HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ağustos 2020 Perşembe - 11:53

İzmir'de yılların probleminin çözümünde dev adım!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe Planları ile ilgili sürecin devam ettiğini ve planların askıya alındığını belirtti. Vatandaşlara çağrı yapan Başkan Batur, “Sakın satmayın elinizden çıkarmayın. Buranın cefasını siz çektiniz sefasını da siz sürün” dedi.

İzmir de yılların probleminin çözümünde dev adım!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, katıldığı bir radyo programında ilçenin önemli sorunlarından biri olan ve çözüm için adım atılan Gültepe Planları’nın askıya çıktığını açıkladı. Batur açıklamasında “Gültepeli hemşerilerimize sözümüz vardı. Oradaki tesisimize de başladık. Yaklaşık 300 hektarlık bir alanın planlama çalışması bitti. Planlarımız bugün askıya çıkıyor. Vatandaşlarımız, Konak Belediyesi'nin web sitesinde 'Gültepe Planları' diye bir kalem görecek ve tüm planları şeffaf bir şekilde görebilecek. Burada sadece bina olarak bakmamak lazım. Plan yaparken sosyal tesis ve yeşil alanı on üç katına çıkarmayı planlıyoruz. Oradaki vatandaşlarımıza diyorum ki 'Sakın satmayın elinizden çıkarmayın. Buranın cefasını siz çektiniz sefasını da siz sürün'  Bu proje bana heyecan veriyor. Bu konuda Tunç Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Hızlı bir şekilde onayı alındı ve tüm siyasi gruplardan destek alarak meclisten geçti" ifadelerini kullandı.

ÜLKE GENELİNDE RADİKAL KARARLAR ALINMASI LAZIM
Salgın nedeniyle esnafın yaşadığı ekonomik sıkıntılarında yanlarında olmaya çalıştıklarını söyleyen  Batur, Esnaf odaları ile iç içeyiz. Bu dönemde veresiye defterlerinin kapatılması için hayırseverlerle bağlantıya geçtik. 400'e yakın vatandaşımızın borcu kapandı. 1 Mart'tan itibaren esnaftan işgaliye almıyoruz. Çarkın ana noktası esnaf. Teşvik paketlerinin daha çok esnafa yönelik yapılması gerekiyor. Sadece yerel yönetimlerin çabasıyla olmaz. 1. Kordonda boşalan dükkanların yerine yenisi açılmıyor. Kahvehaneler çok zor durumda. Ülke genelinde radikal kararlar alınması lazım. Hükümetin önceliği esnafın ayakta kalmasını sağlamak olmalı" şeklinde konuştu.

ÇAKALOĞLU HANI İÇİN VALİNİN KAPISI ÇALINACAK
"Kentin tarihi misyonuna uygun restorasyonlar yapmaya çalışıyoruz" diyen Batur, "Tarihi binalara sahip vatandaşlar için de restorasyon için destek olunuyor ama yeterli değil. Örneğin Kemeraltı'nda yapılacak o kadar çok iş var ki. Büyükşehir ve esnaf dernekleri ile hep birlikte çalışma yapıyoruz. Bu işleri teşvik edecek kültür bakanlığının ayrı bir fonu olmalı. O kadar güzel binalar var ki. Çakaloğlu hanı için kamulaştırma yapacağız ve restorasyonu için valiliğe gideceğiz. Bunlar hızlı yürüyen işler değil maalesef. Hilal'de Roman vatandaşlarımız için bir eğitim merkezine başladık. Yılbaşında bitecek. Hiç ücret almadan roman vatandaşlarımızın, çocuklarımızın farklı yöne çekilmemesi için eğitimlerinin takipçisi olacağız" diye konuştu.

KHK’LI İŞÇİLERE MÜJDE
"KHK'lı arkadaşlar, daha önce belediye şirketlerinde çalışan arkadaşlarımızdı. KHK ile aynı işi yapanlarla aynı ücreti alamıyorlardı. Dün bir sürpriz yaparak sözleşme başlaması anlamında müjdeyi verdik. Geçmişte Narlıdere belediyesinde 1 Mayıs ikramiyeleri ve tatili. gibi projelerde öncü olan bir belediyecilik yaptık. Belediyeyi, başarıya götürecek olanlar emekçi arkadaşlarımızdır. Keşke daha fazla yapabilsek ama elimizden gelen bu. Analarının ak sütü kadar helal, şimdiden hayırlı uğurlu olsun."

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıl dönümü kutlamaları hakkında konuşan Batur, "Bizim en büyük askeri zaferimizi göz ardı edemeyiz. Biz Atatürk'ün çizdiği yolda, aynı anlayış ile yürümeye devam edeceğiz. Bu tür yasaklar Mustafa Kemal Atatürk'ü daha çok yüceltiyor. Kurallara uyarak kutlama yapmayı planlıyoruz. Bununla ilgili engellemelerle karşılaşacağımızı da düşünüyorum. Buradan bütün vatandaşlarımızın zafer bayramını kutluyorum. Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizi saygı ile anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır" ifadelerini kullandı.

 
Bornova'nın 'kadın dostu kent' gururu!
 
Gediz Deltası’na Sadakat Yürüyüşü
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir'de ciddi yol sorunu var. 27 Ağustos 2020 Perşembe 18:40

Yol yapsan çözüm olmaz ise yol yapmasınlar. Bu nasıl mantık? İstanbul'da metrobüsün de hali ortada. İhtiyaca göre proje yapmazsan sıkıntı çıkar. Metro yolcu potansiyeli olan güzergaha otobüs koyarsan sonuç ortada.

Yorumu oyla      2      3  
her tarafı 27 Ağustos 2020 Perşembe 16:39

yol yapsan çözüm olmaz işte istanbulun hali çözüm toplu ulaşımı her tarafa yaymak şehri enlemsine yaymak

Yorumu oyla      4      4  
Yolları kim planlıyor? 27 Ağustos 2020 Perşembe 13:21

Ağırlıklı olarak 1-2 katlı yapıların bulunduğu bölgede yollar şu an oldukça yetersiz bir durumda. 8-10 metre yol genişliği olan bölgede yüksekliği 10 kata çıkarıyorsun ama yollar 8-10 metreden 10-15-20 metreye çıkıyor. Ana kuşak hatlar 35 metre, 15 metrelik yollar da 20 metre olmalıydı. İzmir'de yollar nedense hep dar olarak planlanıyor. Birbirini dikine kesen en az 35 metrelik yollar olsa şu şehirde hiçbir şekilde trafik olmaz. 10 yıldır Alsancak gar önünü yer altına alınmaktan bahsediliyor. Alsan ne olacak? Çözüm bu mudur?

Yorumu oyla      8      3  
Yol ve yeşil alan yetersiz 27 Ağustos 2020 Perşembe 12:27

10 katlı binalar yapılabilecek ama yolların en genişi 20 metre olarak gözüküyor. Bina altlarında otopark da olmazsa otopark ve trafik problemi kaçınılmaz olur.

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'nın 'kadın dostu kent' gururu!
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İzmir Kadın Girişimciler Kurulu ...
Büyükşehir’den 9 Eylül Resim Yarışması
İzmir Büyükşehir Belediyesi şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci ...
'Buca'nın Fideleri' yüzlerce ailenin sofrasında!
Türkiye’ye örnek tarımsal kalkınma hamlesini hayata geçiren Buca Belediyesi, ...
 
İzmir'in ücretsiz internet ağı artık 30 ilçede!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin WizmirNET adıyla başlattığı ücretsiz-kablosuz ...
Çiğli’deki iki parkı Nazlıaka açacak
Çiğli Belediyesi tarafından kadın cinayetlerine kurban giden Ceren Özdemir ...
Karabağlar’da moloz başvuruları da internetten
Karabağlar Belediyesi, hizmet kalitesini ve vatandaş memnuniyetini artırma ...
 
Kent A.Ş.'de virüse geçit yok
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş.’ye bağlı tesislerde korona virüse ...
Başkan Kayalar’dan gece mesaisi
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, sahil bölgesine kazandırdığı ...
Bayraklı'ya yeni havuzlu park
İlçeye modern görünümlü, donanımlı parklar kazandıran Bayraklı Belediyesi, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva