine ve operasyonu yapacak olan hekime Sağlık Bakanlığı’ndan, şikâyetle ilgili bilgilendirme tebligatı ulaştı. Saçları bile tıraş edilen ve ameliyata alınmaya hazırlanan Osman Kayadibi, ‘hekim ile hasta arasındaki güvenin zedelenmesi’ gerekçesiyle operasyon yapılmadan taburcu edildi. İddiaya göre, Kayadibi’nin ailesi ameliyatın gerçekleşmesini istediklerini belirttilerse de, hastane kararından vazgeçmedi.



'SADECE BABAMIN AMELİYAT EDİLMESİNİ İSTİYORUZ'
Konuyla ilgili konuşan Kadir Kayadibi, "Ben, Sağlık Bakanlığı’na dilekçe verince bizi alelacele taburcu ettiler. Daha sonra başka bir hastaneye gittik ve oradan, ‘Yarım bırakılmış bir ameliyatı üstlenemeyiz’ cevabını aldık. Pil artık dışarı çıktı ve sürekli iltihap akıyor. Kimseden maddi bir yardım beklemiyoruz, sadece babamın ameliyat edilmesini istiyoruz" dedi.

'HASTA YAKINI ASILSIZ İTHAMLARDA BULUNMUŞTUR'
Hastaneden yapılan açıklamada ise hastanın öz bakımının ve ameliyat sonrasında gerekli pansumanlarının yapılmadığı belirtilerek, "Hastamızın iyileşmesi için gerekli cihazlar, fedakarlıkla temin edilmiştir. Hatta oldukça külfetli olan bu cihaz, hastamız için ikinci kez temin edilmiştir ve hastamız ilk ameliyattan sonraki üç gün içinde yürümeye başlamıştır. Hasta yakını, şikâyet dilekçesinde asılsız ithamlarda bulununca, başka hastanede ameliyat edilmesi için gerekli görüşmeler yapılmıştır" denildi. (DHA)

 
İEF'nin bu yılki partner ülkesi belli oldu
 
Tarım müdürlüğü açıkladı: İzmir 2018’de ne kadar üretti?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İl Sağlık Müdürlüğü'nde Öztop dönemi
İl Sağlık Müdürü olarak atanan Balıkesir eski İl Sağlık Müdürü Op. Dr. ...
Bakan Koca: Türkiye'nin sağlık sistemi dünyaya örnek
Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'deki sağlık sisteminin her geçen gün daha ...
'Karaciğer dostu' enginarın tam zamanı
Uzmanlar, doğal probiyotik kaynağı olma ve yağ azaltıcı gibi özelliklerinin ...
 
Öykü Arin'in annesi son durumu anlattı: Dualarınız bizimle olsun
Antalya'da löseminin ender görülen türü Juvenil Miyelomonositik Lösemi ...
Dünya Sağlık Örgütü'nde kritik ebola uyarısı
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Adhanom, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde ...
Ramazan için uzmanlardan uyku tavsiyesi
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. ...
 
Türkiye'de her 3 erişkinden birinde hipertansiyon var
Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Erol, "Hipertansiyon için eşik ...
Kanser ilaçlarının yan etkileri bu yöntemle azalacak
Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ...
Onkolog Dr. Yavuz Dizdar: Biraz aç kalmakla hiçbir şey olmaz
10. Ekoloji İzmir Fuarı kapsamında gerçekleşen “Ne Yersek Biz O’yuz” adlı ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva