HABERLER>GÜNCEL
20 Ağustos 2019 Salı - 08:22

Yangında son durum: 53 saat sonra sevindiren haber!

İzmir'in Karabağlar ilçesinde başlayan ve Seferihisar ve Menderes ilçelerinde etkili olan yangın kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "2 gün 5 saat sonra orman yangınını kontrol altına alındı" açıklamasında bulundu.

Yangında son durum: 53 saat sonra sevindiren haber!

Pazar günü saat 13.00'de Karabağlar'ın Tırazlı mevkisinde başlayıp diğer iki ilçeye sıçrayan orman yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "2 gün 5 saat sonra Karabağlar Tırazlı'da çıkan yangınımızı kontrol altına almayı başardık, soğutma söndürme çalışmalarımız devam ediyor" açıklamasında bulundu.

-BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN ‘YANGIN’ YANITI: THK UÇAKLARI O YÜZDEN UÇMUYOR

Bakan Pakdemirli, " Zaman zaman parlamalar olabilecektir ama bu saat itibarıyla artık söndürme faaliyetleri neredeyse sonlanmış vaziyettedir. Bundan sonra saha soğutulacak ve akabinde de diğer faaliyetlere geçilecek.Üzülerek görüyorum ki yangın fırsatçıları var, bunların bir kısmına ben klavye silahşorları diyorum. Yangının ne olduğunu bilmeden hayatlarında bir defa buraya gelmeyen, bu işi siyasal, kişisel ranta çevirmeye çalışan insanlar var." dedi.

UÇAK FİLOSU YETERLİ DEĞİL
Bakan Pakdemirli, yangın söndüröme çalışmalarında uçakların kullanılmamasıyla ilgili eleştirilere "Hangardaki uçakların kabiliyetleri son derece sınırlı. Personelimiz kiralanan uçaklı emniyetli bulmuyor" dedi.

'SİYASİLERİ BURADA GÖRMEK İSTERDİM'
İsim vermeden yangınla ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP milletvekillerine de yanıt veren Bekir Pakdemirli, şöyle konuştu:

"İzmirli siyasileri burada görmek isterdim. Gelemiyorlarsa bile telefon açmalarını beklerdim. Bu işte siyaset ve particilik olmaz. Burada hepimizin ciğerleri yanıyor. Tüm vatandaşlarımızın tek vücut olması lazım. Biz burada bir savaş veriyoruz. O sebeple bu işin üzerinden siyasi rant üretilmemesi lazım. Bazı siyasetçiler yarım saat gelip görüntü verdikten sonra 'Burayı imara açmayacağız' diye açıklama yaptı. Anayasanın 169'uncu maddesi zaten orman alanlarını korumaya almıştır. Bunların üzerinden siyasi rant elde etmeyi doğru bulmuyorum. Devlet ormanları imara konu edilemez. Bunu söyleyenler bir örneğini göstersinler. Yanan ağaçlar sebebiyle toplumdaki hassasiyeti anlıyoruz ve memnunuz. Yanan alanları en kısa sürede rehabilite etmek için en hızlı şekilde çalışacağız. Kasım ayında 3 milyon fidan ağaç dikerek Guinnes Rekorlar Kitabı'na girecektik. Burası da fırsat oldu. Tüm vatandaşlarımızı bu etkinliğe bekliyoruz. Günde bir milyondan fazla ağaç diken bir kurum olarak STK'larla birlikte onaracağımız için mutluyuz. Orman yangınlarıyla mücadelede iyi olabiliriz ama yangınların çıkmaması konusunda daha hassas olmamız lazım. Toplumu daha fazla bilinçlendirmemiz lazım. Kolluk kuvvetleri henüz yangının sebebini bulmuş değil. Açıkçası iyi niyetli de düşünmüyorum. Kasti çıkan yangınlarda müebbet hapis cezası da var. Bunun yanı sıra ihmal konularında da çok dikkatli olmamız lazım. Burada yanan ağaçları bir günde dikeriz belki ama buradaki doğal yaşamı 50 yılda yerine getirebiliriz."

Bu arada çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangınla ilgili özellikle vatandaşlardan gelen bazı ihbarlar sonrasında sabotaj olma ihtimaline karşı ekiplerin araştırmalarını sürdürdüğü belirtildi.

FOTOKAPANLAR KULLANILACAK
Öte yandan Orman Genel Müdürlüğü'nce yangınlarla mücadele için teknolojik sistemler de uygulanmaya başlandı. Yangınların kim ya da kimler tarafından çıkarıldığının belirlenmesi için ormanlık alanların belli bölgelerine, fotokapan yerleştirildiği öğrenildi. Sese, ışığa ve harekete duyarlı fotokapanların, bu anların görüntülerini alıp, merkeze ulaştırdığı kaydedildi. Yine 776 yangın gözetleme kulesinin bulunduğu Türkiye'de, 1800 de kamera sisteminin olduğu, bunların da 254'ünün İzmir'de yer aldığı açıklandı.  (NTV, DHA)

- YANGIN YERİNDEN BOMBA İDDİALAR: ARAÇLARIN MAZOTU YOK, KOORDİNASYON HİÇ YOK!

- BAŞKAN SELVİTOPU GECE-GÜNDÜZ YANGIN BÖLGESİNDE

- İZMİR İŞ DÜNYASI YANGINA KARŞI BİRLEŞTİ

 
Fenerbahçe'den harika başlangıç
 
Buca'da çıkan orman yangını söndürüldü
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
karşıyakada yaşa 21 Ağustos 2019 Çarşamba 08:55

sayın bakan ,trabzon da üstelik kış sezonunda çıkarılan orman yangınında,6 ay sonra binalar yapıldı ve satışa çıkarıldı.1 örnek vermek gerekirse..

Yorumu oyla      6      5  
Alen35 21 Ağustos 2019 Çarşamba 04:02

iyi de soyer zaten urla da yangın bölgesindeydi!!!!

Yorumu oyla      5      5  
TC misafir 20 Ağustos 2019 Salı 20:45

Ne kadar sevindik! bir bilseniz 500 hektar kül oldu içindeki canlılarla beraber. Ağaç dikme kampanyasına yönelik aşağıdaki yorumcu arkadaşlara sonuna kadar katılıyorum. Belediye gerekirse otobüs kaldıracak şekilde vatandaşları oraya ağaç dikmeye götürmelidir öyle 1 kere değil her hafta yapılmalıdır ve hatta insanlar çocuklarıyla gelmeli ki doğa sevgisini ve bilincini gelecek nesillere aktaralım bilinçli bireyler ülkenin geleceğine atılmış sağlam temellerdir.

Yorumu oyla      4      5  
Yalili Demokrat 20 Ağustos 2019 Salı 18:00

Orman yakana idam cezası verilmelidir.

Yorumu oyla      5      5  
selçuklu 20 Ağustos 2019 Salı 16:16

Topyekün ağaç dikme seferberliği yapmalıyız.

Yorumu oyla      13      5  
Can Çiler 20 Ağustos 2019 Salı 15:57

ORMANI HEP SADECE AĞAÇ OLARAK YEŞİLLİK OLARAK DÜŞÜNÜRÜZ. OYSA İÇİNDE BİNLERCE CANLI TÜRÜ YAŞAR. GEYİK,SİNCAP,KAPLUMBAĞA,TİLKİ KUŞLAR ... ONLARIN TEKRAR GELMESİ 40-50 YIL SÜRER

Yorumu oyla      12      5  
Bülent ışık 20 Ağustos 2019 Salı 15:36

Yanan yerlere tekrar fidan dikmek için maddi bağış kampanyası düzenlensin.

Yorumu oyla      12      5  
Murat Özyılmaz 20 Ağustos 2019 Salı 09:08

Lütfen biten orman yangını sonunda tüm İzmir halkının davet edildiği bir ağaç dikimi festivali düzenleyip ormanlarımızı geri kazanalım. Çocuklarımızın da katıldığı bir festival. "Orman ve İçindeki Yaşam" konulu

Yorumu oyla      31      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tire'de korkunç kaza: 1 ölü 1 yaralı!
İzmir'in Tire ilçesinde traktörün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ...
Salda Gölü davasında yeni karar
Isparta İdare Mahkemesi, Salda Gölü'nde Millet Bahçesi projesinin iptali ...
Bakan Pakdemirli açıkladı: Dünyada ilk kez İzmir'de uygulanacak!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli İzmir'deki yangına ilişkin açıklama ...
 
Katliam gibi kaza: 7 ölü, 11 yaralı!
Nevşehir'in Acıgöl ilçesindeki trafik kazasında 7 kişi öldü, 11 kişi yaralandı.
Köy-Koop'tan yangın için bakanlığa çağrı
İzmir Köy-Koop ve Orhanlı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nden İzmir'deki ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'dan Muğla gezisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Muğla'nın Yatağan ...
 
Bakan Yardımcısı Dursun hayatını kaybetti
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Van'ın ...
Kayyum protestosunda gerginlik... İzmir'de 10 gün boyunca eylem yasak!
Diyarbakır, Van ve Mardin’in büyükşehir belediyelerine kayyum atanması ...
Urla'dan yürek yakan görüntüler
Urla'dan yürek yakan görüntüler
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva