HABERLER>GÜNCEL
26 Eylül 2016 Pazartesi - 18:21

İzmir'deki 'fişleme' davasında savunma maratonu başladı

İzmir Adliyesinde "bazı hakim, savcı ve personeli fişledikleri", "bazı dosyalardaki bilgileri örgüte aktardıkları" iddialarına yönelik Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında açılan davada, 3'ü tutuklu 8 sanığın savunmalarının alınmasına başlandı.

İzmir deki  fişleme  davasında savunma maratonu başladı

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "terör örgütü üyesi olmak", "hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek", "bazı dosyalardaki bilgileri örgüte aktarmak" suçlamalarıyla yargılanan tutuklu sanıklar Y.K, M.F.S. ve T.A. bazı müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile (SEGBİS) kayıt altına alınan duruşmada sanık ve müştekilerin kimlik kayıtlarının ardından savunmaların alınmasına başlandı.

Tutuklu sanık Y.K, 17-25 Aralık'ta hükümete yönelik gerçekleştirilen eylemin darbe girişimi olduğunu, kendisinin Cumhurbaşkanı ve devletine aşık biri olarak tanındığını, FETÖ'ye üye olduğu iddiasını kabul etmediğini söyledi.

FETÖ'nün sohbetlerine 2011'de üç kez gittiğini, 27 yıllık arkadaşı olan avukatı Hasan Erdoğan'ın uyarıları üzerine bir daha sohbetlere katılmadığını söyleyen Y.K, bu tarihten sonra hayatının FETÖ ile mücadelede geçtiğini, mensubu olduğu sendikanın paralel devlet yapılanmasına karşı kırmızı çizgiler çektiğini, kendisinin de bu doğrultuda çalışmalar yürüttüğünü iddia etti.

2015 ocak ayında sendika seçim çalışma listelerinde faaliyetlerin normal seyrinde notlar aldığını, FETÖ ile bağlantılı olduğunu düşündüğü kişiler dışında kimseyi fişlemediğini, kimseye iftirada bulunmadığını iddia eden Y.K, "Paralelci olduğuna inandığım şahıslarla ilgili neler yapabileceklerini bildiğim ve gördüğüm olumsuzlukları devletin ilgili birimlerini ilettim. Başkalarının hakkı zayi olmasın diye koşturdum ama bir tanığın ifadesiyle 7 aydır tutuklu bulunuyorum. Kişisel husumet nedeniyle burada yargılanıyorum. Telefonumda lehime olacak delil niteliğindeki mesajlar, uyarılara rağmen, toplatılmadı. 23 yıllık devlet memuruyum, benim de mutlaka hatalarım olmuştur fakat şu an ağır suçlamalarla karşı karşıyayım. Kimsenin elini, eteğini öpmediğim için başıma bunlar geldi." dedi.

Y.K, kendisinin "paralel yapıyla ilgisi var" dediği şahısların çoğunun FETÖ'nün darbe girişimin ardından tutuklandığını ya da görevden uzaklaştırıldığını aktararak, örgütün adliyeye tayini olabilecek müdürleri ya da kritik yerlere gelebilecek şahısları tesadüfen değil örgütle bağlantı derecesine göre seçildiğini belirtti.

Tutuklu sanık M.F.S. ise hakkındaki suçlamalara yönelik somut bir delilin bulunmadığını, iftiraya uğradığını, finansal destek vermediği FETÖ'ye üye de olmadığını söyledi.

Tutuklu T.A da milliyetçi yapıya sahip biri olduğunu, devlete karşı olan örgütle bağının bulunamayacağını, kimseyi fişlemediğini, yargılandığı sanıkları gözaltında tanıdığını ifade etti.

Mahkeme heyeti, sanık savunmalarının alınmasına devam edilmesi için duruşmaya yarına kadar ara verdi.

Operasyon
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, "FETÖ/PDY üyelerinin adliyede kadrolaşması, fişleme yapması ve dosyalardaki bazı bilgilerin örgüte aktarılması" iddiaları üzerine 23 Şubat 2015'te İzmir'in Karşıyaka, Torbalı, Menemen ilçeleri ile Manisa'da operasyon gerçekleştirilmişti.

Zanlıların, savcı ve hakimler hakında da "FETÖ ile bağlantılarına göre" fişleme yaptıkları, FETÖ'ye yönelik soruşturmalarla ilgili bilgileri UYAP sistemi üzerinden temin ederek örgüte aktardıkları, adliyeye personel alımına yönelik mülakatları etkilemek ve FETÖ üyelerinin önünü açmak amacıyla yüksek puan alan diğer adayları "FETÖ üyesi" gibi gösterip elenmelerini sağladıkları iddia edilmişti.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda İzmir'deki "delillerin karartılmasına yönelik dava" ile ilgili hakim, savcı ve adliye personeli hakkında belgeler ele geçirilmişti. Operasyonda gözaltına alınan 3'ü tutuklu 8 sanık hakkında dava açılmıştı. (AA)

 
Türkiye'nin avukatı: Yıl sonuna kadar FETÖ'nün...
 
'Bozkırın tezenesi' ölümünün 4. yılında anıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kara Pazartesi! 2 ilde 2 hain saldırı: 10 şehit
Mardin'de 4 askerin şehit düştüğü hain saldırının ardından Şırnak-Van ...
İzmir Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne yeni bina
Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, Bornova'da bulunan ve geçen yıl kapatılan ...
İzmir'deki 'Ahmet Atakan' davasında yeni perde!
Hatay'daki eylemde Ahmet Atakan'ın hayatını kaybetmesi nedeniyle İzmir'de ...
 
FETÖ İstanbul'u 4 eyalete ayırmış!
İstanbul merkezli 11 ilde düzenlenen operasyonda, aralarında FETÖ'nün ...
Ve Onur Özbizerdik tutuklandı
Beşiktaş'taki bir eğlence mekanında eski polis müdürünü darbettiği ve ...
Dayanılmaz acı: CHP’li eski meclis üyesinin torunları anne karnında öksüz kaldı!
Urla Belediyesi Eski Meclis Üyesi Ahmet Tiryaki’nin gelini Yasemin Tiryaki ...
 
Sabancı suikasti sanığı 20 yıl sonra ilk kez konuştu!
Sabancı suikasti sanığı İsmail Akkol 20 yıl sonra ilk kez konuştu, suçlamaları reddetti.
Bakan açıkladı: Türkiye'de kaç çocuk hükümlü var?
Adalet Bakanı Bozdağ, 10 Haziran 2016 itibarıyla, Türkiye'de 3 çocuk ceza ...
İzmir’deki okulda ‘Andımız’ krizi! Müdür: Burası dingonun ahırı mı?
Karşıyaka Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu’nda öğrenciler okuldaki uygulamalara ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva