HABERLER>GÜNCEL
20 Nisan 2017 Perşembe - 14:12

İzmir’deki ‘evet krizi’ne Zaytung bakışı: Pınar Bayburtspor için…

Mizahi haberler yapan Zaytung, Yaşar Holding’in patronu Selim Yaşar’ı, referandum mesajının İzmir’de krize dönüşmesi üzerinden tiye aldı. Zaytung, ‘evet’ oyunun en yüksek çıktığı Bayburt için bir haber hazırladı.

İzmir’deki ‘evet krizi’ne Zaytung bakışı: Pınar Bayburtspor için…

EGEDESONSÖZ - Türkiye merkezli olan mizahi ve ironik haberler veren Zaytung internet sitesi referandum sonrası İzmir’de yaşanan ‘evet’ krizine değindi.

Yaşar Holding'in dönemsel Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar’ın, referandumda oylanan cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yüzde 51.40 'Evet' oyuyla kabul edilmesinin ardından sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından, 'EVET doğru karar veren Türk halkına şükranlar' mesajı kentte tartışmanın fitilini ateşlemişti.

Karşıyakalılarla karşı karşıya gelen Yaşar Holding’in patronu Selim Yaşar daha sonra, ‘En yüksek Hayır Karşıyaka'dan YH (Yaşar Holding) düşünüyorum ve Ankara ile ters düşmemek için sponsorluğu yeniden gözden geçirmek gerekli’ mesajını atınca bu kez binlerce vatandaş Pınar ürünleri için sosyal medya hesaplarında boykot çağrısı yaptı.

Gelişmelerin ardından Zaytung, referandumda ‘evet’ oyunun en yüksek çıktığı il olan Bayburt üzerinden Selim Yaşar’a göndermede yaptı.

İşte Zaytung’un ‘Yaşar Holding Pınar Bayburtspor İçin İlk Adım Atıldı: ''Sponsor tamam... Basket bilen 5 kişi de bulduk muydu...’ başlıklı haberi:

Referandumda en yüksek oranda ‘Evet’ oyu vererek bir anda ülke gündemine oturan Bayburt’ta hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Yaşar Holding patronu Selim Yaşar’ın Karşıyaka’dan yüksek oranda ‘Hayır’ çıkmasından rahatsız olmasıyla beraber harekete geçen Bayburtlular, şehir tarihinin ilk basketbol takımını kurmak için düğmeye bastı.

İşadamına sahip çıktılar
Yaşar Holding patronu Selim Yaşar’ın, Pınar markası aracılığıyla sponsor oldukları Karşıyaka’dan yana dert yanmasının ardından ünlü işadamına Bayburt’tan destek geldi. Selim Yaşar, sosyal medyada ‘Evet’i destekleyen açıklamalar yapmasının yanısıra, Karşıyaka’dan çok yüksek ‘Hayır’ çıktığına dikkat çekerek sponsorluk konusunu yeniden gözden geçirebilecekleri sinyalini verirken çağrıyı alan Bayburtlular derhal harekete geçti.

Bugün kurulumu için ilk dilekçenin verildiği Yaşar Holding Pınar Bayburtspor Basketbol Takımı Başkanı, Koçu ve Bayburt Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Şeyhmus Yumurtacı, “Madem olayın içinde Hayır’ın oy oranı gibi bir kıstas söz konusu, o zaman Bayburtumuzun eline kimse su dökemez. Boşa verilmedi onca Evet neticede” sözleriyle rekortmen ilin ilk atılımını gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

İlk yatırım belediyeden
Çiçeği burnunda başkan açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Tabi şimdi önümüzde bir takım engeller var. Yok değil. Birincisi, ilk araştırmalarımıza göre Bayburt’ta basket bilen yok. Ben bizim meslek lisesindeki çocuklara biraz anlattım gerçi ama şehrimizde basket sahası da olmadığından tam gözlerinde canlandıramadılar. Sağolsun Belediye Başkanımız devreye girdi, sanayide bi pota yaptırdık, okulun bahçesine monte ettirdik. Tek pota, mek pota bir süre idare eder bizi. Bu da Bayburt tarihinde benim bildiğim kadarıyla basketbola yapılan ilk yatırım. Kaz gelecek yerden… Neyse, artık gerisini de biraz Yaşar Holding düşünsün. Boru değil %82 Evet’ten söz ediyorum, Pınar’ın da elini taşın altına sokma vaktidir şimdi.”

Seçmeler başladı
Yaşar Holding Pınar Bayburtspor Basketbol Takımı Başkanı, Koçu ve Bayburt Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Şeyhmus Yumurtacı’nın açıklamalarının ardındansa şehrin ilk ve tek potasında basketbol oynayabilme ihtimali olan 5 kişi için seçmeler de başladı. İlk atışı temsili olarak yapan Bayburt Belediye Başkanı Hasan Kılınçer’in ardından vatandaşlar sıraya girdiler. Haber yayına hazırlandığı esnada yapılan 92 atıştan herhangi bir sonuç alınamazken Bayburtlular umutlarını korumaktaydı: “Ya manavlar kapatıp gelince iş değişir. Onlar karpuz, kavun falan atma işlerinden biraz daha yatkınlar sanki bu merete…”

SPONSORLUK VE BOYKOT TARTIŞMALARI NASIL BAŞLADI?
Türk sporunun ve İzmir’in köklü camialarından olan Karşıyaka Spor Kulübüne 60 yıldır ekonomik destek veren ve 19 yıldır da Pınar markasıyla basketbol takımının isim sponsoru olan Yaşar Holding'in dönemsel yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Selim Yaşar’ın referandum sonrası sosyal medyadan paylaştığı mesaj kriz çıkarmıştı.

Yaşar Holding'in patronu Selim Yaşar, referandumda oylanan cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yüzde 51.40 'Evet' oyuyla kabul edilmesinin ardından sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından, 'EVET doğru karar veren Türk halkına şükranlar' mesajını paylaştı. Selim Yaşar’ın açıklamasını Karşıyakalı takipçilerinin tepkisini çekti. Karşıyaka İlçesinin referandumda yüzde 83.11 'Hayır' oyu verdiğini hatırlatan taraftarlarla tartışmaya giren Selim Yaşar, daha sonra mesajını sildi. Selim Yaşar, bir arkadaşının mesajını silmesini eleştirmesi üzerine, 'Karşıyaka zarar görmesin diye silmiştim, 45 milyon borcu olduğu gibi biline' yazdı. Bunun üzerine bir başka takipçisinin, 'Siz Karşıyaka'yı düşünmeyin, Yaşar Holding'i düşünün' mesajına tepki gösteren Selim Yaşar, 'En yüksek Hayır Karşıyaka'dan YH (Yaşar Holding) düşünüyorum ve Ankara ile ters düşmemek için sponsorluğu yeniden gözden geçirmek gerekli' yanıtını vermişti.

Bu mesaj sonrası tepkiler tavan yaptı. Selim Yaşar tüm yazışmaları silse de sosyal medyada kendisine ve Pınar Holding’e tepki yağdı.

#PınarÜrünleriBoykot hashtag’i Twitter’dan başlık listesinin en üst sırasına çıktı ve yüzlerce mesaj atıldı. Bu gelişmelerin ardından Yaşar Holding’den kurumsal bir açıklama geldi. Holding’den yaşananlar üzerine yapılan açıklamada, “Sayın Selim Yaşar'ın görüşlerinin şahsi görüşleri olduğunu, söz konusu görüşlerin Yaşar Topluluğu ve Yaşar Ailesi'ni temsilen verilmediğini hatırlatmak isteriz” denilmişti.

 
Karşıyaka'da sıkıntılı kongre süreci
 
Erdoğan'dan Nazım Hikmet şiiri
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gereksiz.. 20 Nisan 2017 Perşembe 16:00

Yıldırım DEMİRÖREN gibi seçim öncesi çıkıp EVET'i desteklediğini belirtmeliydi...

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski Rektör Füzün'den çarpıcı açıklama: Bir daha dünyaya gelsem...
İzmir'deki Özel Tınaztepe Hastanesi'nde görev yapan Dokuz Eylül Üniversitesi'nin ...
‘Mavi Marmara’ tartışması: İHH ve Akit’ten Cem Küçük’e yaylım ateşi
Cem Küçük’ün, 2010'da Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisi ...
Çavuşoğlu: BM'nin FETÖ'ye bağlı örgütleri atması son derece doğal
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, FETÖ ile ilişkili 3 kuruluşun BM'deki statülerinin ...
 
'Ateş Kuşları' İzmir'de göreve hazır!
Türk Hava Kurumunun (THK) "Ateş Kuşları" diye bilinen yangın söndürme ...
İzmir'deki DEAŞ operasyonunda adliye mesaisi
İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen DEAŞ operasyonunda, geçen ...
İzmir merkezli 13 ilde FETÖ operasyonu: 40 gözaltı
İzmir merkezli 13 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, OHAL Kapsamına ...
 
Tayfun Talipoğlu'nun ölüm nedeni kesinleşti
İzmir'de hayatını kaybeden gazeteci 55 yaşındaki Talip Talipoğlu'nun, ...
Çatışmanın ortasında kalan çocuk öldü
Adana'da husumetli iki aile arasında çıkan silahlı kavgada, 10 yaşındaki ...
İzmir'de gümrük kaçağı mallara el konuldu
İzmir'in Aliağa ilçesinde, polisin durdurduğu otomobilde gümrük kaçağı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva