HABERLER>GÜNCEL
8 Aralık 2016 Perşembe - 09:24

İzmir’deki FETÖ tutuklusuna 'Prison Break' senaryosu!

FETÖ üyeliği suçundan cezaevinde bulunan kadın tutuklu G.Y.’ye kadın yakını H.T. tarafından bir kargo gönderildi.

İzmir’deki FETÖ tutuklusuna  Prison Break  senaryosu!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklu bulunanların cezaevlerinde toplu isyan ve rehin alma gibi yöntemlerle yeni bir kalkışmaya hazırlanacağı bilgileri üzerine Adalet Bakanlığı bu cezaevlerinde güvenlik önlemlerini arttırdı.

Cezaevlerine uçaksavar, TOMA, itfaiye gibi araç ve ekip takviyeleri yapılırken bazı tarihlere işaret eden bilgiler çoğunlukla FETÖ üyelerinin tutulduğu cezaevlerinde yapılan aramalarda bulunan notlar kaynaklı oldu.

KİTAP İÇİNDE İNGİLİZCE DİZİ SENARYOSU
Çok fazla sayıda benzer not bulunan İzmir Şakran kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda ise geçen hafta yine akıl almaz bir yöntemle içeriye not sokulmaya çalışıldığı ortaya çıktı. Bu sefer kaçış planı kargo ile İngilizce geldi.
Hürriyet’ten Banu Şen’in haberine göre FETÖ üyeliği suçundan cezaevinde bulunan kadın tutuklu G.Y.’ye kadın yakını H.T. tarafından bir kargo gönderildi. Kargoyu açan infaz kurumu görevlileri paketin içinde Elementary English Course Book adlı İngilizce dil eğitim kitabı buldu. Arama yapan yetkililer kitabın içinde kadın mahkumun kız kardeşi Z.Y. imzalı İngilizce bir not fark etti. Not Türkçe’ye çevrildiğinde bunun bir dizinin konusunu içerdiği görüldü. İngilizce notun tercümesi şöyleydi:

“Dizide bir adam var. Adı Micheal. Cezaevine girmek için suç işledi. Cezaevine girmek istedi çünkü cezaevinde erkek kardeşi var ve kardeşi masum. Bu nedenle Michael erkek kardeşini kurtarmak istiyor. Yeni insanlarla tanıştı.”

Notu alan yetkililer, diziyi araştırdı. Nottaki senaryonun ünlü Amerikan dizisi Prison Berak (Büyük Kaçış) dizisine ait olduğunu tespit etti. Kargoyu gönderenler ve tutuklu kadın hakkında tutanak tutuldu. Konu hakkında Adalet Bakanlığı’nı bilgilendirilerek işlem başlatıldı. Yetkililer notların örgüt üyelerini motive etme amaçlı bir yöntem olabileceğinin de dikkate alındığını kaydetti.

NOTUN İÇERİĞİNDEKİ PRISON BREAK (BÜYÜK KAÇIŞ)
2005’te başlayan dizinin başrollerinde Wentworth Miller, Dominic Purcell, Sarah Wayne Callies, Amaury Nolasco oynadı. 42 ülkede yayınlanan ABD yapımı dram ve macera türündeki dizi, Türkiye’de de gösterildi. Prison Break 2006 Emmy Ödülleri’ne de en iyi dizi olarak aday gösterildi.

Dizi’nin konusu şöyle: Bir inşaat mühendisi olan Michael Scofield (Wentworth Miller) Başkan Yardımcısı'nın kardeşini öldürmek suçuyla idam cezasına çarptırılan ağabeyi Lincoln Burrows'u (Dominic Purcell) kurtarmak için tüm yasal yolların tükendiğini fark edince işi kendisi halletmeye karar verir ve kusursuz bir hapisten kaçış planı hazırlar. Ardından göstermelik bir banka soygunu düzenler ve cezaya çarptırılır. Sağlık sorunlarını bahane eden Michael, ağabeyinin bulunduğu Fox River Eyalet Hapishanesi'ne gönderilir. Michael, içeride beklenmedik durumlarla karşılaşır ve ağabeyini kaçırmak için girdiği hapishaneden 7 kişiyi daha kaçırmak zorunda kalır. Bu sırada planlarını hayata geçirmek için revir doktoru Sara Tancredi'yi (Sarah Wayne Callies) ve hapishane müdürü Henry Pope'u kullanır. Bu sırada da Sara'ya aşık olur. Michael'ın kaçış planında azılı gardiyan şefi Brad Bellick (Wade Williams) onun planını zora sokmaktadır. (Hürriyet)

 
Kılıçdaroğlu’ndan ‘Adana’ eleştirilerine Voltaire’li yanıt
 
İzmirim kartta patlama: Yok sattı, kriz çıktı ve…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FETÖ'ye 'Kozanlı Ömer' operasyonu
İstanbul merkezli 16 ilde, aralarında FETÖ'nün emniyet imamı olarak bilinen ...
İstanbul'da savcının aracına silahlı saldırı
Sultangazi'de Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan'ın içinde bulunduğu araca ...
İzmir’de korkunç olay: Hastane bahçesinde doktoru bıçakladı!
İzmir’in Aliağa İlçesi Devlet Hastanesi'nde görev yapan Beyin ve Sinir ...
 
İzmir’de denizden tabanca çıktı!
İzmir’in Konak İlçesi'ndeki sahilde amatör balıkçıların denizde silah ...
İzmir’de 8 adliye çalışanına FETÖ gözaltısı
İzmir’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ...
İzmir’de kaçak içki deposuna baskın!
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin Bornova'da ilçesindeki ...
 
O lisede ‘15 Temmuz Şehitler’ ismine karşı imza kampanyası
Karşıyaka Anadolu Lisesi’nin, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi ismini ...
Yargıtay'dan bir ilk: FETÖ/PDY için onama istedi
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY'yi ilk kez "silahlı terör örgütü" ...
Bacağını dava ile geri aldı
24 yıl önce geçirdiği tren kazasında iki bacağını kaybeden engelli Uğur ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva