HABERLER>GÜNCEL
28 Kasım 2017 Salı - 18:47

İzmir'deki 'Ahmet Atakan' olaylarına mahkemeden karar!

İzmir'de dört yıl önce, Hatay'daki ODTÜ destek yürüyüşünde, 22 yaşındaki Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etmek için düzenlenen yürüyüşte 81 kişi hakkında 12'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava sonuçlandı. Mahkeme tüm sanıkların beraatine karar verip, davayı bitirdi.

İzmir deki  Ahmet Atakan  olaylarına mahkemeden karar!

Hatay'daki ODTÜ destek yürüyüşünde Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etmek için, 10 Eylül 2013 tarihinde Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda toplanan çeşitli siyasi parti, sivil toplum örgütü, derneklere üye yaklaşık 3 bin kişi, daha sonra Basmane Maydanı'ndaki AK Parti Konak İlçe Başkanlığı önünde protesto gösterisi yapmak için yürüyüşe geçti.

En önde, kendilerine 'Şehir Bandosu' adını veren amatör bando grubunun olduğu kalabalık, "Her yer Taksim her yer direniş" sloganı attı. Polis, grubun AK Parti Konak İlçe Başkanlığı'na ulaşmasını engellemek için Basmane Meydanı girişinde barikat kurdu. Burada polisle göstericiler arasında gerginlik çıktı. Polis TOMA araçlarıyla göstericilere su sıkarken, protestocular da çevreden topladıkları banklarla barikat oluşturup, taş attı. Bir süre sonra polis, önde TOMA araçları, arkasında çevik kuvvet ekipleriyle harekete geçti.

HDP ESKİ İL BAŞKANI UĞUR DA GÖZLTINA ALINMIŞTI
Göstereciler Gazi Bulvarı üzerinden önce itfaiye kavşağına, ardından İkinci Kordon'a çekildi. Bu sırada bazı göstereciler polise taş atarken, trafik levhalarını kırdı, kamu ve özel bankalarla bazı işyerlerine zarar verdi. Olayda kimse gözaltına alınmadı. Polis, kamera ve fotoğraflardan tespit ettiği 81 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na fezleke gönderdi. Olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı, aralarında HDP İzmir eski İl Başkanı Cavut Uğur ile sedika temsilcileri ve öğrencilerin de bulunduğu 81 kişi hakkında dava açtı.

İzmir 22'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan son duruşmaya, 'Kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla cebir veya tehdit ile mala zarar verme' suçlarından haklarında 1 yıl 10'ar ay ile 12'şer yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılan davaya tutuksuz bir kısım sanık  ile avukatları katıldı. Daha önceki duruşmalarda ifade veren ve üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen sanıklardan Erdem E., ifadesinde "Biz anma programı için Sevinç Pastanesi önünde toplandık. Basmane'ye doğru yürüyüşe geçtik. Polis, hiçbir uyarı yapmadan TOMA ile su ve gaz sıktı. Bizler sağa sola kaçıştık. Demokratik hakkımı kuklandım. Polis memurlarına taş atıp yaralamadım, görevlerini yapmalarına da engel olmadım. Hiçbir kamu malına da zarar vermedim" dedi. Diğer sanıklar da suç işlemediklerini söyledi.

İzmir 22. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün 32’inci celsesi yapılan duruşmada hakim Abdülkadir Certel, aralarında HDP İzmir eski İl Başkanı Cavit Uğur, Meltem Ayvalı, Birkan Burkan, Doğan Başaran ve Caner Ekinci’nin de bulunduğu 81 sanığın  beraatine karar verdi.

Hakim Certel, 81 kişi hakkında, her ne kadar “2911 Sayılı yasanın 32/1 ve 32/2 maddesinin yollaması ile TCK’nın 265. Maddesine aykırı davranmak ve mala zarar vermek suçlarından dolayı kamu davası açılmış ise de, yüklenen suçların bütün tereddütleri giderecek biçimde sanıklar tarafından gerçekleştirildiğine dair her türlü kuşkudan uzak, kesin, ciddi ve inandırıcı delillerin elde edilemediği ve dolayısıyla yüklenen suçların sanıklar tarafından işlendiği sabit olmadığından beraatlerine ” karar verildiğini belirti.

Davada yargılanan ve beraat eden Meltem Ayvalı, Birkan Burkan, Doğan Başaran ve Caner Ekinci’nin Avukatları Özgür Senger ve Deniz Yiğitceoğlu, dört yıldır süren davanın adil bir şekilde sonuçlandığını, davanın başından beri müvekillerinin ve diğer sanıkların bir suç işlemediklerini ve demokratik haklarını kullandıklarını, mahkemenin verdiği kararın yerinde olduğunu söyledi. (Bahri KARATAŞ)

 
Erman Toroğlu 70 yaşında boşandı!
 
Foça'da çaldılar, Buca'da yakalandılar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun Yarımadası'nda balık çiftliği isyanı!
İzmir'in Karaburun Yarımadası'nda kurulmak istenen su ürünleri yetiştiriciliği ...
ABD Savcılığı: Zarrab suçlamayı kabul etti!
DHA'nın haberine göre, ABD'li savcı Reza Zarrab'ın suçlamayı kabul ettiğini ...
İzmir'de emekli polis, eşine kurşun yağdırmıştı... İşte aldığı ceza!
İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, Karşıyaka ilçesinde boşanmak isteyen eşini ...
 
İzmir'de FETÖ'den tutuklanan öğrenciye tahliye!
İzmir'de FETÖ/PDY'nin DEÜ'deki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında ...
İzmir merkezli FETÖ operasyonu: 12 gözaltı
Beş ilde düzenlenen operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı
Gökçek'ten dinazor için açıklama
Ankara‘da AOÇ Kavşağı’nda yer alan dinozor maketinin dün sabah saatlerinde ...
 
İzmir'de asayiş raporu: 1 haftada 354 kişi!
İzmir'deki asayiş uygulamalarında haklarında arama kararı bulunan 354 kişi yakalandı. 
Erdoğan ziyareti öncesi Atina'da operasyon
Yunan polisi, bu sabah Atina’da DHKP-C operasyonu başlattı. Operasyon ...
Sarraf soruşturmasında iki kişiye yakalama kararı
ABD'deki Sarraf davasına sahte delil götürüldüğü iddialarına ilişkin soruşturmada ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva